Antarctica

Antarctica, Patagonië, Chileense fjorden 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €7.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De parel van de Stille Oceaan

Deze expeditie cruise begint in de kleurrijke stad Valparaíso. Maak hier een ritje met de kabeltreintjes voor de prachtige uitzichten, slenter door de smalle, pittoreske straatjes of langs de kade om de bedrijvigheid aan zee te aanschouwen. Mocht u nog tijd over hebben voordat u aan boord gaat van MS Roald Amundsen, breng dan een bezoek aan de historische wijk die de status van UNESCO werelderfgoed heeft.

Dag 2-3: De reis zuidwaarts

Terwijl we naar het zuiden varen, bereidt ons expeditieteam u alvast voor op wat u allemaal te wachten staat aan de hand van lezingen, workshops en presentaties over de geschiedenis en de natuur van het gebied. Maak uzelf bekend met het schip en zorg dat u optimaal gebruikmaakt van alle faciliteiten aan boord.

Dag 4: De kosmopolitische stad Castro

Castro ligt op de heuvel van Isla Grande de Chiloé en staat bekend om zijn kleurrijke 'palafitos', oftewel houten huisjes op palen. Geniet van de typische Chileense sfeer rond Plazuela del Tren, op de lokale markten en in Calle Blanco, langs de waterkant. De kerk Iglesia San Francisco staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een echte must see.

Dag 5: De wateren van Patagonië

De expeditie gaat verder naar het zuiden, door de legendarische wateren van Patagonië richting een van 's werelds meest afgelegen, onaangetaste en mooiste plekken: de zuidelijke provincie Ultima Esperanza.

Dag 6: Een geïsoleerd dorpje aan het einde van de fjord

Uw volgende stop is het betoverende dorpje Puerto Edén, dat genesteld ligt in het Nationaal Park Bernardo O'Higgins, aan het einde van een diepe fjord omringd door bergen. Hier wonen nog 15 overgebleven leden van de Kawéskar, een inheemse Patagonische stam. Er leiden geen wegen naar het dorpje en er is maar een paar uur per dag stroom. Ervaar hun traditionele cultuur en doe mee aan één van de activiteiten.

Dag 7-8: Het Nationaal Park Torres del Paine

Puerto Natales is de toegangspoort tot het wereldberoemde nationaal park Torres del Paine. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de gelijknamige torres oftewel rotstorens, azuurblauwe meren, smaragdgroene bossen, brullende rivieren en een stralend blauwe gletsjer. U kunt hier lama's, poema's, chilla-vossen en meer dan 100 vogelsoorten spotten!

Dag 9: Een paradijs voor natuurliefhebbers

Het unieke landschap van de Chileense fjorden is enorm indrukwekkend, wild, afgelegen en lijkt bijna onaangeraakt. De met sneeuw bedekte bergen en steile valleien vormen een sterk contrast met de weelderige kustlijn, die rijk is aan wildlife.

Dag 10-11: Kaap Hoorn en de Drake-passage

We volgen de route van de poolreizigers door het Beaglekanaal en als de omstandigheden het toelaten, maken we een landing op Kaap Hoorn, het beruchte zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. We vervolgen onze reis door de Drake-passage, waar de Atlantische en de Stille Oceaan samenkomen, terwijl we verder richting Antarctica varen. Onderweg vertelt ons Expeditieteam u alle ins en outs over het unieke ecosysteem en de geschiedenis van Antarctica.

Dag 12-15: Het diepe zuiden

Op Antarctica bevindt zich maar liefst 90 procent van al het ijs in de wereld. Het is tevens een broedplaats voor miljoenen pinguïns, walvissen en zeehonden, die hiernaartoe getrokken zijn door de aanwezigheid van krill. Dit werelddeel is eigenlijk één grote ongetemde en onvoorspelbare wildernis. Ons programma is dan ook afhankelijk van de omstandigheden op de dag zelf. We zullen hier, voor zover mogelijk, aan land gaan, kajaktochten maken, hiken maar ook tussen de walvissen varen. We zullen proberen zoveel mogelijk landingen te maken op verschillende locaties in de South Shetlands en op het Antarctisch Schiereiland en proberen u de ongelooflijke diversiteit aan landschappen en rijke fauna te laten zien in deze ongerepte wildernis.

Dag 16-17: Door de Drake-passage

Tijdens de terugreis kunt u nog een aantal lezingen bijwonen en alle fantastische hoogtepunten van de vier dagen op Antarctica nog eens de revue laten passeren, terwijl het MS Roald Amundsen ons terugvaart door de Drake-passage.

Dag 18: De expeditie zit er alweer op

Deze onvergetelijke expeditie cruise Antarctica eindigt in Punta Arenas. Van hieruit vliegt u weer terug naar Santiago de Chili. Mocht u willen, dan kunt u uw reis uitbreiden door een van de optionele naprogramma's. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden voor een langer verblijf in Zuid-Amerika.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise Antarctica. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Antarctica, Patagonië, Chileense fjorden

Ontdekkingsreis - zuidwaartse route

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 23/10/2021, tourcode AMANT2122

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Transfer kade naar de luchthaven in Punta Arenas
 • Economy vlucht Punta Arenas-Santiago de Chili inclusief belastingen
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.