Noord-Amerika/Canada

In de Canadese territoriale wateren

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
10 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €3.748
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Deze expeditie wordt zowel in zuidwaartse als noordwaartse richting aangeboden. Hieronder wordt het reisschema voor de zuidwaartse reis toegelicht.

Dag 1: Een stad vol karakter

Trek nog wat tijd uit om de prachtige stad St John’s te verkennen voordat je aan boord van het MS Fram gaat. Het is de oudste stad van Noord-Amerika en zit vol karakter, met smalle straatjes en verborgen steegjes.

Dag 2: Een prachtige kustlijn met een stukje historie

Bezoek de site van de eerste permanente nederzetting op Newfoundland, die opgericht werd in 1625. Vergeet vooral niet het prachtige dorpje Ferryland aan te doen met zijn kiezelstranden, groene weides en het Ferryland Lighthouse: een ideale plek voor wandelingen langs de kust. Je kunt natuurlijk ook deelnemen aan de optionele excursie naar het schiereiland Avalon en het Mistaken Point Ecological Reserve.

Dag 3: De Franse manier van leven

Wandel rond op Saint-Pierre en Miquelon, het oudste overzeese gebied van Frankrijk, en je krijgt gelijk het gevoel alsof je in Frankrijk bent. Je kunt hier zelfs met euro’s betalen! Wil je meer weten over de geschiedenis van deze eilandengroep, dan is het L’Arche Museum een echte aanrader. Je kunt natuurlijk ook meedoen aan onze optionele excursies naar Île aux Marins of de lokale manier van leven ervaren met een wandeltocht over Saint-Pierre.

Dag 4: Door wind en golven gevormd

De archipel Îles de la Madeleine bestaat uit 12 zandeilanden en strekt zich uit over 100 km. De ijzerrijke rode en grijze zandsteenkliffen zijn gevormd door wind en golven en maken een majestueuze indruk met hun spectaculaire vormen. De kustlijn is bezaaid met havens, kleurrijke huizen en pittoreske baaien. We meren aan in Cap-aux-Meules, waar de lokale bevolking (of Madelinots) zichzelf zowel Acadiërs als 'Québécois' beschouwen. Proef de Boheemse sfeer in dit afgelegen dorpje, ga kajakken of wandel rustig wat rond.

Dag 5: Cape Bretoneiland en de Cabot Trail

Baddeck is een schilderachtig dorpje in het hart van Cape Breton en hier vind je ook de beroemde Cabot Trail: een van de mooiste auto- en wandelroutes langs de kust ter wereld. Dit eiland leent zich bij uitstek voor allerlei wandelingen. Bijvoorbeeld door het Uisge Bàn Provincial Park naar de prachtige Uisge Bàn Falls.

Dag 6: Waar het verleden heden is

Langs de oostelijke oevers van Nova Scotia liggen Cape Breton en Louisbourg, met het gelijknamige fort dat een nationaal erfgoed is. Ervaar het bruisende leven van weleer in dit Franse vestingstadje, gebouwd in 1744. De ruige kustomgeving biedt volop mogelijkheden voor buitenavonturen, met schitterende wandel- en fietspaden. En al gauw wordt duidelijk dat dit dorpje ook bekend staat om zijn zeedelicatessen: krab en kreeft in overvloed!

Dag 7: Een schitterende kust en een rijke historie

Terwijl het gebied rond Halifax al duizenden jaren door inheemse Mi'kmaq-volken wordt bewoond, werd het moderne Halifax in 1749 opgericht als een Britse militaire buitenpost.

Tegenwoordig is het de culturele en entertainmentstad van Atlantisch Canada. Een stad vol contrasten waar oud en nieuw samenkomen, met moderne kantoorgebouwen van glas en staal naast historische panden. De natuurlijke haven speelt hier een belangrijke rol. Van hieruit worden namelijk allerlei activiteiten georganiseerd over land, in het water of in de lucht. Ga op verkenning in deze levendige stad die omringd wordt door prachtige natuurgebieden.

Dag 8: Een typische zeestad

Yarmouth is een mooie historische stad met een rijke historie op het gebied van scheepsbouw en handel. Je vindt hier allerlei musea, kerken, werven en andere verborgen juweeltjes. Neem deel aan een excursie om sierlijke zeemanshuizen en de plaatselijke vuurtoren te bezoeken, of maak een wandeling langs de zee naar Cape Forchu.

Dag 9: Ontspan met adembenemende vergezichten

Een dagje op zee staat in het teken van ontspanning. Woon een aantal lezingen bij van het Expeditieteam, geniet op het bovendek van de vergezichten of meng je onder de medeverkenners in de Panorama lounge. Doe wat aan sport in onze goed uitgeruste fitnessruimte met panoramisch uitzicht op de oceaan of kom even bij in het bubbelbad op het buitendek.

Dag 10: New York City

Je wordt 's ochtends vroeg begroet door het Vrijheidsbeeld terwijl we New York Harbour in de Big Apple binnenvaren. Dit is tevens de eindbestemming van deze reis.

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de noordwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Noordoost-Amerika & Atlantisch Canada – Op verkenning in de Canadese territoriale wateren

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 12/05/2019, boekingscode CENFRNAM1903, 10 dagen, zuidwaartse reis
 • 26/09/2019, boekingscode CENFRNAM1915, 10 dagen, noordwaartse reis

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.