Noorwegen

Fjorden Expeditie 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.599 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Toegangspoort tot de fjorden

Uw speciale zomer expeditie cruise begint in Bergen - een van de mooiste steden van Noorwegen en perfect om te voet te verkennen. Bergen werd gesticht in 1070 en heeft veel van zijn lokale karakter, charme en historie behouden. Wandel door de wijk Bryggen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met kleurrijke scheepswerven uit de 14e eeuw. Wandel over geplaveide straten en door smalle steegjes met oude houten huizen. Proef gepekelde haring of koop garnalen vers van de boot op de beroemde vismarkt van Bergen. Ga naar een van de vele buitenrestaurants of biertuinen van de stad en geniet van een lokaal Hansa-biertje. U kunt ook kunstwerken bekijken van beroemde kunstenaars als Edvard Munch, of genieten van een rit met de Fløibanen-kabelbaan, waarmee u een prachtig uitzicht heeft op de omliggende fjorden, het eiland en de zeven bergen die de stad omringen. Geniet na vertrek uit Bergen van een heerlijk diner en kijk hoe het landschap voorbij glijdt. We varen naar het hoge noorden op een route die ooit door de Vikingen is uitgezet. U kunt de rest van de avond doorbrengen met het leren kennen van de leden van het expeditieteam en andere passagiers of ontspan aan dek in de late lente- of zomerzon.

Dag 2: Unieke Art Nouveau-Architectuur

Vanmorgen varen we over open zee rond het meest westelijke punt van Noorwegen, Vestkapp, en komen na het ontbijt aan in Ålesund. Ålesund staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Ga mee op een wandeling naar de top van berg Aksla (189 m boven zeeniveau) onder leiding van het expeditieteam. Onderweg passeren we standbeelden van Kaiser Wilhelm II en de Viking Gange-Rolf, ook wel Rollo genoemd, naar verluidt de voorvader van Willem de Veroveraar. Bovenop de berg Aksla krijgt u een prachtig uitzicht op de omliggende archipel, het prachtige stadscentrum en de verbazingwekkende Sunnmøre-Alpen. U kunt ook kiezen voor optionele activiteiten in Ålesund, waaronder stadswandelingen, langere wandelingen, fiets- en kajaktochten en een bezoek aan het nabijgelegen Noorse Aquarium, dat in de rotsachtige kustlijn is gebouwd en een thuisbasis is voor inheemse vissoorten, octopussen, zeehonden en pinguïns. We verlaten Ålesund en varen langs kleine eilanden en fjorden. We passeren later het afgelegen eiland Grip, de stad Kristiansund en de eilanden Smøla en Hitra.

Dag 3: Het thuis van de beroemde Torghatten

Vandaag komen we aan in Brønnøysund, een aantrekkelijke stad met 5.000 inwoners die halverwege de lange kustlijn van Noorwegen ligt. Vlakbij ligt de beroemde berg met een opening in het midden - Torghatten. Ga met lokale gidsen en het expeditieteam mee met een wandeling op de berg. Het is een inspirerende ervaring die u niet snel zult vergeten! Brønnøysund is ook de toegangspoort tot het eiland Vega - een UNESCO-Werelderfgoed vanwege de manier waarop de gemeenschap haar eeuwenoude duurzame manier van leven laat zien. Eilanders floreerden meer dan een millennium op deze locatie door het unieke levensonderhoud van eiderlandbouw te beoefenen. U kunt vanuit Brønnøysund een optionele excursie maken naar dit fascinerende historische eiland. Vervolgens gaan we langs de kust van Helgeland - langs het Zeven Zusters gebergte. Het verhaal gaat dat zeven mooie trollenzusters bij zonsopgang werden verrast en in steen veranderden, waardoor deze zeven prachtige pieken ontstonden. Die avond varen we langs het kleine eiland Vikingen, die door de poolcirkel wordt doorkruist. We zijn nu het Land van de Middernachtzon binnengegaan, waar de zon in de zomer 24 uur per dag schijnt.

Dag 4: Spectaculair natuurschoon en vredige stranden

Vesterålen is in de zomer een archipel van weelderige groene eilanden, omgeven door de blauwe zee die wordt bezocht door walvissen, zeehonden en zeevogels. Vandaag is onze eerste aanloophaven Stokmarknes - waar in 1893 Hurtigruten werd gesticht. Al meer dan 126 jaar is Hurtigruten een essentieel onderdeel van het leven langs de Noorse kust. U kunt het Hurtigruten-museum verkennen, dat het opmerkelijke verhaal van Hurtigruten vertelt. U kunt ook deelnemen aan optionele excursies, zoals wandelen, kajakken en mooie busritten naar kleine vissersdorpen en langs de nationale toeristische route van Noorwegen op Andøya. Na Stokmarknes varen we verder door het prachtige landschap van Vesterålen en komen aan in de haven van Risøyhamn, waar we de reizigers ophalen die een schilderachtige busrit of walvissafari hebben gemaakt.

Dag 5: Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

Tromsø is een uitzonderlijk levendige stad in de zomer. Als u op zoek bent naar avontuur, dan is dit de plek. De vele zomeractiviteiten in Tromsø zijn onder andere wandel- en fietstochten, kajakken door de fjord en een ritje met de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van een berg voor geweldige vergezichten. Tromsø heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het was het startpunt voor vele Noordpoolexpedities en de eerste stop voor jagers en ontdekkingsreizigers die terugkeerden naar de beschaving. De stad staat bekend om geweldige winkels en creatieve gerechten met verse producten - vandaar de bijnaam 'Parijs van het Noorden'. Tromsø staat ook bekend om zijn gedurfde architectuur. De Arctische Kathedraal is een van de hoogtepunten, met zijn enorme glas-in-loodmozaïek. Bezoek het Polaria Noordpoolcentrum. Kijk, voel, ervaar en begrijp waarom het leven op zee en op het land onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Polaria is ook een van de twee plaatsen in Europa waar u baardrobben van dichtbij kunt zien. U kunt deelnemen aan andere optionele excursies, zoals wandelingen met het expeditieteam, maar ook boottochten door de fjord en toeristische busritten.

Dag 6: Rand van de wereld

Welkom in het kleine vissersdorpje Honningsvåg - toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. We beginnen de dag met een toeristische busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien met kleine gehuchten en steken een bergplateau over, voordat we aankomen bij de Noordkaap - op slechts 2.100 km afstand van de Noordpool. Ga aan de rand van de 307 m hoge klif staan ​bij het iconische wereldbolmonument en kijk uit over de Barentszzee. Alleen de Svalbard-archipel scheidt u van de bovenkant van de wereld. Uitkijkend naar vergezichten die voorbij de horizon reiken, realiseert u zich dat u echt aan het einde van de wereld bent. De Noordkaap is een ideale plek om fantastische foto's te maken. Binnen in de Noordkaaphal kunt u genieten van een korte film en tentoonstellingen over deze omgeving. Wandel bij terugkomst in Honningsvåg langs schilderachtige huizen, leuke winkels en een kerk; het enige gebouw dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was overgebleven. U kunt ook deelnemen aan optionele excursies, zoals spannende wandelingen met het expeditieteam, koningskrabsafari's en stadswandelingen met lokale gidsen. U kunt ook een optionele excursie maken naar Gjesværstappan, een van de grootste en drukste vogelrotsen in Noorwegen, bewoond door bijna 1 miljoen papegaaiduikers.

Dag 7: Natuurlijk spannend

We beginnen deze ochtend met een fjord in te varen langs de voet van de prachtige Lyngen-Alpen – met een spectaculair gezicht. Als we Årøybukt bereiken, worden de deelnemers aan de optionele excursie naar de noordelijkste whiskydistilleerderij ter wereld aan wal gezet, die meer te weten zullen komen over de Tweede Wereldoorlog en een mooie busrit zullen maken. De rest van ons gezelschap vaart naar Havnnes, de charmante handelspost aan zee die slechts 33 inwoners telt. Stokvis en gezouten vis worden hier nog steeds op de traditionele manier geproduceerd. Havnnes brengt u 100 jaar terug in de tijd naar de dagen van stoom en zeilen. Maak een praatje met de lokale bevolking en geniet van de vintage kruidenierswinkel. U kunt ook het plaatselijke museum verkennen, een oud houten gebouw op de pier met een fototentoonstelling over het leven van Annie Giæver - die foto's van het gebied maakte in de eerste helft van de 20e eeuw. Op zoek naar meer avontuur? Neem deel aan optionele excursies, waaronder natuurwandelingen, kajakken of een rivierboottocht door het Nationaal Park Reisa, een landschap van kloven, valleien, een zalmrivier en een bergplateau.

Dag 8: Ontdekking van de Lofoten-Archipel

We beginnen de dag varend door de prachtige Trollfjord. Dit wonder der natuur wordt omringd door bergen die meer dan 1000 meter vanaf de zee reiken in een smalle doorgang die diep en spectaculair in het hart van het eiland snijdt. We navigeren voorzichtig het kanaal in, soms zo smal dat het voelt alsof u de bergmuren kunt aanraken. Het kenmerkende landschap van de Lofoten met indrukwekkende pieken, beschutte baaien en ongerepte stranden, is wereldberoemd. We meren aan bij Svolvær om te genieten van een keuze uit optionele Lofoten-excursies, waaronder een rit langs steile bergen, prachtige zandstranden en beschutte baaien. Svolvær zelf heeft veel interessante winkels, galerieën, cafés, bars en restaurants. Met een vertrek laat in de ochtend, varen we langs de enorme Lofoten-bergmuur naar Reine. Rode en witte vissershutten langs de kustlijn en omliggende granietpieken die uit de fjord steken, maken Reine tot een van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen. Hier kunt u het kleine vissersdorp Å verkennen, waar u het Noorse Vissersdorpmuseum kunt bezoeken. Terwijl u tussen deze oude kustgebouwen wandelt, proeft u het dagelijkse leven in vissersplaatsen op de Lofoten gedurende de afgelopen 250 jaar.

Dag 9:  Op zee

In de ochtenduren varen we langs de kust van Helgeland met niets dan lucht en zee voor ons. In de verte ziet u aan de horizon de bergen oprijzen. Dit is Træna, de locatie van een van de eerste menselijke nederzettingen in het verre noorden, direct aan de poolcirkel. Tegenwoordig organiseert de gemeenschap gekke muziekfestivals, verre excursies en een Noordse-Hawaï sfeer, die ongefilterd avontuur biedt. Træna is ook de oudste vissersgemeenschap van Noorwegen. We meren aan op het eiland Husøya - waar het merendeel van de 454 inwoners wonen. Klaar voor plezier? Doe mee met heerlijke zomeractiviteiten zoals eilandhoppen, een sauna in een oud boothuis, bezoek een lokale koffiebrander, zie zeearenden, proef lokale visproducten, zwem in de Noorse Zee of wandel door een 700 m lange tunnel die u naar de top van een berg brengt. En aan het einde van ons verblijf in Træna gaan we naar het eiland Sanna en genieten van een onvergetelijk concert in het spectaculaire Kirkhelleren, een gigantische kathedraalachtige grot met een unieke akoestiek. Een leuk archeologisch feit - de oudste menselijke nederzetting van Noorwegen werd ontdekt in Kirkhelleren. Bij het verlaten van Træna genieten we van de avond met op de achtergrond de spectaculaire kustlijn van Helgeland.

Dag 10: De Vikingstad

's Ochtends passeren we de achthoekige vuurtoren van Kjeungskjær op weg naar de haven van Trondheim. Trondheim, in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason, was 200 jaar lang de hoofdstad van Noorwegen. Tegenwoordig heeft de stad naar verluidt per inwoner de meeste restaurants en cafés van Noorwegen. Misschien wilt u een tafeltje vinden op een van de terrasjes langs het grote plein en uw tempo aanpassen aan het relaxte zomerritme van de lokale bevolking? Er is genoeg te zien en te doen in deze historische stad. De inbegrepen activiteit van vandaag is een bezoek aan de prachtige kathedraal van Nidaros, de enige gotische kathedraal van het land, gebouwd op het graf van St. Olav (Tryggvason), de patroonheilige van Noorwegen. Bewonder de religieuze kunstwerken, architectonische details en middeleeuwse beelden op de gevel. Na het verlaten van Trondheim passeren we het eiland Munkholmen, waar veel executies plaatsvonden tijdens het Vikingtijdperk. In de zomer is Munkolmen een populaire plek voor zomeruitstapjes.

Dag 11: Onaangeroerde fjorden en bergen

Hjørundfjord onderscheidt zich van andere populaire fjorden door zijn verlaten schoonheid, gelegen ver van de gebaande toeristische paden. Hjørundfjord wordt beschouwd als een van de mooiste fjorden in heel Noorwegen en wordt omringd door de Sunnmøre Alpen, met pieken die 1.700 m recht omhoog opstijgen vanuit de zee. Door de steile bergen is het land hier nooit gecultiveerd. Toch klampen een paar kleine boerderijen zich vast aan de berghellingen en kleine dorpen zoals Urke nestelen zich langs de kustlijn. We gaan voor anker bij Urke en een kleine boot brengt u aan wal. Hier kunt u deelnemen aan een 7 km lange wandeling naar een shieling (lokale boerderij) door een ongelooflijk mooi landschap.

Dag 12: Laatste hoofdstuk van het sprookje

In de vroege ochtend komen we weer aan in Bergen. U neemt bij het ontschepen rijke herinneringen mee aan een unieke expeditie cruise Noorwegen vol onvergetelijke ervaringen. Helaas is er een tijd van komen en een tijd van gaan, maar we hopen u binnenkort weer aan boord te zien voor nieuwe avonturen.

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 2: Ålesund -  Hiking tocht naar de berg Aksla
 • Dag 3: Brønnøysund - Ontdek Torghatten
 • Dag 4: Vesterålen (Stokmarknes en Risøyhamn) - Bezoek aan het Hurtigruten Museum
 • Dag 5: Tromsø - Bezoek aan het Polaria Experience Centrum
 • Dag 6: Honningsvåg - Bustour naar de Noordkaap
 • Dag 7: Lyngen Alps - Ontdek de oude handelspost Havnnes
 • Dag 8: Lofoten (Svolvær en Reine) - Het kleine plaatsje Å
 • Dag 9: Træna - Concert op een speciale locatie
 • Dag 10: Trondheim - Bezoek aan de Nidaros Kathedraal
 • Dag 11: Hjørundfjord - Hiking tocht

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Avontuurlijke verlengopties

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Fjorden Expeditie 2021

Vertrek

 • 01/05/2021
 • 12/05/2021
 • 23/05/2021
 • 03/06/2021
 • 14/06/2021
 • 25/06/2021
 • 06/07/2021
 • 17/07/2021
 • 28/07/2021
 • 08/08/2021
 • 19/08/2021
 • 30/08/2021
 • 10/09/2021
 • 21/09/2021

Offerte

 • Heeft u interesse in deze reis? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte op maat aan.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Premium comfort aan boord (zie tabblad "Extra's"
 • Koffie en thee gedurende de hele reis.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen. Zie tabblad "Extra's" om te zien welke kosteloze excursies van toepassing zijn voor deze reis.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.