Noorwegen

Noord-Noorwegen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.985
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Noord-Noorwegen bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Amsterdam–Tromsø

Vliegreis Amsterdam–Oslo–Tromsø per SAS en bustransfer naar Scandic Ishavshotel, Tromsø.

2e dag: Verblijf Tromsø

Gezellige universiteitsstad, ook wel 'het Parijs van het Noorden' genoemd. Tromsø was het startpunt van vele poolexpedities. Bezoek het Polar museum en Polaria, de IJszeekathedraal of maak een rit met de kabelbaan en geniet van het uitzicht!

3e dag: Tromsø–Alta, 301 km

's  Morgens ophalen van de huurauto op het stadskantoor. Dan volgt een indrukwekkende route langs en over de fjorden via ferry Breivikseidet–Svensby en Lyngseidet–Olderdalen. We passeren de schitterende Lyngenfjord en Kvænangen uitzichtpunt en rijden vervolgens langs de Alta­fjord naar Alta. Overnachting in Scandic Alta.

4e dag: Alta–Kautokeino, 129 km

Een mooie rit landinwaarts naar Kautokeino, midden in Noors Lapland. Overnachting in het in moderne Thon Hotel Kautokeino met uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finn­marksvidda. In Kautokeino vind je de echte Samische cultuur en het restaurant biedt maaltijden met lokale gerechten.

5e dag: Kautokeino–Karasjok, 128 km

Over de hoogvlakte naar Karasjok, hoofdplaats voor de Samen. Overnachting in het sfeervolle Scandic Karasjok. In Storgammen restaurant wordt geregeld een speciaal Samen diner georganiseerd rond het open haardvuur.

6e dag: Verblijf Karasjok

In Karasjok zetelt het Samisch parlement - bezichtiging mogelijk op weekdagen om 13.00 uur. Ook bezienswaardig: Sapmi Park & Magical Theatre.

7e dag: Karasjok–Kirkenes, 275 km

Vandaag passeren we de Noors/Finse grens en volgen een mooie rit door Finland langs het Kevo Nationaal Park en het Inari meer. Bij Neiden zijn we terug in Noorwegen en rijden het laatste stuk naar Kirkenes. Overnachting in Thon Hotel Kirkenes.

8e dag: Verblijf Kirkenes

Maak een uitstapje door het Pasvikdal naar Storskog en de Noors-Russische grens of maak een tocht met een rivierboot op de grensrivier.

9e dag: Kirkenes–Lakselv, 354 km

Indrukwekkende dagtocht langs de fjorden van de Varangerfjord aan de Noordelijke IJszee naar Lakselv. Overnachting in Lakselv Hotel.

10e dag: Lakselv–Honningsvåg, 164 km

Via het imposante landschap van de Porsanger­fjord naar Honningsvåg. Voor het bezoek aan de Noordkaap, een 307 m hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende leisteenrots, neemt u de tunnel. Bezoek het noordelijkste postkantoor in de Noordkaaphal. Op het plateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finn­mark in 4 jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard! Overnachting in Scandic Bryggen in Honningsvåg.

11e dag: Verblijf Honningsvåg

Misschien is een bezoek aan het vissersdorpje Gjesvær vandaag een optie? Van hieruit wordt o.a. een vogelexcursie per boot georganiseerd.

12e dag: Honningsvåg–Hammerfest, 182 km

Zuidwaarts langs de Porsangerfjord. In Olderfjord nemen we de afslag naar Hammerfest. Deze noordelijkste stad ter wereld is een belangrijke vissershaven. In de stad kun je "een ijsbeer ontmoeten" en lid worden van de ijsberenclub! Overnachting in Thon Hotel Hammerfest.

13e dag: Hammerfest–Inscheping Hurtigruten

In de loop van de morgen inscheping Hurtigruten en om 12.30 uur start de reis in zuidelijke richting. Bij Øksfjord passeren we een gletsjer, ’s avonds volgt een stop bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Ontscheping. Overnachting in Scandic Ishavshotel, Tromsø.

14e dag: Tromsø–Amsterdam

Vandaag auto inleveren op het vliegveld. Vliegreis Tromsø–Oslo–Amsterdam.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Excursies

Er zijn op dit moment geen excursies beschikbaar voor deze reis.

Fly & Drive Noord Noorwegen

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.985 per persoon
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018- 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam-Oslo-Tromsø v.v. in de goedkoopste beschikbare vliegklasse incl. tax
 • Transfer flybus vliegveld-hotel
 • Hurtigruten traject Hammerfest-Tromsø obv 2 pers. binnenhut d/t met ontbijt en vervoer auto
 • 13 hotelovernachtingen in genoemde accommodaties inclusief ontbijt
 • 12 dagen autohuur (12x24 uur) cat B incl. ongelimiteerd aantal km, CDW, lokale belastingen en diefstalverzekering.

Niet inbegrepen

 • 2x binnenlandse ferry in de route
 • Voor het ophalen van een auto buiten kantooruren wordt een toeslag berekend. Inzittendenverzekering (niet nodig indien u een reisverzekering heeft), benzine, cityfee/autopass tolwegen & toeslag extra chauffeur
 • Voor het achterlaten van de auto in een andere plaats geldt een drop off fee. Vraag naar de voorwaarden want die kunnen per verhuurmaatschappij verschillen
 • Optionele excursies
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: vanaf € 245 per persoon (behalve in Tromsø: op aanvraag)
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 220 per persoon
 • Toeslag maaltijden Hurtigruten: 1x lunch € 44 per persoon en 1x diner € 58 per persoon.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.