Spitsbergen

Spitsbergen de ultieme expeditie 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €6.374
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Het hoge noorden

Je Arctische avontuur begint in de avond met een vlucht vanuit Oslo. Zo kun je overdag nog even Oslo gaan verkennen. Vervelen hoef je je zeker niet, want er is veel te doen: van interessante architectuur, een levendige café- en barcultuur en toprestaurants tot shopping. Bij aankomst in Longyearbyen krijg je echt het idee dat je je in een compleet andere wereld waant. Afgezet tegen de hoofdstad is het contrast gewoonweg overweldigend. Een afgelegen nederzetting aan de rand van de Arctische toendra, maar toch met alle voorzieningen van een moderne stad. Je wordt vanaf het vliegveld rechtstreeks naar je hotel gebracht.

Dag 2: Beschaving in de Arctische woestijn

Vandaag staat er een leuke excursie op het programma in het stadje Longyearbyen en de nabije omgeving. De invloed van de Arctische omgeving en het mijnerfgoed is overal duidelijk zichtbaar, maar Longyearbyen is ook verrassend kosmopolitisch, met kunstgalerijen, pubs, sushi-bars, uitstekende restaurants en leuke boetieks. Het is dan ook de plek bij uitstek voor avontuurlijke reizigers. Na afloop van deze excursie gaan we richting de haven waar het MS Spitsbergen je opwacht.

Dag 3-5: Kolossale gletsjers, diepe fjorden en indrukwekkende bergen

We varen naar Kongsfjorden, een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen. Dit gebied is omringd doorimposante bergformaties en staat bekend om de enorme ijsmassa's die afkalven van de gletsjers en in de zee storten. Als het weer het toelaat, varen we ook naar Ny-Ålesund, een voormalige mijnbouwnederzetting en nu een internationaal onderzoekscentrum. Terwijl we naar het noordwesten varen, bereiken we Krossfjorden en Mitrahalvøya. Hier vind je niet alleen de overblijfselen uit de tijd van de walvisjacht, maar ook prachtige bergflora, vogelrotsen en rendieren van Spitsbergen. De noordwesthoek van Spitsbergen herbergt de grootste concentratie aan culturele schatten. Deze zijn veelal afkomstig uit de periode van de eerste bewoners van dit gebied en de rijke walvisvaartgeschiedenis. Bij Magdalenefjorden zullen we, als de omstandigheden het toelaten, proberen te landen voor een wandeling naar de 151 meter hoge top van de Ytre Norskøya, of voor wie durft, een verfrissende duik in de Arctische wateren. De enorme Monaco-gletsjer in de Liefdefjord staat ook nog op het programma.

Dag 6-9: Extreme omstandigheden en dorre schoonheid

Aan de oostkant van Spitsbergen tref je de grootste populatie ijsberen op dit archipel aan. Zie of je ze kunt spotten! Sorgfjorden ligt ook in de planning. Deze fjord grenst aan het Natuurreservaat Noordoost-Spitsbergen, en is een prachtig gebied om walrussen en allerlei vogelsoorten te spotten. Onderweg hiernaartoe komen we ook langs Isflakbukta en Phippsøya.
Kvitøya, het meest oostelijke eiland in de Spitsbergen-archipel, is voor 98% bedekt door de ijskap van Kvitøyjøkulen. We zullen proberen te landen op dit eiland, waar in 1930 de overblijfselen van de Andrée-expeditie (om met een luchtballlon over de Noordpool te vliegen) werden gevonden. Op het twee na grootste eiland van Spitsbergen, Edgeøya, zien we eigenlijk vrij weinig gletsjers, in tegenstelling tot de rest van Spitsbergen. Kapp Lee is een prachtige plek waar je cultureel erfgoed kunt vinden uit alle tijden van de geschiedenis van Spitsbergen.
As we geluk hebben, kunnen we onderweg ook zeezoogdieren spotten terwijl we naar de zuidkaap varen. In de winter is Storfjorden voornamelijk bevroren, waardoor het een perfecte habitat voor ijsberen is. In Hornsund wordt ijs al vroeg in het seizoen in de fjord geduwd. Dit trekt ijsberen aan, die deze ijsschotsen weer gebruiken om op hun prooi te jagen.

Dag 10-11: Genieten van het Arctische gebied

De mooie bergformaties rond Burgerbukta en de rijke geschiedenis van de walvisvaart van Bellsund zijn de hoogtepunten van vandaag. Verder gaan we de buitenste en binnenste regionen van de Isfjorden verkennen, het meest uitgestrekte en imposantste fjordenstelsel op Spitsbergen. De Alkhornet is hier een opvallende verschijning, imposant en met een rijke vogelfauna. Zo broeden hier in het zomerseizoen vele zeevogels, waaronder de kortbekzeekoeten en de drieteenmeeuwen. Naarmate we dieper de fjord invaren, zie je dat het landschap ook telkens verandert. In de immense, U-vormige valleien vind je veelal grote populaties rendieren van Spitsbergen. Mocht je dat willen, dan kun je ook nog deelnemen aan een excursie naar de  Russische nederzetting Pyramiden.

Dag 12: Einde van de expeditie

Aan elke reis komt een einde. Zo ook aan deze boeiende expeditie. Maar niemand neemt je de fantastische herinneringen meer af aan die afkalvende gletsjers en het rumoerige vogelleven zo dichtbij de geografische noordpool. We brengen je al vroeg naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Oslo.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Rondom Spitsbergen - de ultieme expeditie

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 27/07/2019, boekingscode CENSPSPI1909, 12 dagen
 • 06/08/2019, boekingscode CENSPSPI1910, 12 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen vv inclusief belastingen
 • 1x Hotelovernachting inclusief ontbijt in Longyearbyen
 • Alle transfers in Longyearbyen en rondleiding
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.