Noorwegen

Huttentocht Breheimen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 4 personen
vanaf €345 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Kristiansand–Byglandsfjord, 72 km

Vertrek per Fjord Line van Hirtshals in Denemarken naar de Zuid-Noorse haven Kristiansand. Van de gezellige havenstad met zomerse drukte naar de uitgestrekte, lieflijke natuur in de omgeving van Byglandsfjord voor 2 nachten verblijf. Activiteiten: Kristiansand, Grimstad, Lillesand en Arendal. Elandsafari, Mineraalpark in Evje, raften, klimmen, Hovden Aqualand.

Dag 3: Byglandsfjord–Tjørhom, 143 km

Via Evje, Tonstad en door het Sirdal naar Svartevatn. Verblijf van 3 nachten in Sirdal. Activiteiten: mogelijkheden voor bezoek aan Kjeråg en Lysefjord met Preikestølen. Dagtocht naar Stavanger.

Dag 6: Tjørhom–Kinsarvik 296 km

Vandaag rij je over de pas naar Haukeligrend. Kies de oude zomerweg Hordabrekkene naar Seljestad, een weg met 16 haarspeldbochten over een afstand van 7,2 km met prachtig uitzicht over het Rølsdalsmeer. Je vervolgt je weg langs de Sørfjorden via Odda naar Lofthus. Verblijf van 2 nachten in Kinsarvik. Activiteiten: Dagtocht naar Bergen, wandeltochten op de Hardangervidda, Hardangertun Family Park.

Dag 8: Kinsarvik–Jølstraholmen, 227 km

Over de nieuwe Hardangerbrug via Voss en Gudvangen naar Balestrand. Via Dragsvik langs de Sognefjord en over de Gaularfjellpass en het Jølstermeer naar Vassenden. 2 Nachten aan de Jølstrarivier en aan het forelrijke Jølstermeer. Activiteiten: Vissen, tocht naar Fjærland en naar de gletsjers.

Dag 10: Jølstraholmen–Gjerdset, 308 km

Een spectaculaire fjordenroute door een uniek landschap. Via de mooie dorpjes Olden en Loen, langs de zalmrijke Strynrivier naar Hjelledalen. Over de Strynefjell pas - de oude zomerweg - naar Grotli en Djupvasshytta. Geniet van het uitzicht tijdens de afdaling. Over de prachtige weg de "Trollstigen" naar Gjerdset voor een verblijf van 2 nachten. Activiteiten: Geiranger­fjord, kajakken, wandelen. Dagtocht naar Molde.

Dag 12: Gjerdset–Sjoa, 181 km

Door Romsdalen langs de indrukwekkende steile bergwand Trolltindene naar Dombås. Via de Kongsvegen naar Sjoa voor 2 overnachtingen. Activiteiten: raften, wandelen, fietsen.

Dag 14: Sjoa–Oslo, 277 km

Een vroege start via Tretten en Lillehammer. Langs het grootste meer van Noorwegen het Mjøsameer naar Hamar. Via Eidsvoll, waar in 1814 de grondwet werd afgekondigd naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

Dag 15: Kiel

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

Wat neem je mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neem je mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wil je alle dagen zelf koken dan kun je beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Excursies

Raften in Voss
Regio Hordaland

Tussen Voss en Evanger in de richting van Bergen ligt de Vosso rivier. De plek om een avontuurlijke rafting tocht te maken. Er zijn tochten voor gezinnen met jongere kinderen (min. 5 jaar oud) en iets avontuurlijke tochten voor avonturiers met een min. leeftijd van 15 jaar. De excursie duurt 3 uur waarvan 1,5 uur op het water. De tour start in het rustige water om vertrouwd te raken met de boot en vervolgens wordt er over een afstand van 7 km een tocht gemaakt door de stroomversnellingen. De excursie eindigt in het Evanger meer waar nog nagepraat kan worden onder het genot van een drankje.

Periode: 15/05/2019 t/m 15/10/2019
Family raften (vanaf 15 jaar): € 77 pp
Family raften (5-14 jaar): € 57 pp
Raften vanaf 15 jaar: € 124 pp (juli + augustus)
Prijs vanaf € 30 pp.

Riverboarden in Voss
Regio Hordaland

Riverboarden is een intensieve wateractiviteit waarbij je op een kleine surfplank de rivier afzakt. Uiteraard alleen geschikt voor goede zwemmers (min. leeftijd 15 jaar). Je bepaalt zelf hoe hard je gaat! De excursie start met uitgebreide veiligheidsinstructies van een professionele gids voordat je in het water springt. Bijkomen doe je met een goed verzorgde gezonde lunch na afloop.

Periode: 15/05/2019 t/m 15/09/2019
Prijs: € 142 pp.

Vissen en kanoën in Voss
Regio Hordaland

Voss is het centrum van vele sportieve activiteiten in deze regio, zoals deze leuke excursie waarbij je vanuit je eigen kano je hengel uitgooit op jacht naar de ‘catch of the day’. Onder begeleiding van een ervaren visser peddel je over het meer en leer je alles over het vissen en de diverse vissoorten die hier leven. Na het vissen wordt de vers gevangen vis ter plaatse bereid en kun je deze heerlijk proeven op het terras van het Voss Rafting Senter. Minimale leeftijd voor deelname excursie is 5 jaar. In 1 kano kunnen max. 2 volwassenen en 1 kind.

Periode: 01/06 t/m 30/09/2019 - Tijd op aanvraag
Kinderen 5-15 jaar: € 56 pp
Volwassenen: € 77 pp.

Klimpark in Voss
Regio Hordaland

Het Klatrepark in Voss is een uitdagend klimpark met 2 rondes door de bomen. Een leuke dagexcursie voor zowel jong als oud. In het Klatrepark slinger en klim je van boom naar boom. Er zijn twee cursussen. De ‘mini course’ is voor iedere leeftijd geschikt (min. lengte 1.00 m) en wordt op 2-5 meter boven de grond gedaan. Durf je nog iets hoger? Boek dan de ‘main course’ en klim tot 12 meter boven de grond (min. leeftijd 10 jaar, min. lengte 1.40 m).

Periode: 23/06/2019 t/m 02-09-2019, dagelijks.
Periode voor 23/06/2019 en na 02/09/2019, weekends
Dagelijks open 10.00-16.00 uur
Mini course (vanaf 1.00m): € 21 pp
Main course (vanaf 10 jaar; vanaf 1.40m): € 40 pp.

Waterval abseilen in Voss
Regio Hordaland

In Noorwegen zijn er tal van watervallen, de één nog krachtiger dan de andere. Wil jij je adrenaline een extra boost geven ga dan eens abseilen langs een waterval. Je wordt professioneel uitgerust met een harnas, wetsuit en helm en maakt vervolgens een afdaling van ruim 100 meter. Voor deze excursie heb je geen specifieke klimervaring nodig, maar hoogtevrees moet je hier uiteraard niet hebben. Min. leeftijd 15 jaar.

Periode: 01/05/2019 t/m 30/10/2019
Prijs: € 120 pp.

Raften in Sjoa
Regio Oppland

Een actieve excursie voor het hele gezin en voor diegene die niet bang zijn een beetje nat te worden! De Sjoa is één van de vele Noorse rivieren waar je kunt raften. Je kunt kiezen uit een tocht die echt laat zien hoe sterk de stroming is, of een tocht met het gezin over de rustig stromende Otta rivier. Je komt langs watervallen, stroomversnellingen en nauwe kloven. In deze beide tochten is de raft-uitrusting inbegrepen inclusief professionele begeleiding en het vervoer van en naar de rivier.

Periode: 01/05/2019 t/m 30/09/2019
Korte trip (3 uur; vanaf 15 jaar): ma-vr € 88 pp / za-zo € 94 pp
Familietrip (4 uur; vanaf 7 jaar): € 74 pp.

Huttentocht Breheimen

Prijzen

 • Prijs vanaf € 345 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 649 per persoon (bij 2 personen)
 • Heb je al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Hirtshals-Kristiansand met Fjord Line en Oslo - Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) o.b.v. 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 13 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.