Spitsbergen/Groenland/IJsland

Fjorden en Nationale parken

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €5.249
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De kroon van Arctisch Noorwegen

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, wordt ook wel vaak 'het blauw, het groen en de stad ertussen' genoemd. Dit vanwege zijn idyllische ligging, genesteld tussen het fjord, de bossen, meren en heuvels. In de binnenstad vind je unieke architectuur, een bloeiende café- en barcultuur, fantastische winkels en uitstekende restaurants. Je vliegt 's avonds laat vanuit Oslo naar het hoge poolgebied... en wel naar Spitsbergen!

Dag 2: Vlak bij de Noordpool

Spitsbergen ligt in de Noordelijke IJszee, zo halverwege tussen Noorwegen en de Noordpool. In het midden van deze machtige wildernis ligt de levendige Noorse nederzetting Longyearbyen. We brengen je vanaf het vliegveld naar de haven waar de MS Roald Amundsen al op je ligt te wachten.

Dag 3-4: Wildlife spotten vanaf het dek

Geniet van de faciliteiten aan boord en woon de fascinerende lezingen van ons Expeditieteam bij, zodat je alvast weet wat je allemaal te wachten staat. Je kunt ook meedoen aan een workshop fotografie, of meer te weten komen over de mariene ecosystemen van het noordpoolgebied. Geniet van de fascinerende en prachtige ijzige zeegezichten en kijk of je ijsberen kunt spotten op ijsschotsen, die deze gebruiken om op hun prooi te jagen.

Dag 5-8: Het meest exclusieve nationale park ter wereld

Zodra we aankomen in het grootste nationale park ter wereld, zul je gelijk de ongekende schoonheid van dit geïsoleerde gebied opmerken. Afgezien van enkele verlaten vangststations, een weerstation en de traditionele sledepatrouille door Sirius zul je hier geen sporen van menselijke bewoning vinden. Slechts 30 mensen overwinteren hier in het nationale park. En in het zeer korte zomerseizoen, wanneer de wateren vrij zijn van ijs, bezoeken slechts 500 expeditiegasten het park. Eenmaal binnen in de fjorden van Noordoost-Groenland zul je de grootsheid hiervan pas echt goed ervaren. Dit zijn namelijk de grootste fjorden ter wereld, en het berglandschap met zijn hangende gletsjers en verticale granieten rotswanden strekt zich uit zover als je kunt zien. Poolvossen, hazen en wolven zijn in overvloed aanwezig, evenals een grote verscheidenheid aan zeevogels. En waar ijs is... zijn misschien ook wel ijsberen!

Maak je zelf op voor een onvergetelijke ervaring terwijl we door indrukwekkende fjorden varen, zoals de Kaiser Franz Josef Fjord of de Alpefjord. Onze landingen hier zijn in feite een expeditie op zich. Als we geluk hebben, zien we de Sirius Patrol nog voorbij komen. Dit initiatief gaat uit van de Deense marine die met sledehonden toezicht houdt op het park. We zullen proberen een landing te maken in de fjorden van Scoresbysund, ter hoogte van Myggbukta (Mosquito Bay), of op de kleine, vlakke eilanden van Bjørne Øer. Onze deskundige gidsen zullen je begeleiden tijdens de wandelingen en boottochten, en onderweg het nodige vertellen over het gebied.

Dag 9: Het leven van een pelsjager

De enige mensen die binnen het Nationaal Park Noordoost-Groenland mogen jagen zijn de pelsjagers die in Ittoqqortoormiit wonen. Kijk of je de drogende dierenhuiden en hondensleden buiten hun woningen kunt spotten. Breng een bezoek aan het museum, de kerk en de fototentoonstelling, of ga zelf op verkenning uit.

Dag 10: Lezingen aan boord en wildlife spotten op het dek

We verlaten Groenland en zetten koers naar de westkust van IJsland. Deel op zulke dagen je ervaringen met je medeverkenners en woon lezingen bij om je alvast voor te bereiden op het fantastische IJsland.

Dag 11: IJsland in een notendop

Het stadje Stykkishólmur wordt ook wel het 'Sagaland' genoemd vanwege haar diverse landschap. Zo vind je hier lava- en rotsformaties, gletsjers, vulkanische activiteiten en warm- en koudwaterbronnen. Je krijgt dan ook gelijk het gevoel alsof je in een of ander mysterieus land bent beland. Je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke excursies, zoals kajak-, wandel- of paardrijtochten.

Dag 12: ’s Werelds meest noordelijke hoofdstad

Reykjavik biedt niet alleen uitstekende restaurants, musea en winkels, maar ook gletsjers, watervallen, geisers en bergen in de nabije omgeving. We bereiken Reykjavik in de ochtend en hier eindigt ook onze reis.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Groenland en IJsland - Expeditie fjorden en Nationale Parken

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 26/07/2019, boekingscode CENAMGRE1909, 12 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen, incl. belastingen
 • Transfer luchthaven Longyearbyen naar het schip
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.