Noorwegen

Het beste van Lapland

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
7 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.669 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Welkom in Zweeds Lapland!

Vlucht Amsterdam-Stockholm-Kiruna met SAS. Welkom in Zweeds Lapland! Bij aankomst op de luchthaven van Kiruna word je verwelkomd door een gids die je naar het eerste overnachtingsadres zal begeleiden. De rit naar Abisko Mountain Lodge duurt ongeveer een uur. Bij aankomst krijg je speciale thermokleding te leen voor de komende dagen. Mina en Dick Johansson runnen deze gemoedelijke lodge waar je de komende 3 nachten zult verblijven en zij zullen er alles aan doen om het Lapland avontuur een geweldige start te geven. Dat begint al met een heerlijk diner in Sami-stijl, waarbij rendiervlees, Arctische trekzalm en bessen de 3 ingrediënten zijn die deze maaltijd compleet maken. Geniet van de pure smaken in een ontspannen setting. Het enige wat de avond zou kunnen verstoren, is het plotseling verschijnen van het noorderlicht...

Dag 2: Abisko National Park

Abisko National Park is een van de mooiste locaties in Zweden en is vandaag het sprookjesachtige decor voor het maken van een huskysledetocht. Geniet van de contrasterende schoonheid van het bevroren Tornetrask meer aan de ene kant en de bergen van het National Park aan de andere kant, terwijl de dolenthousiaste honden de slee door de verse sneeuw trekken. Na de huskysledetocht kan de lunch genuttigd worden in de mountain lodge. De middag is ter vrije besteding. De gastheer kan informatie verschaffen over wandelroutes in de omgeving. Kleed je na het diner warm aan, want het is tijd om vanavond Lady Aurora vanaf een speciaal uitkijkpunt op te gaan sporen. De stoeltjeslift brengt je in 20 minuten van Mount Nuolja naar het Aurora Sky Station. Vanaf dit uitkijkpunt heb je één van de mooiste plekjes op aarde voor het bekijken van het noorderlicht. Rond middernacht word je per (mini)bus teruggebracht naar de mountain lodge.

Dag 3: Sneeuwscootertocht & Aurora Fotografie

Na het ontbijt, zal een gids je ontmoeten bij de Mountain Lodge en je meenemen voor een 2 uur durende excursie naar Abisko National Park. Onderdeel van deze excursie is een sneeuwscootertocht door de ongerepte wildernis van Zweeds Lapland. De lunch wordt wederom genuttigd in de lodge en de middag is ter vrije besteding.

Het avondprogramma omvat een speciale fotografie workshop op een unieke locatie in Abisko National Park. Na het diner maak je kennis met de 2 gidsen en volgt de transfer per sneeuwscooter de bossen in. Op een open plek met uitzicht over de bergen en het bevroren meer kun je je settelen bij een opgezette yurt tent. Voor een drankje wordt gezorgd en één van de gidsen zal je tips geven om je camera goed in te stellen en het noorderlicht op een goede manier vast te leggen. Nu is het alleen nog wachten of Lady Aurora inderdaad zal verschijnen!

Dag 4: Per spoor naar Noorwegen

Na het ontbijt vervolg je de reis per spoor naar Noorwegen met als eindbestemming de stad Narvik. Reizen per trein heeft het voordeel dat je je volledig kunt focussen op het voorbijgaande landschap. Je passeert onder meer prachtige berglandschappen, bevroren watervallen en typische uitgestrekte Arctische valleien. In Björnfjell zie je typische Noorse berghutten met gras bedekte daken. Aankomst in het Noorse ijzerstadje Narvik. Hier ben je omringd door bergen, waarvan sommige tot wel 1.700 meter hoog recht uit de fjord rijzen. De stad ontleent zijn bijnaam aan het ijzer dat vanaf zee via het spoor verder werd getransporteerd het achterland in. Inchecken voor een verblijf van 1 nacht in Scandic Narvik Hotel. Om 18:00 uur kan de maaltijd genuttigd worden in het hotel, zodat om 20:00 uur de speciale noorderlichtavond kan beginnen die tot ca. 23:00 uur zal duren.

Dag 5: Arctische stad Tromsø

Na het ontbijt stap je om 10:30 uur op de bus. De Arctische busroute verbindt Narvik met de Arctische stad Tromsø gedurende de wintermaanden. Na een rit van een uur arriveer je bij het Polar Park, het meest noordelijk gelegen dierenpark ter wereld. Hier kun je vossen, rendieren, beren, lynxen, elanden en tal van andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving zien. In het Polar Park worden een aantal bijzondere optionele activiteiten aangeboden die vooraf bijgeboekt kunnen worden. Zie het tabblad "Extra" bij deze tour. Om 15:00 uur vertrek naar Tromsø, aankomst om 18:00 uur in het centrum waarvandaan je naar het hotel wandelt voor diner en overnachting.

Dag 6: Musea en andere bezienswaardigheden

Tromsø is een perfecte uitvalsbasis voor vele excursies. De 'poort naar de Noordelijke ijszee' is een levendige stad die bekend staat om de moderne ijszeekathedraal, het Polaria museum en de frequente verschijningen van het noorderlicht. De meeste musea zijn allemaal op loopafstand gelegen. Tevens mogelijkheid voor het bijboeken van 2 optionele excursies. De laatste avond in Tromsø eindigt met een unieke excursie. Na het diner stap je aan boord van een luxe catamaran om tijdens een 3-4 uur durende excursie nog één maal op jacht te gaan naar het noorderlicht!

Dag 7: Einde van je Lapland avontuur

Ontbijt en transfer per bus naar de luchthaven. Vlucht Tromsø-Oslo-Amsterdam met SAS.

Extra's

Het noorderlicht is een natuurverschijnsel en derhalve geen garantie dat je dit fenomeen tijdens de reis zult zien.

Optionele excursies

Deze excursies kunnen vooraf gereserveerd worden. Op deze manier ben je verzekerd van een plaatsje op de gewenste excursie.

Excursie 1A - Exclusieve 3 uur durende Noorderlicht excursie Tromsø

Een privé excursie o.l.v. een Engelssprekende gids. Je ontmoet de gids bij de hotel receptie en samen wandel je door het centrum van Tromsø en hoor je de mooiste verhalen over deze bijzondere Arctische stad. Na een uur neem je de taxi naar de kabelbaan Fjellheisen en word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de stad en mogelijk het noorderlicht! Eenmaal beneden word je door de taxi teruggebracht naar het hotel.

Prijs - € 150 per persoon

Excursie 2A - Stille walvis safari Tromsø

Tijdens de wintermaanden is de Noorse kust een goede voedingsbodem voor bultruggen en orka's die zich gedurende deze maanden richting de kust begeven op zoek naar voedsel. In de omgeving van Skjervøy is de kans groot dat we deze bijzondere dieren van dichtbij kunnen bewonderen. De excursie wordt uitgevoerd met een hybride aangedreven boot, waardoor je de omgeving in alle rust in je op kunt nemen. Aan boord krijg je een warm drankje en een snack aangeboden en kun je plaats nemen in comfortabele salons. Er is ook een goede kans op het spotten van bruinvissen en zeearenden, Europa's grootste roofvogel. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de walvissen te kunnen spotten, maar dit is geen garantie. Ook wanneer de walvissen zich mogelijk verderop bevinden kan het zijn dat er tijdelijk gebruik gemaakt wordt van de dieselmotor om sneller op de plaats van bestemming te zijn. Bij aankomst zal er uiteraard weer overgegaan worden op de hybride aangedreven motor.

Prijs - € 135 per persoon

Excursie 2B - Huskysledetocht in Tromsø

Op zoek naar snelheid en avontuur? Boek dan deze huskysledetocht in de omgeving van Tromsø. Iedere slee wordt gedeeld door 2 personen en om de beurt kun je de honden zelf aansturen. Na de 1 uur durende tocht krijg je nog een rondleiding op het basiskamp waar de 300 husky's verblijven. Een speciale lunch (rendieren stoofpot) wordt geserveerd in een gezellige hut rondom het open vuur, zodat je heerlijk kunt opwarmen na dit huskyavontuur.

Prijs - € 179 per persoon

Excursie 3A - Snowman Avontuur

Deze excursie kun je optioneel bijboeken op dag 5 tijdens de busrit van Narvik naar Tromsø. In het Polar Park word je opgewacht door een gids en volgt een rondleiding van een uur door het dierenpark. Na deze tour per (mini)bus naar Buktamoen. Onderweg wordt er gestopt om 1 of 2  typisch Arctische activiteiten te ondernemen. Afhankelijk van de weers - en sneeuwomstandigheden kan dit zijn: sneeuwpop bouwen, ijsvissen, elandsafari of sneeuwschoenwandeling. Onderweg wordt een warm drankje en gebak aangeboden. In Buktamoen kun je om 16:10 uur weer op de bus stappen richting Tromsø.

Prijs - € 182 per persoon

Polar Park

 • Ontmoeting met de wolven met een unieke 'wolvenkus' - Prijs € 295 per persoon (woensdag/vrijdag)
 • Tour door het park o.l.v. gids - Gratis (zaterdag/zondag om 13:00 uur)
 • Fototour bij de lynxen o.l.v gids - Prijs €145 per person (dagelijks, duur: 30 minuten)

Het beste van Lapland

Prijzen

 • Vanaf € 2.669 per persoon (o.b.v. 2-persoonskamer)
 • Heb je al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 

 • Periode: 01/12/2019 - 31/03/2020
 • Vertrek: zondag/maandag/woensdag

Inbegrepen

 

 

 

 

 • Vlucht Amsterdam-Stockholm-Kiruna en Tromsø-Oslo-Amsterdam met SAS, inclusief luchthavenbelasting en ticketkosten
 • 6 overnachtingen in een 2-persoonskamer in de genoemde accommodaties
 • 6 x diner, 6 x ontbijt en 3 x lunch volgens programma
 • transfers volgens programma
 • 2 uur durende excursie Abisko National Park met sneeuwscootertocht (2 personen per sneeuwscooter)
 • 2 uur durende huskysledetocht in Abisko National Park (2 personen per slee)
 • Op jacht naar het noorderlicht excursie per kabelbaan vanuit Abisko Mountain Lodge
 • Aurora fotografie tour in Abisko Nationaal Park
 • Noorderlicht sneeuwscootertocht in Narvik o.l.v. Engelssprekende gids
 • Noorderlicht catamaran boottocht in Tromsø o.l.v. Engelssprekende gids
 • Entree Polar Park in Bardu
 • Arctische thermokleding te leen gedurende het verblijf in Abisko.

Niet inbegrepen

 

 

 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Toeslagen

 • 1-persoonskamer: prijs op aanvraag
 • Upgrade superior kamer: prijs op aanvraag.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Indien de T/U-klasse niet meer beschikbaar is voor de SAS-vlucht, kan er een toeslag gelden voor een andere vliegklasse
 • Deze reis is helaas niet te boeken voor kinderen > 12 jaar
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.