Noorwegen

Huttentocht Dovrefjell

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
Vanaf prijs p.p.
€455
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Vang, 241 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Na aankomst in de gezellige Noorse hoofdstad Oslo met zijn vele bezienswaardigheden rijdt u via Hønefoss en Fagernes naar Vang. Misschien heeft u nog even tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. 2 Nachten verblijf op Bøflaten Camping.
Activiteiten: Het Vangs­mjøsameer is uiterst geschikt om te vissen, kanoën en kajakken. In de zomermaanden worden op de camping extra activiteiten aangeboden, daarnaast zijn er georganiseerde wandel- en gletsjertochten, kun je onder begeleiding klimmen en heeft Valdres meer dan 800 km aan gemarkeerde fietsroutes. De Jotunheimen is het walhalla voor wandelaars. Maak kennis met de traditionele staafkerken of de zomerboerderijen en proef de traditionele gerechten.

4e dag: Vang–Gjerde, 183 km

Via Tyinkrysset, over de Filefjell naar Lærdal, ferry Fodnes–Mannheller en langs de fjord naar Gjerde. Verblijf 2 nachten op Jostedal Camping. Activiteiten: Excursie naar de Nigards gletsjer.

6e dag: Gjerde–Geiranger, 236 km

Vandaag wacht de Sognefjell, de hoogste bergpas (1430 m) van Noorwegen, een prachtige bergroute. Hier bent u in een bergwereld met sneeuw en ijs. Het plaatsje Lom is een leuke stop: bezienswaardig: mooie Stavkerk, bakkeriet, mineralenverzameling bij Fossheim Hotel. Via Polfoss met grote watervallen via Grotli naar een van de mooiste fjorddorpjes Geiranger. Verblijf 2 nachten bij Hole Hytter. Activiteiten: cruise door de Geiranger­fjord, kajakken, wandelen. Dagtocht naar Molde.

8e dag: Geiranger–Bud, 177 km

Omhoog langs de fjord via de Ørneveien - Adelaarsweg - met prachtig uitzicht rondom naar Eidsdal. Oversteek naar Linge en via de bekende Trollstigenpas met vele haarspeldbochten afdaling naar Åndalsnes. Verder richting de kust via de oversteek Åfarnes-Sølnes naar het plaatsje Bud, voor een verblijf van 2 nachten op Pluscamp Bud. Activiteiten: Dagtocht naar Atlanterhavsweg, Ålesund, Geiranger of Molde. Vissen, wandeltochten, kanoën, zwemmen in het Gjerdsetmeer.

10e dag: Bud–Orkanger, 243 km

De dag begint met een indrukwekkende etappe over de Atlanterveien. Een beroemde kustroute waarbij de vele eilandjes verbonden zijn met bruggen. U maakt de oversteek van Halsa naar Kanestraum en vervolgt wegnummer E39 naar Orkanger. Verblijf van 2 nachten in Tråsåvika Camping. Activiteiten: Dagtocht naar Trondheim en bezoek de Nidarosdom, het Rockmuseum, het kleine eiland Munkholmen.

12e dag: Orkanger–Oppdal, 115 km

Door het Orkangerdal naar Berkåk. Mooie route naar Oppdal. Verblijf 2 nachten op Granmo Camping, Oppdal. Activiteiten: Muskusossensafari, Eland­safari, raften, kanoën.

14e dag: Oppdal–Fagernes, 259 km

Vandaag verder over de Dovrefjell via Dombås naar Lesja. Over de mooie toeristische route Sladalsveien (tolweg) naar Vågå. Dan over de Valdresflya naar Fagernes. Verblijf van 2 nachten op Fagernes Camping. Activiteiten: goede wandel- en fietsmogelijkheden in het Valdresgebied. Een dagtocht over de zomerweg naar het gezellige stadje Lillehammer of een bezoek aan Fagernes en het openluchtmuseum is zeer de moeite waard.

16e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Misschien heeft u nog tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Vertrek om 14.00 uur per Color Line.

17e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

 

Excursies

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland - Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell, Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1,5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandelt u langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Gratis toegang!

Gletsjerwandelen
Regio Sogn og Fjordane

Maak onder leiding van een ervaren gids een indrukwekkende wandeling op de Tunsbergdalgletsjer, een zijarm van de Josteldalsgletsjer, de grootste gletsjer op het Europese vaste land. We lopen in het Nationaal Park over licht begaanbaar terrein langs de rivier. Het is een geweldige ervaring om op het helder blauwe ijs te staan en u één te voelen met de gletsjer. U passeert diepe ijskloven en gaat op sommige plaatsten zelfs onder het ijs door. Eenmaal terug in de lavvo-tent (tippi) - het basiskamp - is er tijd voor koffie en uw meegebrachte lunchpakket.

Duur: 6-8 uur.
Minimum leeftijd 10 jaar.
Prijs vanaf € 88 per persoon.

Muskusossensafari
Regio Oppland

Dovrefjell Nationaal Park is één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante ruig behaarde Arctische muskusos kan observeren. De muskusos is de grootste trots van Noorwegen. Vanaf begin juni tot eind september worden onder leiding van een ervaren gids wandelsafari's georganiseerd en kunt u deze tussen de 225 en 400 kg wegende dieren, die de laatste ijstijd hebben overleefd, vanaf minimaal 200 meter afstand bewonderen. De muskusos lijkt log maar ze kunnen een snelheid van 60 km per uur halen. Grote kans dat u ook rendieren ziet.

Duur: 5-6 uur.
Prijs vanaf € 52 per persoon.

 

Huttentocht Dovrefjell

Prijzen

 • Prijs vanaf € 455 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 878 per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 14 overnachtingen in genoemde kampeerhutten.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.