Groenland/Canada

Groenland & Atlantisch Canada 2021 – reisschema 2

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €5.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Onderweg naar 's werelds grootste eiland

Beginnend met een vlucht vanuit Kopenhagen, komt u laat in de avond aan op de internationale luchthaven in Kangerlussuaq, Groenland. Na een transfer naar de haven en aan boord gaan van uw expeditieschip MS Fridtjof Nansen, varen we bijna de gehele lengte van de fjord (190 km) voordat we de open zee bereiken.

Dag 2: Sisimiut

Een volledige dag op deze prachtige plek. Sisimiut is de op één na grootste stad van Groenland, 40 km ten noorden van de poolcirkel. Het is een moderne, groeiende nederzetting met een geschiedenis die 4.500 jaar teruggaat. De naam betekent bijvoorbeeld ‘Het volk dat op een plek van vossenholen woont '. Bezoek het museum, doe inkopen van ambachtelijk handwerk of maak een wandeling in de heuvels.

Dag 3: IJsbergen

Het prachtige landschap van de Ilulissat Isfjord heeft de status van UNESCO Werelderfgoed opgeleverd. Aan de monding van de fjord ziet u enorme ijsbergen die aan de grond zijn gelopen. Deze ijsmassa's zijn afkomstig van de Jakobshavn-gletsjer, één van de snelst bewegende en meest productieve gletsjers ter wereld.

Dag 4: Verkenningsdag Vaigat Sound

We komen nu aan op het noordelijkste punt van onze reisroute. Er zijn verschillende uitstekende landingsplaatsen in Vaigat Sound met een adembenemend landschap en Arctische flora. Onze ervaren kapitein en expeditieleider zullen profiteren van de huidige weers- en ijsomstandigheden om onze activiteit voor de dag te bepalen.

Dag 5: Evighed Fjord

Aan de ene kant van de kronkelende Evighed Fjord is een ijskap die vaak enorme stukken ijs in het water laat vallen. Om ons heen zijn de hoogste bergen van West-Groenland met toppen tot 2000 m hoog, soms wervelend van mist. De weersomstandigheden op de dag bepalen het definitieve programma en het scala aan activiteiten dat het expeditieteam aanbiedt.

Dag 6: Hoofdstad van Groenland

Nuuk is de oudste stad van de natie, gesticht in 1728. Het heeft een prachtige ligging, aan de monding van één van de meest spectaculaire fjordenstelsels ter wereld. Dit is een plek waar oude en nieuwe tradities elkaar ontmoeten, van pittoreske oude gebouwen in "Kolonihaven" tot de moderne architectuur van het woningbouwprogramma van de Groenlandse overheid.

Dag 7: Op zee

We verlaten Groenland en gaan richting open zee. We steken het zuidelijke deel van de Labradorzee over en varen richting Newfoundland en Labrador in Canada. Ontspan en ga rustig zitten aan boord van het schip, kijkend naar de golven, of geniet van een lezing van het expeditieteam.

Dag 8: Makkovik, een kolonistengemeenschap

Onze eerste stop in Canada is dit gastvrije stadje in het noorden van Labrador, bestaande uit 360 personen met diverse achtergronden en oorsprongen. Bezoek het White Elephant Museum en leer meer over de gemengde geschiedenis alhier, wandel over het inspirerende Poet's Path of wandel langs de boulevard voor een prachtig uitzicht op ijsbergen en de Atlantische Oceaan.

Dag 9: Volledige dag in Rigolet

Gelegen aan de Hamilton inham en genesteld in een beschutte baai bij de ingang van Lake Melville, is dit pittoreske stadje de meest zuidelijke officieel erkende Inuit-gemeenschap ter wereld en we zullen meer leren over zijn unieke tradities en geschiedenis. Dwergvinvissen (lokaal bekend als 'grumpus') en bultruggen worden ook vaak waargenomen in de nabijgelegen wateren.

Dag 10: Red Bay

De overblijfselen van verschillende Baskische walvisvaarders uit de 17e eeuw, bewaard in het ijskoude water, hebben ertoe geleid dat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het lokale museum dat deze interessante geschiedenis documenteert of neem het pad naar Tracey Hill voor mooie uitzichten, en waar, volgens legendes, piratenkapitein Kidd de schat begroef.

Dag 11: Corner Brook

Gelegen aan de monding van de Bay of Islands en Humber River is Corner Brook, de op één na grootste stad in de provincie en met een kleinschalige gemoedelijke sfeer. Verken het stadscentrum of geniet van de vele wandelpaden langs de rivier de Humber, in deze tijd van het jaar versierd met levendige herfstbladeren.

Dag 12: Op zee

Het avontuur loopt ten einde. Breng tijd door met de andere gasten en het expeditieteam en blik terug op de vele avontuurlijke ervaringen die u tijdens onze reis samen hebt gedeeld.

Dag 13: Halifax

Uw reis eindigt in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Er zijn monumentale gebouwen van rode bakstenen, parken, een monumentale citadel, enkele musea van wereldklasse en een boulevard van 4 km langs de kustlijn. Als u de mogelijkheid heeft, raden we u zeker aan om hier extra tijd door te brengen met een naprogramma dat u vooraf kunt boeken. Onze reisspecialisten informeren u graag over de verlengmogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Groenland & Atlantisch Canada

Expeditie geschiedenis, cultuur en natuur - reisschema 2

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 07/09/2021, tourcode FNCAN2120

Inbegrepen

 • Economy vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq inclusief luchthavenbelasting
 • Transfer Kangerlussuaq van luchthaven naar schip
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.