Noorwegen

Huttentocht Endalen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 4 personen
vanaf €435 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Huttentocht Endalen bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Inscheping Kiel

Via Noord-Duitsland rijdt u naar de havenplaats Kiel waar de Color Line om 14:00 uur vertrekt naar Noorwegen.

Dag 2: Oslo-Svingvoll, 207 km

Al varend door de Oslofjord bereikt u de hoofdstad Oslo waar u om 10:00 uur ontscheept. U verlaat de stad en rijdt via Eidsvoll, de plek waar de grondwet werd afgekondigd, naar Svingvoll voor de overnachting.

Dag 3: Svingvoll-Viggja, 333 km

Een mooie afwisselende autorit door een gebied dat gekenmerkt wordt door zomerboerderijen, berghutten en staafkerken. Via Ringebu en Vinstra gaat de reis naar Hjerkinn. Op het hoogste punt van de weg (1026 m) heeft u een mooi uitzicht op de bergen Snøhetta en Svanåtindan in het westen. Via Oppdal gaat het naar Viggja voor de overnachting.

Dag 4: Viggja-Overhalla, 249 km

Wij raden een vroeg vertrek uit Viggja aan. De te rijden kilometers van vandaag zijn niet te lang, maar een stop in de kroningsstad Trondheim is een absolute must! Breng een bezoek aan de indrukwekkende Nidaros Dom en de verderop gelegen oude stadsbrug, gebouwd in 1681. Tip van Norske: nuttig de lunch in het oergezellige restaurant/brasserie Bakklandet Skydsstation. Hier hangt een unieke sfeer en de huisgemaakte vissoep is verrukkelijk! Na het bezoek aan Trondheim gaat de reis verder via Namsos naar Overhalla voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 6: Overhalla-Vennesund, 125 km

De etappe van vandaag gaat eerst richting Kollstraumen, bekend vanwege krachtige getijdenstroom met veel goede visplaatsen. In Holm dient u een ferry te nemen naar het aan de overkant gelegen dorp Vennesund. Overnachting op Vennesund Camping.

Dag 7: Vennesund-Bjerka, 213 km

De reis gaat verder in noordwaartse richting. Vanaf Brenna rijdt u via de E6 naar Mosjøen. U kunt hier een bezoek brengen aan een waar museumdorp met 12 prachtig gerestaureerde huizen uit de 17e eeuw. Geniet van een panoramisch uitzicht in Osen alvorens u arriveert in Bjerka voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 9: Bjerka-Vennesund, 242 km

Een route via diverse ferry overtochten en langs hoge bergtoppen naar het volgende verblijfsadres. Richting het westen kunt u een blik opvangen van de markante bergketen 'De Zeven Zusters' met toppen van 906-1072 m. In Trælnes heeft een mooi uitzicht over de Torgfjord met de beroemde berg Torghatten. De komende 2 nachten verblijft u in Vennesund.

Dag 11: Vennesund-Steinkjer, 198 km

Via Grong rijdt u vandaag naar Steinkjer. Onderweg passeert u Formofoss, een waterval van ruim 30 meter hoog, waar de zalm tegenop klimt via een zogenaamde tunneltrap. Verblijf van 1 nacht.

Dag 12: Steinkjer-Os, 278 km

U rijdt vandaag een stukje over 'De Gouden Route'. Deze route is een initiatief van 20 lokale ondernemers. U passeert een kunstgalerie, sculptuurpark, keramiekstudio en maakt kennis met lokale ambachten en producten van de boerderij. Het is een schilderachtige route waarbij u op een vrijblijvende manier kennis kunt maken met de lokale bevolking. Via Levanger bereikt u het koperstadje Røros. Een leuke stop in de namiddag voordat u arriveert bij uw overnachtingsadres in Os.

Dag 13: Os-Tørberget, 206 km

De reis gaat verder in zuidwaartse richting en u passeert daarbij het plaatsje Drevsjø. Hier wordt veel houtsnijwerk gefabriceerd. U kunt er tevens een bezoek brengen aan het Blokkodden Villmarksmuseum. Verblijf van 1 nacht in Tørberget.

Dag 14: Tørberget-Oslo, 194 km

Een vroeg vertrek uit Tørberget stelt u in de gelegenheid om nog een paar uur door te brengen in Oslo, voordat u om 14:00 uur weer aan boord gaat van Color Line voor de nachtafvaart naar Noord-Duitsland. Het is een prachtig gezicht om op een zomerdag de Oslofjord uit te varen met een laatste blik op de stad en de omliggende heuvels.

Dag 15: Kiel

Aankomst in Kiel om 10:00 uur en een laatste rit huiswaarts.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Skeikampen, Svingvoll
Dag 3: Tråsåvika, Viggja
Dag 4-5: Bjøra Camping, Overhalla
Dag 6: Vennesund Camping, Vennesund
Dag 7-8: Bjerka Camping, Bjerka
Dag 9-10: Vennesund Camping, Vennesund
Dag 11: Føllingstua Camping, Steinkjer
Dag 12: Røste Hyttetun, Os
Dag 13: Sæteråsen Hytter, Tørberget
Dag 14: Aan boord Color Line

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

Huttentocht Endalen

Prijzen

 • Vanaf € 435 per persoon (o.b.v. minimale bezetting 4 personen)
 • Vanaf € 740 per persoon (o.b.v. minimale bezetting 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line o.b.v 2 of 4 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en binnenhut
 • 12 overnachtingen in genoemde kampeerhutten
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line o.b.v 2 of 4 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en binnenhut.

Niet inbegrepen

 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Eventuele toeslagen zoals; bedlinnen, eindschoonmaak en hond dient u vooraf te reserveren en ter plaatse te voldoen.
 • Buitenhut Color Line vanaf € 31 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 17 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 37,70 per persoon per enkele reis.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.