Antarctica

Antarctica, Patagonië, Chileense fjorden 2019/2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18/19 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €8.123 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Deze expeditie wordt zowel in zuidwaartse als noordwaartse richting aangeboden. Hieronder wordt het reisschema voor de zuidwaartse reis toegelicht.

Dag 1: De parel van de Stille Oceaan

Onze expeditie begint in de kleurrijke stad Valparaíso. Maak hier een ritje met de kabeltreintjes voor de prachtige uitzichten, slenter door de smalle, pittoreske straatjes of langs de kade om de bedrijvigheid aan zee te aanschouwen. Mocht je nog tijd over hebben voordat je aan boord gaat van het MS Roald Amundsen, breng dan een bezoek aan de historische wijk die de status van UNESCO werelderfgoedsite heeft.

Dag 2-3: De reis zuidwaarts

Terwijl we naar het zuiden varen, bereidt ons expeditieteam je alvast voor op wat je allemaal te wachten staat aan de hand van lezingen, workshops en presentaties over de geschiedenis en de natuur van het gebied. Maak jezelf bekend met het schip en zorg dat je optimaal gebruikmaakt van alle faciliteiten aan boord.

Dag 4: De kosmopolitische stad Castro

Castro ligt op de heuvel van Isla Grande de Chiloé en staat bekend om zijn kleurrijke 'palafitos', oftewel houten huisjes op palen. Geniet van de typische Chileense sfeer rond Plazuela del Tren, op de lokale markten en in Calle Blanco, langs de waterkant. De kerk Iglesia San Francisco staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een echte must see.

Dag 5: De wateren van Patagonië

De expeditie gaat verder naar het zuiden, door de legendarische wateren van Patagonië richting een van 's werelds meest afgelegen, onaangetaste en mooiste plekken: de zuidelijke provincie Ultima Esperanza.

Dag 6: Een geïsoleerd dorpje aan het einde van de fjord

Je volgende stop is het betoverende dorpje Puerto Edén, dat genesteld ligt in het Nationaal Park Bernardo O'Higgins, aan het einde van een diepe fjord omringd door bergen. Hier wonen nog 15 overgebleven leden van de Kawéskar, een inheemse Patagonische stam. Er leiden geen wegen naar het dorpje en er is maar een paar uur per dag stroom. Ervaar hun traditionele cultuur, of doe mee aan een wandel- of kajaktocht.

Dag 7-8: Het Nationaal Park Torres del Paine

Puerto Natales is de toegangspoort tot het wereldberoemde nationaal park Torres del Paine. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de gelijknamige torres oftewel rotstorens, azuurblauwe meren, smaragdgroene bossen, brullende rivieren en een stralend blauwe gletsjer. Je kunt hier lama's, poema's, chilla-vossen en meer dan 100 vogelsoorten spotten.

Dag 9: Een paradijs voor natuurliefhebbers

Het unieke landschap van de Chileense fjorden is enorm indrukwekkend, wild, afgelegen en lijkt bijna onaangeraakt. De met sneeuw bedekte bergen en steile valleien vormen een sterk contrast met de weelderige kustlijn, die rijk is aan wildlife.

Dag 10-11: Kaap Hoorn en de Drake-passage

We volgen de route van de poolreizigers door het Beaglekanaal en als de omstandigheden het toelaten, maken we een landing op Kaap Hoorn, het beruchte zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. We vervolgen onze reis door de Drake-passage, waar de Atlantische en de Stille Oceaan samenkomen, terwijl we verder richting Antarctica varen. Onderweg vertelt ons Expeditieteam je alle ins en outs over het unieke ecosysteem en de geschiedenis van Antarctica.

Dag 12-15: Het diepe zuiden

Op Antarctica bevindt zich maar liefst 90 procent van al het ijs in de wereld. Het is tevens een broedplaats voor miljoenen pinguïns, walvissen en zeehonden, die hiernaartoe getrokken zijn door de aanwezigheid van krill. Dit werelddeel is eigenlijk één grote ongetemde en onvoorspelbare wildernis. Ons programma is dan ook afhankelijk van de omstandigheden op de dag zelf. We zullen hier, voor zover mogelijk, aan land gaan, kajaktochten maken, hiken maar ook tussen de walvissen varen. Ook zullen we proberen om een aantal landingen te maken, waaronder op Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island en in Neko Harbour. De natuur laat zich hier in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien, met pinguïnkolonies, zeehonden, walvissen, gletsjers, ijsbergen, oude walvisvangststations en onderzoekscentra.

Dag 16-17: Door de Drake-passage

Tijdens de terugreis kun je nog een aantal lezingen bijwonen en alle fantastische hoogtepunten van je vier dagen op Antarctica nog eens de revue laten passeren, terwijl de MS Roald Amundsen ons terugvaart door de Drake-passage.

Dag 18: De expeditie zit er alweer op

Deze onvergetelijke expeditie eindigt in Punta Arenas. Van hieruit vlieg je weer terug naar Santiago de Chile. Mocht je willen, dan kun je je reis uitbreiden door een van onze optionele excursies erbij aan te plakken.

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de noordwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting en duurt één dag langer. Je avontuur begint namelijk met een overnachting in Santiago de Chile. Het uiteindelijke reisschema is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Een ware ontdekkingsreis - Patagonië, Chileense fjorden en Antarctica

Prijzen

Offerte

 • Heeft u al een vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 26/10/2019, zuidwaarts, boekingscode CENAMANT1914, 18 dagen
 • 15/03/2020, noordwaarts, boekingscode CENAMANT2005, 19 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Noordgaande route: hotelovernachting in Santiago de Chili incl. ontbijt; transfer hotel-luchthaven; economy vlucht Santiago de Chili-Punta Arenas incl. belastingen; transfer luchthaven-schip incl. stadstour en lunch
 • Zuidgaande route: transfer schip-luchthaven Punta Arenas; economy vlucht Punta Arenas-Santiago de Chili incl. belastingen
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) aansluitend aan de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.