Noorwegen

Driekwart rondreis Bergen-Kirkenes-Trondheim

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
11 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.463 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

De 11-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

Dag 3: Trondheim-Rørvik

Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.00 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele 'rorbuer' de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie 'Lofotveggen' naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het 'Parijs van het Noorden' en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heb je het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vind je het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

's Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van je reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kun je havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. 's Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat kom je een ijsbeer tegen je kunt lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal.

Dag 9: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de 'binnenvaart' voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen - bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heeft u de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

Dag 10: Poolcirkel

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen' De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

Dag 11: Trondheim, ontscheping

Vanochtend na aankomst in Trondheim volgt de ontscheping. In de kroningsstad kunt je de reis door Noorwegen nog verlengen met een aantal hotelovernachtingen om de stad nog beter te leren kennen. Ook bestaat de mogelijkheid om via de prachtige Dovrebaan de treinreis te maken naar de Vikinghoofdstad Oslo en van daar terug te reizen naar Nederland.

 

Excursies

Ontdek nog méér van Noorwegen tijdens de vele excursies die optioneel bijgeboekt kunnen worden tijdens je Hurtigruten rondreis. Tot uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen wij de excursies voor je vastleggen. Er zijn meer dan 90 excursies om de Noorse kust nog beter te verkennen, zowel op zee als aan wal heb je de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Voor een overzicht zie: Hurtigruten Excursies.

Vliegarrangementen

Arrangement C - Vliegreis + Treinreis (11 dagen)

Reisschema
 •  Dag 1: Vliegreis Amsterdam-Bergen. Transfer naar de kade en inschepen aan boord van jouw Hurtigruten schip. 's Avonds vertrek uit Bergen.
 • Dag 1-11: Je reist van Bergen naar Kirkenes en terug naar Trondheim.
 • Dag 11 : Ontscheping en bustransfer naar het station. Treinreis Trondheim- Oslo/Gardermoen en vliegreis Oslo-Amsterdam.
Inbegrepen
 •  KLM-vluchten in de G-klasse incl. genoemde transfers; treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse € 15 p.p. per enkele reis)
Niet inbegrepen
 • Ruimbagage KLM
Prijs p.p.
 • Vanaf € 307

Arrangement C1 - Vliegreis + 1 Hotel + Treinreis (12 dagen)

Reisschema
 • Dag 1: Vliegreis Amsterdam-Bergen; transfer naar jouw hotel; overnachting met ontbijt.
 • Dag 2: Vrije dag in Bergen. In de namiddag transfer naar de kade en inschepen aan boord van jouw Hurtigruten schip.
 • Dag 2-12: Je reist van Bergen naar Kirkenes en terug naar Trondheim.
 • Dag 12: Ontscheping en transfer naar het station. Treinreis Trondheim- Oslo/Gardermoen. Aansluitend vliegreis Oslo-Amsterdam.
Inbegrepen
 •  KLM-vluchten in de G-klasse incl. genoemde transfers; treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse € 15 p.p. per enkele reis); in de hotels: 2-persoonskamer d/t + ontbijt
Niet inbegrepen
 • Ruimbagage KLM
Prijs p.p.
 • Vliegreis + Treinreis + First Hotel Marin, Bergen
  Vanaf € 386 (toeslag 1-pers. kamer vanaf € 35)
 • Vliegreis + Treinreis + Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen
  Vanaf € 405 (toeslag 1-pers. kamer vanaf € 35)
 • Heb je voorkeur voor een ander hotel? Wij adviseren je graag!

Arrangement D - Vliegreis + 1 Hotel + 2 Treinreizen (12 dagen)

Reisschema
 • Dag 1: Vliegreis Amsterdam-Oslo. Transfer vliegveld - Thon Hotel Opera voor overnachting met ontbijt.
 • Dag 2: Op eigen gelegenheid naar het station. Treinreis Oslo-Bergen. Transfer station naar de kade en inschepen aan boord van jouw Hurtigruten schip.
 • Dag 2-12: Je reist van Bergen naar Kirkenes en terug naar Trondheim.
 • Dag 12: Ontscheping en bustransfer naar het station. Treinreis Trondheim- Oslo/Gardermoen. Aansluitend vliegreis Oslo-Amsterdam.
Inbegrepen
 •  KLM-vluchten in de G-klasse incl. genoemde transfers; treinreis 2e klasse (toeslag comfortklasse € 15 p.p. per enkele reis); in het hotel: 2-persoonskamer d/t + ontbijt.
Niet inbegrepen
 • Ruimbagage KLM
Prijs p.p.
 • Vliegreis + Treinreizen + Thon Hotel Opera, Oslo
  Vanaf € 433 (toeslag 1-pers. kamer vanaf € 36)
 • Heb je voorkeur voor een ander hotel? Wij adviseren je graag!

 

Bovenstaande vanaf prijzen zijn geldig voor reizen vanaf 01/04/2019 t/m 31/05/2020. Maak je de rondreis met Hurtigruten in een andere periode, informeer dan naar de actuele vanaf prijzen voor jouw reisdatum.

Prijsinformatie Hurtigruten rondreizen langs de Noorse kust

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen tref je bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die je voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door jouw gewenste vertrekdatum. Voor een indicatie van de prijzen kun je alvast de prijstabel raadplegen. Voor het traject Bergen-Kirkenes-Trondheim gelden dezelfde tarieven als voor de hele rondreis van Bergen-Kirkenes-Bergen.  Heb je al een specifieke vertrekdatum in gedachten, dan kunnen onze reisspecialisten je informeren over de actuele prijzen op de door jouw gewenste vertrekdatum. Je kunt hiervoor telefonisch (+31) 023-5289856 of per e-mail info@norske.nl contact met ons opnemen voor een reisvoorstel op maat.