Zuid-Amerika

Expeditie Zuid-Amerikaanse kust 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.790 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Welkom in Chili!

Onze reis begint in Valparaíso in centraal Chili, een van de belangrijkste zeehavens van Zuid-Amerika. De unieke charme van de stad wordt beschermd als UNESCO-Werelderfgoed.

Dag 2: Dichters, schilders en filosofen

Valparaíso's eigenzinnige charme heeft veel kunstenaars aangetrokken. Volg hen in hun voetsporen op de verschillende cerros (heuvels) met hun straatkunst en escaleras (trappen). Geniet de hele dag van de hoogtepunten van Valparaíso voordat we 's avonds vertrekken.

Dag 3: Strandplaats met historisch centrum

Deze stad heeft een prachtig gerestaureerd historisch centrum; Barrio Inglés. Bezoek de vismarkt en het nabijgelegen Herradura-strand. Je kunt ook wat tijd doorbrengen in de charmante nabijgelegen badplaats La Serana of deelnemen aan een van de optionele excursies die het binnenland in gaan naar de prachtige Elquí-vallei.

Dag 4: Pinguïns, zeeleeuwen en dolfijnen

Het Humboldt Pinguïn Nationaal Park is de thuisbasis van zeeleeuwen, zeeotters, Humboldt-pinguïns en een grote verscheidenheid aan zeevogels. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we een van de eilanden met kleine bootjes naderen en de dieren observeren vanaf een veilige afstand, waarvandaan we ze niet storen.

Dag 5: Op zee

Geniet van een dag op zee! Het Hurtigruten expeditieteam vervolgt zijn lezingenprogramma, deelt zijn uitgebreide kennis en ervaring, samen met een samenvatting van de reis tot nu toe, en presenteert de plannen voor de komende dagen.

Dag 6: Strand en woestijn

Wandel tussen de palmbomen op de boulevard langs het strand van Iquique, bekijk hoe surfers de golven nemen en geniet van de architectuur in Georgiaanse stijl. Een andere geweldige optie is om deel te nemen aan een optionele excursie naar de Atacama-woestijn en de UNESCO-plek Humberstone.

Dag 7: Avontuur en archeologie

We zullen een volle dag doorbrengen in het zwoele Arica. Geschiedenis, archeologie en avontuur wachten aan wal. Verken de stad, loop de El Morro-klif op voor een panoramisch uitzicht, wandel over de stranden of bezoek de archeologische vindplaatsen met enkele van 's werelds oudste bekende mummies.

Dag 8: Welkom in Peru!

Matarani is een toegangspoort tot het historische centrum van Arequipa, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Arequipa staat ook bekend als de 'Witte Stad', omdat wit vulkanisch gesteente is gebruikt om de vele indrukwekkende gebouwen te bouwen. Geniet van de charme en schoonheid van dit koloniale juweeltje, omringd door met sneeuw bedekte vulkanische pieken.

Dag 9: Ontspan aan boord

Breng tijd door aan dek en geniet van de rust van een zeedag. Onze ervaren docenten delen hun uitgebreide kennis en helpen je aan dek bij het spotten van zeedieren en zeevogels.

Dag 10: Mysterieuze geogliefen en zeeleeuwen

Paracas is de toegangspoort tot het rustige koloniale stadje Pisco en de vruchtbare kustvallei, de thuisbasis van de beroemde en mysterieuze Nazca-lijnen en geogliefen. Deze lijnen werden tussen 500 V.Chr. en 500 N.Chr. op het oppervlak van de grond gekrast.

Dag 11: Kuststad en bruisende hoofdstad

We zullen aanmeren in de kuststad Callao, ongeveer 15 km van het historische centrum van Lima; de hoofdstad van Peru. Ontdek de zogenaamde "Stad der Koningen" en zijn historische kern, Plaza de Armas. De historische wijk van Lima kreeg in 1988 de status Werelderfgoed van de UNESCO.

Dag 12: Tempel van de zon en de maan

Vervolgens de haven van Salaverry, het startpunt voor onze optionele excursie naar de ruïnes van het oude koninkrijk Chimu (700-1400 N.Chr.). De stad Chan Chan (`Zon Zon’) wordt in de pre-Spaanse tijd beschouwd als de grootste citadel gemaakt van modderstenen in de Amerika's en staat vanaf 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 13: Op zee

Geniet van je laatste zeedag en breng deze op je gemak door. Profiteer van de vele faciliteiten aan boord, ontspan of neem deel aan lezingen waarin we onze reis doornemen.

Dag 14: Metropolis aan de kust van Ecuador

Welkom in Ecuador! Koloniaal Guayaquil werd gesticht in 1538. De stad werd al snel de grootste scheepswerf in Zuid-Amerika, en is vaak belegerd door piraten. We raden je aan om je avontuur in Zuid-Amerika te verlengen en bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het mystieke Machu Picchu of de wonderbaarlijke Galápagos-eilanden. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Chili & Peru - Expeditie Zuid-Amerikaanse kust

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 04/04/2020, tourcode AMSOU2007, 14 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.