Schotse eilanden

Hebriden naar Shetland 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €3.390 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Geliefde groene plek

De reis begint in Glasgow. Dit betekent ‘Geliefde Groene Plek' in het Gaelisch. Glasgow heeft meer dan 90 parken en tuinen. Beroemd om zijn Victoriaanse en Art-Nouveau-architectuur, is het de thuisbasis van instellingen zoals het Schotse Ballet, de Opera en het Nationaal Theater. Dit is absoluut een stad die u verder wilt verkennen voordat u aan boord gaat van MS Spitsbergen.

Dag 2: Belfast

Belfast, een stad van industrie en elegantie, is de geboorteplaats van de Titanic en tevens de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. Het is een toegangspoort tot een glorieus landschap met mooie dorpjes en een prachtige ruige kust met ongerepte stranden en adembenemende klifwandelingen. Ervaar Giants Causeway, wandel door een spectaculair landschap of ontdek wat deze indrukwekkende stad nog meer te bieden heeft.

Dag 3: Isle of Man

De mooie havenstad Peel was de 14e-eeuwse hoofdstad van het eiland en de zetel van de koning van Mann. Kronkelende straatjes van koopmanshuizen getuigen van de 19e-eeuwse vissersschoeners die hier zijn gebouwd en die handel dreven van Ierland naar Shetland. Peel Castle, verbonden door de verhoogde weg en naar verluidt gebouwd door Magnus Barelegs, koning van Noorwegen, dateert uit de 11e eeuw.

Dag 4: Land van Schotse whisky

Dit ‘whisky-eiland’ is wereldberoemd om zijn turfachtige single malt whisky's en vele distilleerderijen. Als stopplaats voor overwinterende ganzen en trekvogels is het ideaal voor vogelaars. In het charmante stadje Bowmore zijn er een handvol kleine winkeltjes, een interessante ronde kerk zonder hoeken en zijn er prachtige klifwandelingen te maken.

Dag 5: Oban en Craignure

Bekend als de ‘Toegangspoort tot de Eilanden’ bereikte het stadje Oban zijn bloeitijd toen de spoorlijn arriveerde, wat bijdroeg aan het bestaan als een drukke vissershaven. Tegenwoordig is het een populaire vakantieplek met Victoriaanse gebouwen rond de haven, veerboten die komen en gaan op weg naar de verre Hebriden. Veel cafés hebben menu's met zeevruchten en de distilleerderij biedt rondleidingen om een lokale whisky te proeven. Vanavond bezoeken we Craignure met het spectaculaire 800 jaar oude Duart-kasteel.

Dag 6: Pelgrims en papegaaiduikers

Wereldberoemd om zijn religieuze connecties, werd Iona in 563 na Christus gesticht door de Ierse missionaris, St. Colomba. De vaak gerestaureerde abdij blijft nog steeds een bedevaartsoord en een plek van vrede. Weids uitzicht vanaf het strand, bekend als ‘De baai aan de achterkant van de oceaan’, strekt zich westwaarts uit naar de Buiten-Hebriden. We verkennen de Treshnish-eilanden, een groep kenmerkende vulkanische eilanden met een rijkdom aan dieren in het wild, van nestelende papegaaiduikers tot kolonies drieteenmeeuwen, alken, zeekoeten en Atlantische grijze zeehonden.

Dag 7: De tuinen van de Hebriden

Omringd door de hoge toppen van de Skye Cullins, leidt Loch Scavaig naar één van de meest romantische en spectaculaire meren in Schotland: het zoetwater meer Loch Coruisk. We gaan naar het eiland Canna, het meest beschutte van de kleine eilanden, bekend als 'de tuin van de Hebriden'. Canna is met een verhoogde weg verbonden met het eiland Sanday met zijn papegaaiduikerkolonies. Canna is groen en grasrijk en heeft prachtige flora en vlinders.

Dag 8: St. Kilda

Elk bezoek aan deze verre en ongerepte archipel, met zijn adembenemende zeekliffen, is volledig weersafhankelijk. Als UNESCO-Werelderfgoed en het 'juweel in de kroon' van de National Trust van Schotland is het een onvergetelijke ervaring. De afgelegen zeerotsen en eilanden, de overblijfselen van een vulkanische krater, vormen richels voor duizenden nestelende zeevogels. Dwergvinvissen worden vaak gezien rond het kolkende water van de archipel.

Dag 9: Stornoway, Lewis & Harris

Stornoway, oorspronkelijk een Viking-nederzetting, is de belangrijkste stad van de westelijke eilanden en de hoofdstad van het eiland Lewis & Harris, de grootste en meest noordelijke van de Buiten-Hebriden. Er zijn kleine folkloremusea, de wereldberoemde Callanish Standing Stones en de mysterieuze Carloway Broch - het best bewaarde fort in Schotland dat meer dan 2000 jaar oud is.

Dag 10: Kirkwall

Kirkwall is de grootste stad en de hoofdstad van de Orkney-archipel. De eerste vermelding van een nederzetting hier is in een sage uit 1046, en de naam Kirkwall is afgeleid van het Noorse 'Kirkjuvagr´ (Kerkbaai). Tegenwoordig heeft Kirkwall 8500 inwoners en is het één van de meest aantrekkelijke en best bewaarde kleine steden in Schotland.

Dag 11: Fair Isle

Het eenzame Fair Isle met zijn hoge rode zandstenen kliffen en glooiende velden is een belangrijke stop voor trekvogels en heeft sinds 1948 een permanent vogelobservatorium.

Dag 12: Lerwick

Lerwick is de belangrijkste haven van de Shetlandeilanden en veruit de noordelijkste stad van Schotland. Gesticht in de 17e eeuw als vissershaven, is Lerwick tegenwoordig een bruisende, kosmopolitische stad. De oude waterkant is nog steeds actief met jachten en vissersboten. Het gebied heeft een aantal van de aantrekkelijkste landschappen van Shetland en een buitengewone concentratie aan archeologische vindplaatsen, waaronder twee opmerkelijke dorpen uit de ijzertijd.

Dag 13: Stad van de zeven bergen

We komen aan in de Noorse Hanzestad Bergen. Voordat u naar huis gaat raden wij u aan om de bekende vismarkt te bezoeken en het historische havengebied met houten huizen die teruggaan tot de jaren 1300. U kunt ook met een kabelbaan een tocht maken naar de nabijgelegen berg Fløyen, voor een uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

De Schotse Eilanden

Whisky en wildlife - Van de Hebriden naar Shetland

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 12/05/2021, tourcode SBGBR2103

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.