Groenland/Canada

Ongerepte wildernis en nationale parken

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €8.123
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De toegangspoort tot Groenland

Deze reis begint met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, waar het MS Fram al op je ligt te wachten.

Dag 2: Een dag in het teken van verkenning

Tussen de ruige toppen van de Eternity-fjord en enorme gletsjers ligt de stad Maniitsoq. Onze ervaren kapitein, expeditieleiders en lokale experts zullen proberen landingen te regelen op speciale plekken voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze stops kan er worden gewandeld, gekajakt, wildlife worden gespot of zullen we er met kleinere boten op uittrekken.

Dag 3: Volgende stop: Kapisillit

Kapisillit is een kleine nederzetting bovenaan de Nuuk-fjord. De adembenemende reis naar en van Kapisillit over de rustige wateren van de fjord is al een onvergetelijke ervaring op zich.

Dag 4: De hoofdstad van Groenland

Een bezoek aan Nuuk is niet compleet zonder de historische gebouwen in de 'Kolonihaven' te hebben gezien of de universiteit en het Nationaal Museum van Groenland, waar zich de mummies van Qilakitsoq bevinden. Je kunt hier natuurlijk ook deelnemen aan tal van optionele excursies: stadsrondleidingen, wandelingen en rondvluchten.

Dag 5: Muskusossen en een Noorse nederzetting

Ivittuut is nu het leefgebied van de muskusossen. Ontdek de geschiedenis van deze originele Noorse middeleeuwse nederzetting, die meer dan duizend jaar geleden werd gebouwd.

Dag 6: Natuurlijke warmwaterbronnen en Noorse ruïnes

Het onbewoonde eiland Uunartoq is bezaaid met natuurlijke warmwaterbronnen. Heerlijk om even in bij te komen en de prachtige omgeving in je op te nemen. Onze volgende stop is Hvalsey. Hier bouwden familieleden van Erik de Rode hun hoeve aan het einde van de 10e eeuw. Je vindt hier ook nog enkele van de best bewaarde ruïnes uit de Noorse periode.

Dag 7: Kleurrijke huizen en ijsbergen

Het plaatsje Qassiarsuk met zijn groene velden en witte schapen vormt een kleurrijk contrast met het kale ijslandschap. Hier bouwde Viking Erik de Rode zijn landgoed Brattahlíð in 982 n.Chr. nadat hij verbannen was uit IJsland. Neem deel aan een begeleide geschiedeniswandeling en bezoek onderweg het longhouse van Erik, of ga bijvoorbeeld op verkenning in een kajak.

Dag 8-9: Oversteek van de Noord-Atlantische Oceaan

We zetten vandaag koers naar Canada. De dagen op zee staan veelal in het teken van lezingen en workshops, maar bieden je ook de gelegenheid om je medereizigers beter te leren kennen. En laten we vooral het buitendek niet vergeten. Vul je longen met frisse zeelucht en aanschouw het schouwspel van vogels, zoogdieren en ijsbergen.

Dag 10: Uitgestrekte wildernis en een Vikingnederzetting

Rondom St. Anthony wemelt de ijskoude oceaan van walvissen, zeehonden, dolfijnen en bruinvissen. Op het land trekt een uitgestrekte wildernis elanden en boskariboes aan, evenals zwarte beren, coyotes, wolven, sneeuwschoen- en poolhazen. Maak hier een wandeling of neem deel aan een excursie naar L'Anse aux Meadows, een werelderfgoedsite van UNESCO met ruïnes van een oud Vikingkampement en originele artefacten.

Dag 11: Het leven aan de kust van Labrador

In de 16e eeuw was Red Bay een centrum voor de Baskische walvisvaarders. Tegenwoordig wordt Red Bay beschouwd als een van de belangrijkste archeologische onderwatersites in Amerika, en staat het Baskische walvisstation op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Volg de schilderachtige paden om meer te weten te komen over de walvisgeschiedenis in dit gebied.

Dag 12-13: Het Nationaal Park Gros Morne

De Bonne-baai op Newfoundland is gewoonweg adembenemend. Deze diepe bergachtige fjord is gelegen aan de westkust, in het Nationaal Park Gros Morne. Vanaf het dek kun je de platte rotsachtige uitlopers van de Tableland Mountains zien, ook een werelderfgoedsite van UNESCO. In het zuiden ligt Woody Point, een schilderachtige gemeenschap waar veel wildlife is te spotten.

Dag 14: Een stukje Frankrijk in Noord-Amerika

Wandel rond op Saint-Pierre en Miquelon, het oudste overzeese gebied van Frankrijk, en je krijgt gelijk het gevoel alsof je in Frankrijk bent. Wil je meer weten over de geschiedenis van deze eilandengroep, dan is het L’Arche Museum een echte aanrader. En voor vogelliefhebbers is Grand Colombier een waar paradijs, met wel 100.000 broedende vale stormvogels.

Dag 15: Aankomst in St John’s

Je expeditie eindigt in St John’s, de oudste stad van Noord-Amerika. Mocht je dit prachtige gebied verder willen verkennen, dan kun je je reis altijd nog uitbreiden met onze optionele excursies.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Groenland, Newfoundland, Labrador - Ongerepte wildernis en nationale parken

Prijzen

Vertrek

 • 12/09/2019, boekingscode CENFRCAN1914, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq inclusief belastingen
 • Transfer luchthaven naar schip in Kangerlussuaq
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.