Europa

Europese Atlantische kust 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.890 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Hamburg, grachten en tuinen

De op één na grootste stad van Duitsland is een van de groenste stedelijke gebieden in Europa - met grote parken, botanische tuinen en natuurparken. Voordat je aan boord gaat van het schip, kun je wellicht een rondvaart maken op een binnenvaartschip om enkele grachten van de stad te verkennen.

Dag 2: Amsterdam

We zullen aangemeerd zijn op slechts een korte afstand buiten Amsterdam, de stad die sinds de 13e eeuw is gegroeid van een dorp tot een van de meest charmante en levendige steden ter wereld. Amsterdam combineert fascinerende geschiedenis met moderne energie. Verken de beroemde grachten en geniet van kunst van wereldklasse in het Rijksmuseum, het Rembrandthuis of het van Gogh Museum.

Dag 3: Oostende, meer dan een strandbestemming

Er is een ruime keuze aan bezienswaardigheden in Oostende: snuffel over de vismarkt of maak een tour in de voetsporen van de zanger Marvin Gaye. Misschien wil je genieten van een moment van rust in de prachtige Japanse tuin of in het Kunstmuseum van Oostende.

Dag 4: Varend door Het Kanaal

Vandaag varen we door het Kanaal richting St. Malo in Frankrijk. Geniet van een rustmoment aan dek of neem met onze expeditieleden deel aan lezingen en gesprekken over onze volgende bestemmingen.

Dag 5: St. Malo, een piratenbolwerk

Vanaf zee is Saint Malo een prachtig gezicht, omringd door ondoordringbare bastions en ondiepe stranden. Sinds de Romeinse tijd is het voor verschillende Rijken een waardevolle vesting geweest. Bezoek het stadsmuseum Château Saint Malo en breng een bezoek aan het in 1725 gebouwde Privateers House, waar je meer te weten kunt komen over het lokale piratenerfgoed.

Dag 6: Een goed bewaard geheim...

Belle Île is een van de mooiste eilanden van Frankrijk met prachtige kliffen, schilderachtige kustplaatsjes, pastelkleurige huizen, een weelderig landschap en rotsachtige kustlijnen. De schoonheid van de stad inspireerde schrijvers als Dumas en schilders als Monet. Ga met het expeditieteam mee met wandelingen en uitjes, of ontdek de markten, winkels en bezienswaardigheden op eigen initiatief.

Dag 7-8: Bordeaux, geschiedenis en wijngaarden

Deze stad integreert moeiteloos het moderne en het oude met elkaar. De oude binnenstad van Bordeaux staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en beslaat bijna 5000 hectare, met 350 monumenten en kerken. Rondom liggen prachtige kastelen trots tussen de wijngaarden. We zullen hier overnachten in de haven om het beste van deze geweldige stad te ervaren.

Dag 9: Het fijne van design

Het hart van Baskenland is verfijnd en bruist van activiteit, terwijl er een ontspannen levenstempo wordt aangehouden. Casco Viejo, de sfeervolle oude wijk van Bilbao, staat vol met charmante straatjes die dateren uit de 15e eeuw en beschikt over een fijne markt en veel unieke winkeltjes, terwijl andere delen van de stad een hypermodern eigentijds ontwerp hebben, gesymboliseerd door het Guggenheim-museum.

Dag 10: Maritieme geschiedenis

Gijon is doordrenkt van geschiedenis en de omgeving staat bekend om de heerlijke kazen en cider. De oude wijk heeft het barokke Revillagigedo-paleis, prachtige kerken en interessante musea om te verkennen. Geniet van een wandeling naar Santa Catalina voor een spectaculair uitzicht of een ontspannen wandeling in het oude vissersdorp Cimavilla.

Dag 11: Architectuur symbolen

Varend richting de haven passeren we de 55m hoge Hercules-toren, de oudste Romeinse vuurtoren die nog in gebruik is. Wandel door herinneringen aan de 14e eeuwse gouden eeuw van de historische stad, toen het rijk werd als belangrijkste haven voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela.

Dag 12: De stad van de Port

UNESCO's Werelderfgoedlijst zegt het volgende over het mooie Porto: `Een buitengewoon stedelijk landschap met een 2000 jaar oude geschiedenis. De continue groei is te zien in de vele monumenten, van de kathedraal met zijn Romaans koor tot de neoklassieke beurs en de typisch Portugese kerk van Santa Clara.

Dag 13: de Tego bevaren

Vroege vogels worden beloond met een prachtig uitzicht over Lissabon als we de rivier de Tejo opvaren, waarmee we onze expeditie cruise beëindigen in de hoofdstad van Portugal.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Culturele hoogtepunten langs de Europese kust

Prijzen

Reisvoorstel

 • Heb je al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel-op-maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • 22/09/2020, tourcode FNEUR2014, 13 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten