Spitsbergen

In het rijk van de ijsbeer 2019-reisschema 2

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
10 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €5.249
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Van 59° noorderbreedte naar 78° noorderbreedte

Deze reis rondom Spitsbergen begint met een avondvlucht vanuit Oslo. De hoofdstad van Noorwegen wordt ook wel vaak 'het blauw, het groen en de stad ertussen' genoemd vanwege zijn idyllische ligging, genesteld tussen het fjord en de bossen. Breng de dag door met het bekijken van de musea, parken en intrigerende architectuur, of ontspan in een van de vele cafés of bars.Het contrast met Oslo is dan ook groot bij aankomst in Longyearbyen. Het lijkt wel alsof je in een compleet andere wereld stapt! Dit kleine stadje aan de rand van de Arctische wildernis is verrassend kosmopolitisch en heeft werkelijk alles te bieden: charmante architectuur, een internationaal gerenommeerd museum en verschillende bars en restaurants. Je wordt vanaf het vliegveld rechtstreeks naar je hotel gebracht.

Dag 2: Een stukje Noorwegen in het hoge poolgebied

Na een overnachting in een van de hotels kun je deelnemen aan een boeiende excursie om het unieke stadje Longyearbyen en de omliggende omgeving te verkennen. Het leven hier wordt gedomineerd door de machtige Arctische wildernis. En ondanks zijn afgelegen positie heeft Longyearbyen toch een hele levendige culturele agenda. Het wordt ook wel gezien als een tegenhanger van ons drukke bestaan en is dan ook de plek bij uitstek voor avontuurlijke reizigers. Geniet van de unieke sfeer van deze kleurrijke uiterste uithoek voordat je aan boord stapt van het schip.

Dag 3-5: De kolossale fjorden en hun fascinerende geschiedenis

De noordwesthoek van de archipel is bezaaid met eilanden, fjorden en stranden. De oceaan zit hier vol met drijvende ijsschotsen en het bevroren landschap verandert voortdurend. Dit gebied kenmerkt zich door sterke winden en stromingen. De kapitein houdt dan ook nauwlettend de omstandigheden in de gaten voordat hij beslist waar we kunnen landen of varen. Daarom zijn al onze routes ook flexibel. We zullen moeten meegaan met de elementen, niet er tegenin, en veiligheid staat bij ons altijd voorop. Als we ergens kunnen landen is dit gebied bij uitstek geschikt om de geschiedenis van Spitsbergen te verkennen. Je zult hier ook de overblijfselen zien van oude blubberovens die werden gebruikt om walvisolie te maken. Hopelijk kunnen we Kongsfjorden ook bezoeken, een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen. Dit gebied is omringd door imposante bergformaties en staat bekend om de enorme ijsmassa's die afkalven van de gletsjers en in de zee storten. Aan de kust van Kongsfjorden ligt de voormalige mijnbouwnederzetting Ny-Ålesund, nu een internationaal onderzoekscentrum, met een pittoreske mix van oude en nieuwe gebouwen. In de buurt van de Magdalenefjorden en Gravneset kunnen we misschien zelfs wel zwemmen. Een unieke kans om je Arctische zwembrevet te behalen. Of niet soms? Verder zullen we in dit gebied fantastische wandel- en kajaktochten maken, waaronder bij de Gully-gletsjer. De enorme Monaco-gletsjer in de Liefdefjord behoort ook tot de mogelijkheden, maar is alleen toegankelijk met kleinere boten.

Dag 6-8: Op verkenning in het noordpoolgebied

Aan de oostkant van Spitsbergen tref je de grootste populatie ijsberen op dit archipel aan. We zullen er op deze reis dan ook vast wel eentje spotten! Als de omstandigheden het toelaten, varen we ook naar Isflakbukta op Phippsøya, dat deel uitmaakt van Sjuøyane (Zeven Eilanden). Deze eilandengroep ligt in het uiterste noorden van Spitsbergen. Duizenden maar dan ook echt duizenden zeevogels paren hier, terwijl walrussen duiken naar schelpdieren in de baaien. Sorgfjorden ligt ook in de planning. Deze fjord grenst aan het Natuurreservaat Noordoost-Spitsbergen en vormde in de 17e eeuw de achtergond voor een beroemde veldslag tussen walvisjagers. Als het weer meezit, kunnen we ook een wandeling maken in het mooie Eolusneset, of met de tenderboten een tocht maken in de buurt van de Hinlopenstraat. Of misschien een bezoek brengen aan Torellneset dat bekendstaat om de zonnebadende walrussen op het vlakke strand. Onze reis gaat verder richting Edgeøya, het op twee na grootste eiland van dit archipel. Aan de westelijke kusten zien we eigenlijk vrij weinig gletsjers, in tegenstelling tot de oostkant van Spitsbergen. Kapp Lee is een prachtige plek waar je cultureel erfgoed kunt vinden dat teruggaat tot de eerste verkenningstochten in het gebied. We gaan verder richting de zuidelijke kaap, naar het zuidelijkste puntje van Spitsbergen: Hornsund. Deze imposante fjord staat bekend om zijn prachtige, gevarieerde landschap en geologie. IJs dat vroeg in het seizoen in de fjord wordt geduwd trekt ijsberen aan, die deze ijsschotsen gebruiken om op hun prooi te jagen. Dus als we geluk hebben, zullen we enkele van deze fantastische roofdieren kunnen spotten.

Dag 9: Fjorden, wildernis en BBQ

Vandaag gaan we de Isfjorden verkennen, het meest uitgestrekte en imposantste fjordenstelsel op Spitsbergen. In de binnenste regionen van de Isfjorden verandert het landschap voortdurend. Zo ook in de immense, U-vormige valleien. Deze zijn ontstaan doordat gigantische gletsjers, die zo'n tienduizend jaar geleden het gebied bedekten, de rivierdalen uitholden. Nu is dit het leefgebied van grote populaties rendieren van Spitsbergen.

Dag 10: Einde van de expeditie

Aan elke fascinerende ontdekkingsreis komt een einde. En zoals altijd vloog de tijd weer eens te snel voorbij. Voor velen was deze expeditie naar het uiterste puntje van de aarde, op slechts een paar honderd kilometer van de geografische noordpool, een echte mijlpaal. Juist omdat het niet voor iedereen is weggelegd. We brengen je al vroeg naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Oslo.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Rondom Spitsbergen - In het rijk van de ijsbeer, reisschema 2

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 11/07/2019, boekingscode CENSPSPI1907, 10 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen vv inclusief belastingen
 • 1x Hotelovernachting inclusief ontbijt in Longyearbyen
 • Alle transfers in Longyearbyen en een rondleiding
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.