Zuid-Amerika

Expeditie van jungle naar woestijn

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €4.373
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De hoofdstad van Costa Rica

Het moderne, bruisende San José heeft een levendige kunstscène en prachtige, Europees-geïnspireerde architectuur. Bezoek hier tijdens je verblijf de schitterende musea waar voorwerpen van jade en goud worden tentoongesteld.

Dag 2: Inscheping

Na het ontbijt zullen we je naar het schip brengen dat aangemeerd ligt in Puerto Limón. Maak je onderweg op voor een spannend avontuur door de kanalen in het Nationaal Park Tortuguero.

Dag 3: Fantastisch wildlife

Bocas del Toro, een archipel van negen eilanden, staat vol met felgekleurde huizen op palen. Deze eilandengroep staat bekend om zijn weelderige vegetatie, oude gebruiken en biologische diversiteit. Je vindt hier ook een werelderfgoedsite van UNESCO en Panama's eerste National Marine Park.

Dag 4: Waar twee oceanen samenkomen

Vandaag varen we door het Panamakanaal, een schitterend staaltje moderne techniek. Ervaar de werking van het indrukwekkende Panamakanaal vanaf de MS Fram, waarbij het schip een hoogteverschil van 26 meter zal overbruggen om de reis voort te kunnen zetten.

Dag 5: Het rijke zeeleven

In Puerto Piña, naast de Bahía Piña, vind je veel bultrugwalvissen, tuimelaars, haaien en roggen. Maak hier een wandeling door de jungle, een kajaktocht of ga gewoon lekker relaxen op het strand.

Dag 6: Kennis vergaren en ontspanning

Vijzel je kennis op tijdens de fascinerende lezingen van ons Expeditieteam. En wissel deze af met een relaxmoment op het dek genietend van het serene uitzicht.

Dag 7: Het andere 'Galápagos Eiland'

Het Nationaal Park Parque Nacional Machalilla aan de westkust van Ecuador wordt ook wel het 'andere Galápagos eiland' genoemd vanwege de grote verscheidenheid aan zeevogels. Isla de la Plata is het leefgebied van de blauwvoetgenten, broedende galapagosalbatrossen en fregatvogels. Dit eiland is een fantastische plek voor wandelaars en snorkelaars, met schitterende vogelspotroutes en snorkelplekken.

Dag 8: Fotografietips

Ons Expeditieteam pakt de draad weer op qua lezingen en briefings. Aan boord kun je van onze expeditiefotograaf de basics van expeditiefotografie leren.

Dag 9: De tempel van de zon en de maan

Salaverry is het vertrekpunt voor een excursie naar het oude Chimu-rijk (700-1400 n.Chr.). Chan Chan is de grootste citadel uit modderstenen en dateert uit de pre-Spaanse tijd. Een indrukwekkend stuk architectuur dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 10: Frisse zeelucht

We zetten vandaag koers richting Lima. Geniet onderweg van de lezingen, de frisse zeelucht en alle faciliteiten aan boord.

Dag 11: UNESCO-site en oude geschiedenis

Het koloniale centrum van Lima is door UNESCO erkend als werelderfgoed. In deze hoofdstad van Peru wemelt het van de kerken, kloosters en herenhuizen uit de 16e eeuw. Neem deel aan een van onze excursies naar de vele kunstmusea, archeologische vindplaatsen en stranden en geniet onderweg van de heerlijke lokale specialiteiten.

Dag 12: De mysterieuze Nazcalijnen

Puerto General San Martin is de toegangspoort tot de beroemde Nazcalijnen en geogliefen, die tussen 500 v.Chr. en 500 n.Chr. in de grond zijn geëtst. Deze zijn tot op heden nog een van de grootste mysteries van de archeologie. De enorme geogliefen illustreren dieren, gestileerde planten, denkbeeldige wezens en geometrische vormen. Wil je ze ook van dichtbij bewonderen? Neem dan deel aan deze excursie!

Dag 13-14: Ultieme sereniteit

Tijdens de dagen op zee zijn er legio dingen te doen. Zo kun je je kennis uitbreiden van de regio, je fotografievaardigheden verbeteren, je onder de medeverkenners mengen of gewoonweg relaxen en de serene oceaan op je laten inwerken.

Dag 15: De parel van het noorden

Antofagasta, aan de rand van de Atacama-woestijn, is een van de oudste steden in Noord-Chili en wordt ook wel 'de parel van het noorden' genoemd. Als je er zin in hebt, kun je deelnemen aan een excursie naar het natuurmonument van La Portada of naar een van de nabijgelegen visserssteden. Je kunt natuurlijk ook de omgeving op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 16: Al varend leren

We varen vandaag richting Valparaíso. En zoals je inmiddels al van ons gewend bent, kun je onderweg je kennis verder uitbreiden met behulp van de vele lezingen van ons Expeditieteam.

Dag 17: De parel van de Stille Oceaan

Onze expeditie eindigt in de kleurrijke stad Valparaíso. Maak van de kans gebruik om na ontscheping van het MS Fram deze stad nog even te bezichtigen en dan vooral de historische wijk (een werelderfgoedsite van UNESCO). Ook een unieke ervaring is een rit met het kabeltreintje dat een panoramisch uitzicht biedt over de stad.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Andeskust - Een expeditie van jungle naar woestijn

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 15/10/2019, boekingscode CENFRSOU1917, 17 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting incl. ontbijt in San José
 • Transfer hotel–schip inclusief rondleiding
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.