Noorwegen

Halve rondreis Bergen-Kirkenes

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
7 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €988 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

De 7-daagse halve rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

Dag 3: Trondheim-Rørvik

Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.00 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele 'rorbuer' de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie 'Lofotveggen' naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het 'Parijs van het Noorden' en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heb je het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vind je het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

Dag 7: Kirkenes, eindpunt van uw Hurtigruten-reis

's Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het eindpunt van je reis. Er bestaat nog de mogelijkheid om optioneel een excursie te maken naar de Russische grens of je kunt je verblijf in Noord-Noorwegen verlengen met een hotelovernachting in Kirkenes.

Excursies

Ontdek nog méér van Noorwegen tijdens de vele excursies die optioneel bijgeboekt kunnen worden tijdens je Hurtigruten rondreis. Tot uiterlijk 4 weken voor vertrek kunnen wij de excursies voor je vastleggen. Er zijn vele excursies om de Noorse kust nog beter te verkennen, zowel op zee als aan wal heb je de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Voor een overzicht zie: Hurtigruten Excursies.

Vliegarrangementen

Bij de halve rondreis Hurtigruten van Bergen naar Kirkenes kun je de volgende vliegarrangementen bijboeken:

Arrangement E - Vliegreis

Reisschema
 • Dag 1: Vliegreis Amsterdam-Bergen via Kopenhagen of Oslo, transfer naar de kade voor inscheping aan boord van jouw Hurtigruten schip.
 • Dag 1-7: Je reist van Bergen naar Kirkenes.
 • Dag 7: Aankomst Kirkenes om 10.00 uur. Bustransfer naar het vliegveld. Vliegreis Kirkenes-Oslo- Amsterdam.
Inbegrepen
 • SAS-vlucht Amsterdam-Oslo-Bergen in de economy klasse; SAS-vlucht Kirkenes-Oslo-Amsterdam in de economy klasse inclusief de genoemde transfers.
Prijs p.p.
 • Vanaf € 342

Arrangement E1 - Vliegreis + 2 Hotels (9 dagen)

Reisschema
 • Dag 1: Vliegreis Amsterdam-Oslo-Bergen, transfer naar jouw hotel in Bergen voor overnachting met ontbijt.
 • Dag 2: Volop gelegenheid om Bergen te verkennen. In de namiddag transfer naar de kade en inschepen aan boord van jouw Hurtigruten schip.
 • Dag 2-8: Je reist van Bergen naar Kirkenes.
 • Dag 8: Aankomst Kirkenes om 10.00 uur. Bustransfer naar Thon Hotel Kirkenes* voor overnachting met ontbijt.
 • Dag 9: Vanaf het hotel vertrekt de bus naar de luchthaven. Vliegreis Kirkenes-Oslo- Amsterdam.
Inbegrepen
 • SAS-vlucht Amsterdam-Oslo-Bergen in de economy klasse; SAS-vlucht Kirkenes-Oslo-Amsterdam in de economy klasse inclusief de genoemde transfers; in de hotels: 2-persoonskamer d/t + ontbijt.
Prijs p.p.
 • Vliegreizen Amsterdam-Oslo-Bergen + Kirkenes-Oslo-Amsterdam + First Hotel Marin, Bergen + Thon Hotel Kirkenes
  Vanaf € 489 (toeslag 1-pers. kamer vanaf € 70)
 • Vliegreizen Amsterdam-Oslo-Bergen + Kirkenes-Oslo-Amsterdam + Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen + Thon Hotel Kirkenes
  Vanaf € 508 (toeslag 1-pers. kamer vanaf € 69)
 • Heb je voorkeur voor een ander hotel? Wij adviseren je graag!

Arrangement E2 - Vliegreis + Hotel + Treinreis (8 dagen)

Reisschema
 • Dag 1: Vliegreis Amsterdam-Oslo, transfer vliegveld-hotel in Oslo voor overnachting met ontbijt.
 • Dag 2: Op eigen gelegenheid hotel-station. Treinreis Oslo-Bergen Transfer station naar de kade en inschepen aan boord van jouw Hurtigruten schip.
 • Dag 2-8: Je reist van Bergen naar Kirkenes.
 • Dag 8: Aankomst Kirkenes om 10.00 uur. Bustransfer naar de luchthaven. Vliegreis Kirkenes-Oslo- Amsterdam.
Inbegrepen
 • SAS-vlucht Amsterdam-Oslo in de economy klasse; SAS-vlucht Kirkenes-Oslo-Amsterdam in de economy klasse inclusief de genoemde transfers; treinreis Oslo-Bergen; in het hotel: 2-persoonskamer d/t + ontbijt.
Prijs p.p.
 • Vliegreizen Amsterdam-Oslo + Kirkenes-Oslo-Amsterdam + Thon Hotel Opera, Oslo + Treinreis Oslo-Bergen
  Vanaf € 489 (toeslag 1-pers. kamer vanaf € 36)
 • Heb je voorkeur voor een ander hotel? Wij adviseren je graag!

 

Bovenstaande vanaf prijzen zijn geldig voor reizen vanaf 01/04/2019 t/m 31/05/2020. Maak je de rondreis met Hurtigruten in een andere periode, informeer dan naar de actuele vanaf prijzen voor jouw reisdatum.

Prijsinformatie Hurtigruten rondreizen langs de Noorse kust

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt. In de prijstabellen tref je bij iedere reisstijl en gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs. Dit is de hoogste prijs die je voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de door jouw gewenste vertrekdatum. Voor een indicatie van de prijzen kun je alvast de prijstabel raadplegen. Heb je al een specifieke vertrekdatum in gedachten, dan kunnen onze reisspecialisten je informeren over de actuele prijzen op de door jouw gewenste vertrekdatum. Je kunt hiervoor telefonisch (+31) 023-5289856 of per e-mail info@norske.nl contact met ons opnemen voor een reisvoorstel op maat.