Europa

Europese Atlantische kust 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Het mooie Lissabon

Gebouwd op zeven heuvels langs de oevers van de schilderachtige rivier de Tejo, is Lissabon een legendarische stad met eeuwenlange geschiedenis. Neem de tijd om de stad te verkennen en bezoek wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Toren van Belém voordat u aan boord gaat.

Dag 2: De stad van de Port

UNESCO's Werelderfgoedlijst zegt dit over de mooie stad Porto: `Een opmerkelijk stadslandschap met een geschiedenis van 2000 jaar. De voortdurende groei is te zien in de vele monumenten, van de kathedraal met zijn Romaanse koor tot de neoklassieke beurs en de typisch Portugese kerk van Santa Clara.

Dag 3: La Coruna

We passeren de 55 meter hoge Hercules-toren, de oudste Romeinse vuurtoren die vandaag de dag in gebruik is, op de route naar de haven. Wandel door herinneringen aan de gouden eeuw van deze historische stad in de 14e eeuw, toen het welvarend werd door zijn functie als de belangrijkste haven voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela.

Dag 4: Maritieme geschiedenis

Gijon is doordrenkt van geschiedenis en de omgeving staat bekend om zijn fijne kazen en cider. In de historische wijk staan het barokke Revillagigedo-paleis, prachtige kerken en interessante musea om te verkennen. Geniet van een wandeling naar Santa Catalina voor een spectaculair uitzicht, of maak een ontspannen wandeling in het oude vissersdorpje Cimavilla.

Dag 5: Design in Bilbao

Het hart van Baskenland is verfijnd en gonst van activiteit, terwijl het een ontspannen tempo van leven behoudt. De Casco Viejo, de sfeervolle oude wijk van Bilbao, is gevuld met charmante straten die dateren uit 1400 en heeft een fijne markt en tal van unieke winkels, terwijl andere delen van de stad hypermodern zijn, gesymboliseerd door het Guggenheim-museum.

Dag 6: Golf van Biskaje

Vandaag varen we door de Golf van Biskaje; een brede inham van de Noord-Atlantische Oceaan, begrensd door Frankrijk en Spanje. Overdag kunt u genieten van interessante lezingen verzorgd door ons deskundig expeditieteam aan boord.

Dag 7: Geschiedenis en wijngaarden

Deze stad verenigt moeiteloos het moderne en het oude. De oude stad van Bordeaux staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en beslaat bijna 5000 hectare, met 350 monumenten en kerken. In de buurt liggen prachtige kastelen tussen de wijngaarden.

Dag 8: Een goed bewaard Frans geheim

Belle Île is één van de mooiste eilanden van Frankrijk met prachtige kliffen, pastelkleurige huizen, een weelderig landschap en rotsachtige kusten. De schoonheid van de stad heeft schrijvers als Dumas en schilders als Monét geïnspireerd. Ga mee met ons expeditieteam voor wandelingen en uitjes of ontdek op eigen houtje de markten, winkels en bezienswaardigheden.

Dag 9: Een piratenbolwerk

Saint Malo is vanaf zee een indrukwekkend gezicht, omgeven door ondoordringbare bastions en ondiepe stranden. Sinds de Romeinse tijd is het een gewaardeerde versterking voor rijken geweest. Bezoek het stadsmuseum Château Saint Malo en bezoek het Demeure de Corsaire uit 1725, waar u meer te weten kunt komen over het lokale piratenerfgoed.

Dag 10: Het Kanaal

Geniet van een time-out aan dek met uitzicht op het Engelse Kanaal, of sluit u aan bij onze experts, die u zullen uitnodigen om deel te nemen aan lezingen en gesprekken over onze volgende bestemmingen.

Dag 11: Meer dan een strandbestemming

Er is een ruime keuze aan bezienswaardigheden in Oostende: bekijk de vismarkt of ga mee met een rondleiding in de voetsporen van zanger Marvin Gaye. Wellicht geniet u van een moment van rust in de prachtige Japanse Tuin of in het Kunstmuseum van Oostende. Geschiedenisliefhebbers kunnen dwalen door de vestingwerken van de beruchte Duitse Atlantikwall.

Dag 12: Amsterdam

We liggen aangemeerd op slechts een klein eindje rijden van Amsterdam, dat is uitgegroeid van een dorp in de 13e eeuw tot één van de meest charmante en vitale steden ter wereld van vandaag. Verken de beroemde grachtengordel en geniet van kunst van wereldklasse in het Rijksmuseum, het Rembrandthuis of het van Gogh Museum.

Dag 13: Grachten en tuinen

De expeditie cruise eindigt als we aankomen in Hamburg. De op één na grootste stad van Duitsland is één van de groenste stedelijke gebieden van Europa, met grote parken, botanische tuinen en natuurreservaten.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Europa

Culturele hoogtepunten

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 10/05/2021, tourcode FNEUR2110

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.