IJsland

De Elfen, sagen en vulkanen van IJsland

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €4.373
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Reykjavik

Reykjavik is een charmante maar toch ook levendige, moderne stad met uitstekende restaurants, interessante musea en schilderachtige smalle straatjes. In de haven ligt de MS Spitsbergen al te wachten op alle avonturiers.

Dag 2: Welkom in Sagaland

We gaan vandaag op verkenning in het stadje Stykkishólmur met zijn diverse landschap. Lavasteenformaties, gletsjers, vulkanische activiteiten en warm- en koudwaterbronnen... je vindt het hier allemaal. Doe mee aan optionele excursies naar het schiereiland Snæfellsnes, een microkosmos van IJsland, met als hoogtepunt de Snæfellsjökull-gletsjer.

Dag 3: Verborgen schoonheid

De ongekende schoonheid van de Westfjorden is een van de best bewaarde geheimen van IJsland. Later op de dag varen we ook nog rond het puntje van het schiereiland Látrabjarg. Bij helder weer zul je de vuurtoren van Bjargtangar vanaf het dek kunnen zien.

Dag 4: Ísafjördur

Ísafjörður wordt aan alle kanten geflankeerd door torenhoge bergen en is een bijna perfecte natuurlijke haven. Snuister wat rond voor plaatselijke souvenirs en neem een kijkje bij de oudste huizen van IJsland. Je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke optionele excursies, zoals geschiedenis wandelingen of een sightseeingtour te paard.

Dag 5: Een paradijs voor vogelspotters

We zullen vandaag een landing maken bij de Hornbjarg-klif, het leefgebied van de grootste populatie zeevogels in IJsland, en op het prachtige kiezelstrand Reykjafjörður. Dit strand is alleente voet of per tenderboot bereikbaar.

Dag 6: Vogels en een bruisend stadsleven

Onze eerste stop vandaag is het eilandje Hrísey, een waar paradijs voor vogelspotters. Hier broeden zo’n 40 verschillende vogelsoorten, maar bovenal sneeuwhoenen. De volgende stop is Akureyri: een levendige en energieke stad die fungeert als centrum van handel, cultuur en diensten in het noorden van IJsland. De stad ligt ook dicht bij de talloze beroemde natuurlijke schatten die IJsland rijk is. Geniet van een optionele wandeling of excursie naar de indrukwekkende Goðafoss-waterval of de natuurbaden van Myvatn.

Dag 7: Zet voet over de poolcirkel

We trekken er met de kleinere boten op uit naar het groene eiland Grímsey. De poolcirkel loopt precies over dit eiland. Je kunt dus aan beide kanten tegelijk staan. Hoe uniek is dat?

Dag 8: De walvisstad van IJsland

Húsavík is een van de beste locaties ter wereld om walvissen te spotten. De voedingsstoffen uit de mineraalrijke bergwanden zorgen in combinatie met de zomerzon voor een enorme hoeveelheid plankton. En dat trekt de baleinwalvissen aan. Húsavík is tevens de oudste nederzetting in IJsland en je vindt hier het Walvismuseum.

Dag 9: Het land van de elfen

Het afgelegen dorpje Bakkagerdi is de belangrijkste nederzetting in Borgarfjörður. Dit gebied staat bekend om zijn serene natuurlijke schoonheid, en wordt daarom ook wel 'het land van de elfen' genoemd. In de fjord barst het van de papegaaiduikerkolonies. Je kunt hier ook deelnemen aan een optionele excursie naar het natuurbos bij Hallormsstaður. In het dorpje Seyðisfjörður is het Noorse erfgoed duidelijk zichtbaar in de kleurrijke houten huisjes die in Noorse stijl zijn gebouwd. Ga op verkenning door de stad of maak een optionele excursie naar het onderzoekscentrum Skálanes.

Dag 10: Gletsjers en kunst

In het vogelreservaat Búlandsnes kun je vele broedende inheemse vogelsoorten observeren in hun natuurlijke habitat. We gaan ook de grootste gletsjer van Europa bekijken, de spectaculaire Vatnajökull-gletsjer. Hier kun je deelnemen aan een optionele excursie naar de Vatnajökull-lagune of een wandeling maken in de prachtige omgeving van de stad. Langabúð in Djúpivogur dateert uit 1790 en is nu een cultureel centrum, maar ook een erfgoedmuseum met werken van de beeldhouwer Ríkarður Jónsson en de openluchtsculptuur 'Eggin í Gleðivík' van de beroemde IJslandse kunstenaar Sigurður Guðmundsson.

Dag 11: Het Pompeii van IJsland

Heimaey, het grootste van de Westmaneilanden, wordt gekenmerkt door immense kliffen die een natuurlijk habitat zijn voor papegaaiduikers en drieteenmeeuwen. De wateren rondom deze eilanden zijn de beste plekken om walvissen te spotten. In het Eldheimar Museum zie je nog de overblijfselen van de verwoestende vulkaanuitbarsting in 1973, waaronder huizen die begraven werden onder lava en as.

Dag 12: Reykjavík

De aankomst in de haven van Reykjavik betekent ook gelijk het einde van dit avontuur. Maak van de gelegenheid gebruik om hieraan nog een fantastische excursie te koppelen, zoals de 'Golden Circle' of de 'Blue lagoon'-excursie.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Rondom IJsland - Het land van elfen, sagen en vulkanen

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 18/05/2019, boekingscode CENSPICE1902, 12 dagen
 • 29/05/2019, boekingscode CENSPICE1903, 12 dagen
 • 09/06/2019, boekingscode CENSPICE1904, 12 dagen
 • 20/06/2019, boekingscode CENSPICE1905, 12 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.