Groenland

De ultieme fjorden expeditie, naar IJsland en Groenland

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €4.776
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Reykjavik

Reykjavik was de eerste Vikingnederzetting op IJsland en is tegenwoordig de moderne hoofdstad. In de omgeving vindt u geisers, bergen, gletsjers en de beroemde Blue Lagoon.

Dag 2: Isafjöröur, IJsland

Westfjord wordt als één van de onbekendste regio's beschouwd. Ontdek de sprookjesachtige fjordenwereld die de gerenommeerde 'European destination of Excellence' prijs heeft gewonnen en door Lonely Planet in de top 10 van indrukwekkendste bestemmingen werd geplaatst. Maak een kleine wandeling door het stadje Isafjöröur en geniet van de gevarieerde architectuur.

Dag 3-6: Scoresbysund, Groenland

We varen door 's werelds grootste fjordensysteem waar de warme golfstroom overgaat in kouder water. Enkele van de plaatsen die we bezoeken zijn de afgelopen eeuwen nauwelijks bezocht. Op onze verkenningstocht door de Scoresbysundfjord zullen we op verschillende plaatsen proberen aan land te gaan, zoals de voormalige Thule handelspost Syd Kap, de historische nederzetting Bjørne Øer en Hecla Havn waar Arctische hazen, lemmingen en sneeuwhoenders te spotten zijn. Bij Viking Bay kunt u de Colombia basalt rotsformaties of de grote gletsjer bezoeken. De 'Alpine-achtige' bergen stijgen loodrecht tot een hoogte van meer dan 2.500 meter boven zeespiegel. De wateren zijn bezaaid met grote ijsbergen, de dalen worden bewoond door muskusossen, poolvossen en de zeer zeldzame Arctische wolf, terwijl de witte Greenland valk, de sneeuwuil en een grote verscheidenheid aan zeevogels in de lucht te spotten zijn. En waar ijs is... zijn ijsberen!

Dag 7: Jan Mayen

Het afgelegen eiland Jan Mayen ligt op de Noord-Atlantische rug die de Noord-Amerikaanse- en de Euraziatische continentale platen scheidt. Het eiland bestaat uit twee delen, verbonden door een smalle landtong en is gedeeltelijk bedekt met gletsjers. Maar weinig mensen bezoeken het eenzame vulkaaneiland (Beerenberg, ca. 2.200 meter) en het is puur en ongerept gebleven. In de 16de eeuw gingen Nederlandse walvisjagers vanuit Jan Mayen op jacht naar walvissen, tegenwoordig wordt het eiland vooral bezocht door onderzoekers die op een Noors weerstation werken. De crew van de Fram doet haar best om een tocht op het eiland mogelijk te maken. Een unieke ervaring!

Dag 6: Op zee

We varen verder richting Noorwegen.

Dag 9: Trollfjord en Lofoten

Langs de kust van de Vesteralen- en Lofoten eilanden varen we over de Raftsund en bezoeken de smalle Trollfjord waar de verticale bergwanden loodrecht uit de zee rijzen. Het spectaculaire Lofotengebied staat bekend om zijn uitstekende vis, extreem mooie natuur en pittoreske vissersdorpjes.

Dag 10: Torghatten

Geniet van het uitzicht op Torghatten, de berg met het gat, op de route langs de kust van Helgeland.

Dag 11: Grip

Het op een verlaten eiland gelegen vissersdorp Gripholmen, werd reeds in 1400 gesticht. Ooit was het Noorwegen's kleinste gemeente met slechts een paar honderd inwoners, tegenwoordig is het een zomervakantie retraite.

Dag 12: Værlandet en Bulandet

De haven in Værlandet wordt gekenmerkt door de pittoreske handelshuizen. In het nabijgelegen Sørværet Natuurreservaat kunt u zeehonden, otters, dolfijnen, adelaars en herten zien.

Dag 13: Bergen

Onze expeditie eindigt in de gezellige universiteitsstad Bergen. Maak van de gelegenheid gebruik om de historische en door UNESCO als erfgoed erkende Hanzestad te verkennen voordat u terug naar huis vliegt.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialistes informeren u graag over de mogelijkheden.

De ultieme fjorden expeditie, naar IJsland en Groenland

Prijzen

Vertrek

 • 18/08/2018, boekingscode CENSPGRE1802, 13 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.