Noorwegen

Fjorden Expeditie 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.499 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Toegangspoort tot de fjorden

Uw speciale zomer expeditie cruise begint in Bergen - een van de mooiste steden van Noorwegen en perfect om te voet te verkennen. Bergen werd gesticht in 1070 en heeft veel van zijn lokale karakter, charme en historie behouden. Wandel door de wijk Bryggen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met kleurrijke scheepswerven uit de 14e eeuw. Geniet na vertrek uit Bergen van een heerlijk diner en kijk hoe het landschap voorbij glijdt. We varen naar het hoge noorden op een route die ooit door de Vikingen is uitgezet.

Dag 2: Unieke Art Nouveau-Architectuur

Vanmorgen varen we over open zee rond het meest westelijke punt van Noorwegen, Vestkapp, en komen na het ontbijt aan in Ålesund. Ålesund staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Ga mee op een wandeling naar de top van berg Aksla (189 m boven zeeniveau) onder leiding van het expeditieteam. Bovenop de berg Aksla krijgt u een prachtig uitzicht op de omliggende archipel, het prachtige stadscentrum en de verbazingwekkende Sunnmøre-Alpen. Na vertrek uit Ålesund, passeren we het afgelegen eiland Grip, de stad Kristiansund en de eilanden Smøla en Hitra.

Dag 3: Het thuis van de beroemde Torghatten

Vandaag komen we aan in Brønnøysund, een aantrekkelijke stad met 5.000 inwoners die halverwege de lange kustlijn van Noorwegen ligt. Vlakbij ligt de beroemde berg met een opening in het midden - Torghatten. Ga met lokale gidsen en het expeditieteam mee met een wandeling op de berg. Het is een inspirerende ervaring die u niet snel zult vergeten! 's Avonds varen we langs het kleine eiland Vikingen, die door de poolcirkel wordt doorkruist. We zijn nu het Land van de Middernachtzon binnengegaan, waar de zon in de zomer 24 uur per dag schijnt.

Dag 4: Spectaculair natuurschoon en vredige stranden

Vesterålen is in de zomer een archipel van weelderige groene eilanden, omgeven door de blauwe zee die wordt bezocht door walvissen, zeehonden en zeevogels. Vandaag is onze eerste aanloophaven Stokmarknes - waar in 1893 Hurtigruten werd gesticht. Al meer dan 126 jaar is Hurtigruten een essentieel onderdeel van het leven langs de Noorse kust. U kunt het Hurtigruten-museum verkennen, dat het opmerkelijke verhaal van Hurtigruten vertelt.

Dag 5: Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

Tromsø is een uitzonderlijk levendige stad in de zomer. Als u op zoek bent naar avontuur, dan is dit de plek. De vele zomeractiviteiten in Tromsø zijn onder andere wandel- en fietstochten, kajakken door de fjord en een ritje met de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van een berg voor geweldige vergezichten. Tromsø heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het was het startpunt voor vele Noordpoolexpedities en de eerste stop voor jagers en ontdekkingsreizigers die terugkeerden naar de beschaving. De stad staat bekend om geweldige winkels en creatieve gerechten met verse producten - vandaar de bijnaam 'Parijs van het Noorden'.

Dag 6: Rand van de wereld

Welkom in het kleine vissersdorpje Honningsvåg - toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. We beginnen de dag met een toeristische busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien met kleine gehuchten en steken een bergplateau over, voordat we aankomen bij de Noordkaap - op slechts 2.100 km afstand van de Noordpool. Ga aan de rand van de 307 m hoge klif staan ​bij het iconische wereldbolmonument en kijk uit over de Barentszzee. Alleen de Svalbard-archipel scheidt u van de bovenkant van de wereld.

Dag 7: Natuurlijk spannend

We beginnen deze ochtend met een fjord in te varen langs de voet van de prachtige Lyngen-Alpen – met een spectaculair gezicht. Als we Årøybukt bereiken, worden de deelnemers aan de optionele excursie naar de noordelijkste whiskydistilleerderij ter wereld aan wal gezet, die meer te weten zullen komen over de Tweede Wereldoorlog en een mooie busrit zullen maken. De rest van ons gezelschap vaart naar Havnnes, de charmante handelspost aan zee die slechts 33 inwoners telt. Stokvis en gezouten vis worden hier nog steeds op de traditionele manier geproduceerd.

Dag 8: Ontdekking van de Lofoten-Archipel

We beginnen de dag varend door de prachtige Trollfjord. Dit wonder der natuur wordt omringd door bergen die meer dan 1000 meter vanaf de zee reiken in een smalle doorgang die diep en spectaculair in het hart van het eiland snijdt. We navigeren voorzichtig het kanaal in, soms zo smal dat het voelt alsof u de bergmuren kunt aanraken. Het kenmerkende landschap van de Lofoten met indrukwekkende pieken, beschutte baaien en ongerepte stranden, is wereldberoemd. We meren aan bij Svolvær om te genieten van een keuze uit optionele Lofoten-excursies, waaronder een rit langs steile bergen, prachtige zandstranden en beschutte baaien.

Dag 9:  Op zee

In de ochtenduren varen we langs de kust van Helgeland met niets dan lucht en zee voor ons. In de verte ziet u aan de horizon de bergen oprijzen. Dit is Træna, de locatie van een van de eerste menselijke nederzettingen in het verre noorden, direct aan de poolcirkel. Tegenwoordig organiseert de gemeenschap gekke muziekfestivals, verre excursies en een Noordse-Hawaï sfeer, die ongefilterd avontuur biedt. Træna is ook de oudste vissersgemeenschap van Noorwegen. We meren aan op het eiland Husøya - waar het merendeel van de 454 inwoners wonen.

Dag 10: De Vikingstad

's Ochtends passeren we de achthoekige vuurtoren van Kjeungskjær op weg naar de haven van Trondheim. Trondheim, in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason, was 200 jaar lang de hoofdstad van Noorwegen. Tegenwoordig heeft de stad naar verluidt per inwoner de meeste restaurants en cafés van Noorwegen. Misschien wilt u een tafeltje vinden op een van de terrasjes langs het grote plein en uw tempo aanpassen aan het relaxte zomerritme van de lokale bevolking? Er is genoeg te zien en te doen in deze historische stad.

Dag 11: Onaangeroerde fjorden en bergen

Hjørundfjord onderscheidt zich van andere populaire fjorden door zijn verlaten schoonheid, gelegen ver van de gebaande toeristische paden. Hjørundfjord wordt beschouwd als een van de mooiste fjorden in heel Noorwegen en wordt omringd door de Sunnmøre Alpen, met pieken die 1.700 m recht omhoog opstijgen vanuit de zee. Door de steile bergen is het land hier nooit gecultiveerd. Toch klampen een paar kleine boerderijen zich vast aan de berghellingen en kleine dorpen zoals Urke nestelen zich langs de kustlijn.

Dag 12: Laatste hoofdstuk van het sprookje

In de vroege ochtend komen we weer aan in Bergen. U neemt bij het ontschepen rijke herinneringen mee aan een unieke expeditie cruise Noorwegen vol onvergetelijke ervaringen. Helaas is er een tijd van komen en een tijd van gaan, maar we hopen u binnenkort weer aan boord te zien voor nieuwe avonturen.

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 2: Ålesund -  Hiking tocht naar de berg Aksla
 • Dag 3: Brønnøysund - Ontdek Torghatten
 • Dag 5: Tromsø - Bezoek aan het Polaria Experience Centrum
 • Dag 6: Honningsvåg - Bustour naar de Noordkaap
 • Dag 7: Lyngen Alps - Ontdek de oude handelspost Havnnes
 • Dag 8: Lofoten (Svolvær en Reine) - Het kleine plaatsje Å
 • Dag 9: Træna - Concert op een speciale locatie
 • Dag 10: Trondheim - Bezoek aan de Nidaros Kathedraal
 • Dag 11: Hjørundfjord - Hiking tocht

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noorwegen

Fjorden Expeditie vanaf Bergen

Vertrek

 • 01/05/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 12/05/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 23/05/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 03/06/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 14/06/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 25/06/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 06/07/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 17/07/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 28/07/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 08/08/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 19/08/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 30/08/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 10/09/2021, tourcode TFNOR2122SU
 • 21/09/2021, tourcode TFNOR2122SU

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen. Zie tabblad "Extra's" om te zien welke kosteloze excursies van toepassing zijn voor deze reis.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Deze reis is onderdeel van het Hurtigruten expeditieprogramma. Voor deze reis is het enige toegestane reisdocument een geldig paspoort.
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.