Noorwegen

Autotour Eirik

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.468 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Eirik bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel-Oslo

Om 14:00 uur vertrekt u met de Color Line naar Noorwegen. De oversteek duurt 20 uur, maar u zult zich geen moment vervelen! Aan boord zijn er gezellige restaurants, cafés, winkels, entertainment en comfortabele loungezitjes.

Dag 2: Oslo

Al varend door de Oslofjord bereikt u om 10:00 uur de hoofdstad van Noorwegen. Uw verblijf in Noorwegen begint met een overnachting in de stad. Het hotel is centraal gelegen en alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar te voet.

Dag 3: Oslo-Heggenes, 212 km

De levendige stad wordt vandaag verwisseld voor een prachtige autorit. Via schaatsstad Hamar bereikt u Lillehammer. Hier kunt u eventueel een bezoek brengen aan het openluchtmuseum Maihaugen. Vervolgens via Tretten en Ringebu naar het volgende overnachtingsadres in Heggenes voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 5: Heggenes-Geiranger, 225 km

Via Vågå naar Lom. Een leuke lunchstop is de plaatselijke bakkerij in Lom waar u ambachtelijk gebakken brood en gebakspecialiteiten kunt proeven.  Via Bismo naar Djupvasshytta. Hier kunt u omhoog rijden over de Nibbeweg (tolweg). 13 haarspeldbochten leiden u naar de top van de berg Dalsnibba op 1495 m. Vanaf de top heeft u een ongelooflijk mooi uitzicht over de bergen, het Geirangerdal en de beroemde Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoed). U verblijft vanavond in het mooi gelegen Union Hotel aan de fjord.

Dag 6: Geiranger-Molde, 153 km

Na het uitgebreide ontbijtbuffet staat u één van de bekendste en mooiste routes van Noorwegen te wachten. De zogenaamde 'Gouden Route' loopt van Geiranger naar Åndalsnes. De Ørneveien (Adelaarsweg) gaat via 11 haarspeldbochten met een stijging van maar liefst 10%. Weinig mensen beseffen dat de aanleg van deze weg indertijd (1954) een opzienbarende wegenbouwkundige prestatie was! U neemt de ferry naar Linge en vervolgt de reis via weg 63 naar Trollstigheimen. Bij het uitzichtpunt op het hoogste punt van de weg (850 m) wordt u beloond met een mooi uitzicht waarbij u zelfs - bij helder weer - tot Åndalsnes zou kunnen kijken. Overnachting in de Rozenstad Molde.

Dag 7: Molde-Trondheim, 290 km

Via Kristiansund rijdt u naar de kroningsstad Trondheim. Geniet van wat vrije tijd in deze gezellige stad. Wandel door de wijk Bakklandet met de vele gekleurde houten pakhuizen. Lunchtip van Norske: de vissoep in Bakklandet Skydsstation! Ook een bezoek waard is de Nidaros Dom, één van de mooiste en grootste Middeleeuwse kathedralen van Noord-Europa.

Dag 9: Trondheim-Bergen met Hurtigruten

Om 10:00 uur scheept u met de auto in aan boord van de Hurtigruten. Tijd om Noorwegen vanaf de waterkant te gaan verkennen. En we beloven u, dat is een prachtige ervaring! Uw Hurtigruten schip heeft vandaag de dag nog steeds een functie en bezorgt post en vracht in kleine kustgemeenschappen en grotere steden. Dit gebeurt zowel overdag als 's nachts. U legt onder meer aan in Kristiansund, Molde en Florø. 's Avonds kunt u in het restaurant genieten van een heerlijk diner bereidt met seizoensgebonden ingrediënten.

Dag 10: Bergen

De ochtend en het begin van de middag is het nog goed vertoeven in de panoramalounge of op het buitendek. Het schip vaart dicht langs de kust en er is veel te zien en te beleven. Om 14:30 uur aankomst in Bergen en ontscheping. Tijd om de Hanzestad Bergen te verkennen. Er is een centraal gelegen hotel voor u gereserveerd, op steenworp afstand van de Hanzewerf Bryggen (UNESCO Werelderfgoed). Wandel over de beroemde vismarkt of neem de kabelbaan naar de berg Fløien voor een panoramisch uitzicht over de stad, de fjord en de omliggende bergen.

Dag 11: Bergen-Rosendal, 80 km

Een korte rit vandaag naar het plaatsje Rosendal. Genoeg tijd dus om deze dagetappe op eigen tempo te maken en onderweg te stoppen bij bezienswaardigheden en/of een gezellige lunchstop.

Dag 12: Rosendal-Tau, 280 km

Een mooie rit door onder andere het fruitbomendistrict van Noorwegen. Neem de ferry van Utåker naar Skånevik. De reis gaat verder in zuidelijke richting naar Breifonn, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het Røldalsmeer. Volg vanaf hier wegnummer 13 naar Nesvik waar u de ferry dient te nemen naar Hjelmeland. Niet veel later arriveert u in het Lilland Hotel in Tau voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 14: Tau-Stavanger

Een ontspannen reis vandaag, weliswaar met uw eigen auto, maar u zult zelf niet veel kilometers af te hoeven leggen. Vanaf Tau neemt u namelijk de autoferry naar Stavanger. De tocht over de fjord duurt ongeveer 40 minuten. Eenmaal aangekomen in Stavanger rijdt u naar het hotel en kunt u vervolgens deze gezellige stad op eigen gelegenheid gaan verkennen. Stavanger is een moderne stad met een gezellig oud centrum met kleurrijke smalle straatjes en goed bewaard gebleven witte huizen met rode daken.

Dag 15: Stavanger-Hirtshals

U heeft nog voldoende tijd om een bezoek te brengen aan een museum of een mooie wandeling te maken buiten de stad. Om 20:00 uur vertrekt u met Fjord Line voor de nachtafvaart naar Noord-Denemarken. Aan boord is een comfortabele hut voor u gereserveerd.

Dag 16: Aankomst in Denemarken

Aankomst in Denemarken en terug naar huis.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Thon Hotel Terminus, Oslo
Dag 3-4: Herangtunet Hotel, Heggenes
Dag 5: Union Hotel, Geiranger
Dag 6: Scandic Seilet Hotel, Molde
Dag 7-8: Thon Hotel Nidaros, Trondheim
Dag 9: Aan boord Hurtigruten, traject Trondheim-Bergen
Dag 10: Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen
Dag 11: Rosendal Fjordhotel, Rosendal
Dag 12-13: Lilland Hotel, Tau
Dag 14: Victoria Hotel, Stavanger
Dag 15: Aan boord Fjord Line

Excursies

Op dit moment zijn er helaas geen excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Eirik

Prijzen

 • Vanaf € 1.468 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2021 t/m 30/09/2021
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut
 • 12 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt
 • De bootovertocht Stavanger-Hirtshals met Fjord Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) en 2-persoonsbinnenhut.

Niet inbegrepen

 • Bij Autotour Eirik is het nodig om het Hurtigruten deeltraject Trondheim-Bergen (1 nacht) bij te boeken. Hurtigruten deeltraject Trondheim-Bergen: o.b.v. 2 pers. binnenhut d/t vanaf € 252 per persoon. Prijs voor de auto is € 130
 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Buitenhut Color Line vanaf € 33 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 16 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 36 per persoon per enkele reis
 • Buitenhut Fjord Line vanaf € 18,50 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Fjord Line € 14 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Fjord Line € 28 per persoon per enkele reis
 • Halfpension in de hotels vanaf € 308 per persoon (m.u.v. Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger)
 • Superior kamer in de hotels vanaf € 230 per persoon (m.u.v. Rosendal en Tau)
 • 2-persoonskamer met fjord - of zeezicht vanaf € 81 per persoon (mogelijk in Geiranger, Molde en Rosendal)
 • Toeslag maaltijden Hurtigruten € 196 per persoon
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken. Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag.
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.