Noorwegen

Lofoten en Tromsø

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
8 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
€979 p.p.
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Lofoten en Tromsø bezoekt u de onderstaande accommodaties

1e dag

Vliegreis Amsterdam–Oslo–Bodø. Op eigen gelegenheid gaat u naar uw eerste verblijfsadres, Thon Nordlys Hotel, Bodø voor 1 overnachting met ontbijt.

2e dag

's Morgens vrij in Bodø. 's Middags om 15.00 uur vertrek per Hurtigruten schip naar Svolvær, aankomst om 21.00 uur. Aansluitend transfer naar Svinøya. Drie overnachtingen in de sfeervolle Svinøya Rorbuer.

3e-4e dag

Verblijf in Svolvær in Svinøya rorbu op basis van logies/ontbijt. U kunt deelnemen aan (optionele) excursies die vanuit Svinøya georganiseerd worden zoals: noorderlicht excursie, Lofoten nature safari, zeearendsafari, wandeling op sneeuwschoenen of kajak trip. In Svolvær vindt u allerlei musea en kunstgaleries en ook Magic Ice met ijssculpturen. Ook kunt u een auto huren en het eiland op eigen gelegenheid verkennen. Een prachtige tocht gaat via de karakteristieke vissersdorpjes Nusfjord en Reine naar het zuidelijkste punt Å. Ook een bezoek aan Kabelvåg en Henningsvær is zeer de moeite waard. In het Polarlightcenter in Laukvik vindt u allerlei informatie over het noorderlicht en fotografie.

5e dag

Transfer en 's avonds om 22.00 uur vertrek uit Svolvær per Hurtigruten naar Tromsø. Misschien is vanavond vanaf de boot het fascinerende noorderlicht te zien! Overnachting aan boord inclusief ontbijt.

6e dag

Via Harstad en Finnsnes komt u ’s middags om 14.15 uur aan in Tromsø. Aansluitend kunt u nog Hurtigruten excursie 5A Stadstour Tromsø of 5B Huskysafari boeken of u kunt op eigen gelegenheid naar uw hotel gaan. Twee overnachtingen inclusief ontbijt in Thon Hotel Polar, Tromsø.

7e dag

Verblijf in de sfeervolle Arctische stad Tromsø. Mogelijkheid voor bijv. een bezoek aan het Polar museum met rijke historie over de poolreizigers, Polaria en/of Tromsø museum. Ook zijn er mogelijkheden voor een noorderlichtsafari per bus of boot, huskytour, sneeuwscootertocht in Lyngen Alps, zeekajakken, cross country of sneeuwschoenentocht.

8e dag

Bustransfer naar het vliegveld. Vliegreis Tromsø–Oslo–Amsterdam.

Excursies

Trollfjord & zeearend RIB safari

Ga mee met onze winter Trollfjord & zeearend safari met een snelle RIB boot. Maak kennis met de Trollfjord en ontmoet de prachtige zeearend. Avontuurlijke boottocht in het spectaculaire fjordenlandschap van Noorwegen. Ontdek kleine witte zandstranden en grillige fjorden en geniet van de schitterende natuur. Niet vergeten: camera.

Prijs: volwassenen € 96 p.p. ; kinderen € 70 p.p.
Duur: 2 uur
Periode: januari t/m december, dagelijks om 11:00 uur

Sneeuwschoentocht met gids

Tocht op sneeuwschoenen en met gids door de prachtige natuur van de Lofoten. Onze moderne aluminium sneeuwschoenen met goede bindingen en handige skistokken bieden aantrekkelijke mogelijkheden voor mooie bergwandelingen. Meenemen: goede wandelschoenen, kleine rugzak met snack, drinken en extra kleding.

Prijs: € 117 p.p.
Duur: 3 uur
Periode: 01/12/2018-31/03/2019, dagelijks zolang de sneeuwcondities goed zijn.

Wandeling door vissersdorp

Wat maakt het wonen op de Lofoten zo bijzonder? Wat is stokvis en waar gebruikt men het voor? Hoe zag een rorbu er vroeger uit en hoe leefden de vissers 100 jaar geleden? Allemaal vragen waar u tijdens deze interessante wandeling antwoord op krijgt. Onder leiding van een gids maakt u een wandeling door Svinøya, het oudste gedeelte van Svolvær. Inclusief proeverij van stokvis.
Prijs: € 48 p.p.
Periode: 01/10/2018-31/03/2019, dagelijks om 18.30 uur, behalve 23 t/m 26/12 en 31/12
Duur: 1,5 uur

Bezoek Polarlightcenter, Laukvik

Uitgebreide lezing en multimedia show over het Noorderlicht, verzorgd door Rob Stammes en Therese van Nieuwenhoven, inclusief sms-alert tot middernacht en entree.

Prijs: € 48 p.p.
Duur: 4-5 uur
Periode: januari t/m december

Lofoten nature safari

Beleef de magnifieke Lofoten eilanden vanaf het water gedurende de winter. 's Morgens korte lezing over geologie en klimaat gevolgd door een boottocht met gids. Lunch aan boord.

Prijs: volwassenen € 134 p.p. ; kinderen € 72 p.p.
Duur: 5 uur
Periode: 01/10/2018 t/m 31/03/2019, op woensdag en zaterdag behalve 20/12 en 23/12

Noorderlicht excursie & foto instructie

Leer de basis voor het maken van goede foto's van het Noorderlicht. De gids haalt je op bij de receptie/restaurant van Svinøya en neemt je mee per minibus naar het gebied waar 's avonds de beste kans is om het 'aurora borealis' te zien. Geschikt voor iedereen. Meenemen: warme kleding, camera, statief, extra batterijen voor de camera.

Prijs: volwassenen: € 149 p.p.
Duur: 4 uur
Periode: 01/10/2018 t/m 31/03/2019, dagelijks behalve 23/12, 25/12 en 31/12

Zeekajaktocht met gids

Een winterse tocht per zeekajak is een van Lofoten's ultiemste ervaringen. Onze zeekajakgids haalt je op per auto of minibus bij de receptie en brengt je na de trip weer veilig thuis. Er worden 1- en 2-persoons stabiele zeekajaks gebruikt. Meenemen: lunch en drinken, extra kleding in waterdichte tas, camera, zonnebril, geschikte kleding.

Prijs halve dagtocht: € 139 p.p.
Duur: 4 uur
Periode: 01/10/2018 t/m 31/03/2019 om 10:00 uur

Restaurant Børsen

Svinøya's unieke en sfeervolle restaurant dateert uit 1828 en heeft naast allerlei uitstekend verzorgde vis en vleesgerechten stokvis als specialiteit. Hier wordt ook het ontbijt geserveerd.

Hurtigruten excursie 5A Stadstour Tromsø

Poolmetropool Tromsø is de grootste stad van het noorden. De Pomor handel, houttransporten, mijnbouw en afdichting zijn belangrijke elementen in de geschiedenis van de stad, alsmede de jacht op walrussen en ijsberen in de Noordelijke IJszee. In deze, sinds de Middeleeuwen al belangrijke stad, wordt u opgewacht voor een stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Verwonder u over de prachtige 'Ishav' IJszeekathedraal met zijn kleurrijke glas-mozaïeken. In het Polaria beleveniscentrum ontdekt u vele wetenswaardigheden over het noordpoolgebied zoals het Noorderlicht en sneeuwstormen. U vindt hier ook een Arctic aquarium en een panorama bioscoop waar u de film 'Svalbard - Arctic Wilderness' kunt zien, die u meeneemt op een fastastische reis naar spectaculair Spitsbergen.

Boekingcode: HR-TOS5A
Prijs: € 165 per persoon

Hurtigruten excursie 5B Huskysafari

Verheug u op een mini-poolexpeditie, waarbij uw slee getrokken wordt door husky-honden en u kunt genieten van een schitterend uitzicht over de ijzige oceaan. Na een korte rit naar Kvaløya wordt u uitgerust met warme kleding, schoenen, handschoenen en muts. De husky's trekken u bijna geruisloos door het winterse wonderlijke landschap, over de weidse vlaktes en bevroren wateren. U kunt zelf sturen of in de slee gaan zitten. Het enige licht dat we zien is van onze koplampen, de unieke sterrenhemel of - als we geluk hebben - het magische Noorderlicht! De excursie eindigt met warme koffie en cake rond het houtvuur in een lavvo tent. Een goede lichamelijke conditie is vereist.

Boekingcode: HR-TOS5B
Prijs: € 303 per persoon 

8-daags arrangement Lofoten en Tromsø

Prijzen

 • Vanaf € 979 per persoon
 • Heb je al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 

 • Periode: 01/10/2018 t/m 31/03/2019
 • Vertrekdag: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag.

Inbegrepen

 

 

 

 • Vlucht Amsterdam-Oslo-Bodø en Tromsø-Oslo-Amsterdam met SAS in T-klasse incl. luchthavenbelasting en ticketkosten
 • Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø o.b.v. logies/ontbijt
 • Hurtigruten traject Bodø-Svolvær als dekpassagier
 • Transfer kade Svolvær-Svinøya v.v.
 • 3 overnachtingen in Svinøya rorbu, Svolvær o.b.v. logies/ontbijt
 • Hurtigruten traject Svolvær-Tromsø incl. 2-persoonsbinnenhut d/t met ontbijt
 • 2 overnachtingen in Thon Hotel Polar, Tromsø o.b.v. logies/ontbijt
 • Transfer Tromsø-luchthaven.

Niet inbegrepen

 

 

 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Overige transfers
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 

 • Toeslag buitenhut Hurtigruten: vanaf € 33 p.p.
 • 1-persoonskamer: prijs op aanvraag
 • Toeslag 3 dagen autohuur type C: vanaf € 203.

Extra informatie

 

 

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Indien de T-klasse niet meer beschikbaar is voor de SAS-vlucht, kan er een toeslag gelden voor een andere vliegklasse
 • Autohuur is gebaseerd op Avis type C inclusief CDW/TP en belastingen, maar gelimiteerd tot 150 km
 • Voor autohuur is een creditcard vereist op naam van de hoofdbestuurder
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.