Noorwegen

Huttentocht Femundsmarka

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
22 dagen
Vanaf prijs p.p.
€611
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur vanuit Kiel per Color Line.

2e dag: Oslo–Os, 430 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route langs Lillehammer en via Venabu naar Os. Verblijf van 1 nacht op Røste Hyttetun, gelegen op 11 km van het koperstadje Røros.

3e dag: Os–Overhalla, 372 km

De toeristische route gaat via weg 705 langs Selbu naar Trondheim. Na een bezoek aan Trondheim via Steinkjer naar Overhalla, Bjøra Camping.

4e dag: Overhalla–Velfjord, 198 km

Lange de toeristische weg 17 via Hommelstø naar Velfjord.  Verblijf van 1 nacht op Velfjord Camping. Aan de voet van Lomsdal-Visten Nationaal Park en dichtbij Børgefjell Nationaal Park en de kust van Helgeland. Er zijn in deze regio volop zomeractiviteiten.

5e dag Velfjord–Fauske, 397 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar Fauske. Overnachting op Fauske Camping.

6e dag: Fauske-Laukvik, 230 km

Via weg 80 naar Bodø voor de oversteek naar Moskenes op de Lofoten. Verblijf van 2 nachten op Sandsletta Camping in Laukvik. De hoofdstad van de Lofoten is Svolvær. Bezoek de karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær, met rode huizen op palen, 'rorbuer' genaamd. Of maak een zee-arendsafari op de Trollfjord.

8e dag: Laukvik - Bø i Vesterålen, 116 km

Vandaag gaat uw reis verder naar de Vesterålen. U bereikt deze eilandengroep door de oversteek te maken van Fiskebøl naar Melbu. De Vesterålen staat bekend om zijn contrasten van de witte stranden en idyllische landerijen tot de steile bergtoppen die oprijzen uit de zee. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang of Stø voor een walvissafari. 1 Overnachting op Fjordcamp Bø I Vesterålen, Kråkberget.

9e dag: Bø i Vesterålen-Gullesfjordbotn, 76 km

Een korte route naar Gullesfjordbotn Camping. Een mooie dag om de Vesterålen te verkennen.

10e dag: Gullesfjordbotn-Tromsø, 360 km

De reis gaat via Bjerkvik naar Nordkjosbotn voor de overnachting in Tromsø. Deze stad wordt ook wel 'Parijs van het Noorden' genoemd. Hier in 'het land van de middernachtzon' is het in de zomer 24 uur licht en één en al levendigheid in de gezellige binnenstad met cafeetjes en restaurants, een kabelbaan met mooi uitzicht op de stad. Overnachting op Skittenelv Camping, Krokelvdalen.

11e dag: Tromsø-Alta, 301 km

Omringd door indrukwekkende fjorden met grijsblauwe bergen rijden we bocht na bocht langs de Lyngenfjord en Kvaenanngen naar Alta. U maakt op dit traject tweemaal een oversteek per ferry. Van Breivikeidet - Svensby en van Lyngseidet - Olderdalen. Bezienswaardigheden: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar oud zijn. De rotstekeningen staan op UNESCO's Werelderfgoedlijst. Overnachting op Camp Alta.

12e dag: Alta-Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Van hieruit is het niet ver meer naar de Noordkaap, het 307 m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kunt u hier vanavond en anders misschien morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook Kirkeporten en de kleine vissersdorpen Gjesvær en Skardsvåg. Twee overnachtingen op de Nordkapp Camping.

14e dag: Honningsvåg-Karasjok, 238 km

Afscheid van de Noordkaap en op naar Noors Lapland, een provincie met een rijke Sami cultuur. Overnachting op Karasjok Camping.

15e dag: Karasjok-Skibotn, 428 km

Geniet van het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda richting Kautokeino. U rijdt een stukje door Finland en Zweden door het Skibotndal naar Skibotn voor de overnachting van 1 nacht op Skibotn Camping.

16e dag: Skibotn-Ballangen, 275 km

Verder zuidwaarts naar Nordkjosbotn en langs Narvik naar Ballangen, 38 km onder Narvik. Overnachting op Ballangen Camping.

17e dag: Ballangen-Mo i Rana, 373 km

U begint de dag met een oversteek over de Tysfjord per ferry van Skarberget naar Bognes. De reis gaat verder zuidwaarts richting Fauske. Vanaf Fauske is het voor u een bekende route naar Mo I Rana. Overnachting op Yttervik Camping, Mo I Rana.

18e dag: Mo i Rana–Steinkjer, 365 km

We passeren de poolcirkel en zijn terug in Trøndelag. Bij Grong vind je de langste zalmtrap van Noord Europa en het zalmmuseum. Overnachting op Føllingstua Camping, Steinkjer.

19e dag: Steinkjer–Oppdal, 239 km

Via Trondheim en over de indrukwekkende Dovrefjellpas naar Oppdal. Overnachting op Granmo Camping, Oppdal.

20e dag: Oppdal–Fagernes, 259 km

Via Dombås en Lesja over de tolweg Slådalsvegen naar Vågå en langs de Jotunheimen berggebied met zijn hoge bergtoppen, over de Valdresflya, naar Fagernes. Overnachting op de gezellige Fagernes Camping.

21e dag: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

22e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Excursies

Muskusossensafari
Regio Oppland

Dovrefjell Nationaal Park is één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante ruig behaarde Arctische muskusos kan observeren. De muskusos is de grootste trots van Noorwegen. Vanaf begin juni tot eind september worden onder leiding van een ervaren gids wandelsafari's georganiseerd en kunt u deze tussen de 225 en 400 kg wegende dieren, die de laatste ijstijd hebben overleefd, vanaf minimaal 200 meter afstand bewonderen. De muskusos lijkt log maar ze kunnen een snelheid van 60 km per uur halen. Grote kans dat u ook rendieren ziet.

Duur: 5-6 uur.
Prijs vanaf € 52 per persoon.

Koningskrab Safari
Regio Finnmark

Ga mee op een onvergetelijke koningskrab safari in de omgeving van de Noordkaap. Koningskrabben zijn wereldwijd een delicatesse. Een ervaren visser neemt u mee en laat u zien hoe u deze enorme dieren moet vangen, bereiden en opeten! U gaat met een RIB boot op de Sarnesfjord op zoek naar een goede ankerplaats om de krabben te vangen. De gigantische krabben kunnen maar liefst een spanbreedte van 2 meter en een gewicht tot wel 10 kilo hebben. In een traditionele lavvu tent wordt de vers gevangen koningskrab bereid tot een heerlijke maaltijd.

Duur: ca. 3,5 uur.
Prijs vanaf € 172 per persoon.

Birdsafari Gjesvær
Regio Finnmark

Vlak voor de kust van Gjesvær, 15 km ten westen van de Noordkaap, ligt het eiland Gjesværstappan, een beschermd natuurgebied. Hier nestelen van april tot september honderdduizenden zeevogels. Grote kolonies papegaaiduikers en drieteenmeeuwen. Maar ook zeekoeten, aalscholvers, stormvogels, Jan van Genten en zelfs zeearenden. Door de warme stroming is er een overvloed aan vis door de vele vogels. Het gebied is beschermd, maar vanaf de boot heeft u een goed uitzicht op de kolonies. Tijdens deze boottocht zult u vele vogels zien en misschien nog wel een zeehond!

Duur: 1,5 uur.
Prijs vanaf € 81 per persoon.

Paardrijden
Regio Nordland

Paardrijden is populair in Noorwegen en paardrijden op de Lofoten is al helemaal een bijzondere ervaring. Via witte zandstranden, de overblijfselen uit de Vikingtijd, de historische houten kerk in het pittoreske dorpje Gimsøy rijdt u richting het kleine, maar gezellige vissersplaatje Hovsund. U voelt zich één met de natuur! Het tempo en het type paartd wordt afgestemd op de ervaringen van de ruiter. Een transfer tussen Svolvær en Henningsvær kan worden geregeld.

Lofoten te paard: 1,5 uur; periode: gehele jaar.
Middernachtzontour: 2 uur; periode: mei-augustus.

Prijs vanaf € 83 per persoon.

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland - Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell, Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1,5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandelt u langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Gratis toegang!

Raften in Sjoa
Regio Oppland

Een actieve excursie voor het hele gezin en voor diegene die niet bang zijn een beetje nat te worden! De Sjoa is één van de vele Noorse rivieren waar je kan raften. U kunt kiezen uit een tocht die echt laat zien hoe sterk de stroming is, of een tocht met het gezin over de rustig stromende Otta rivier. U komt langs watervallen, stroomversnellingen en nauwe kloven. In deze beide tochten is de raft-uitrusting inbegrepen inclusief professionele begeleiding en het vervoer naar de rivier.

Korte trip (3 uur), vanaf 15 jaar.
Familytrip (4 uur), vanaf 7 jaar.

Prijs vanaf € 74 per persoon.

 

Fjellheisen Tromsø
Regio Troms

Tromso (Tromsø) is de hoofdplaats van de provincie Troms en de belangrijkste plaats in het noorden van Noorwegen. De kabelbaan brengt u naar Mount Storsteinen, dat letterlijk 'de grote steen' betekent, op het eiland Fløya. Het bovenste station ligt op 421 meter boven de zeespiegel. Vanaf het panoramadek en Fjellstua restaurant heeft u een prachtig weids uitzicht over Tromsø en de omliggende eilanden. Vanaf de top zijn diverse wandeltochten in de omgeving mogelijk, inclusief de 1238m hoge Tromsdalstinden. Wel warme kleding meenemen want ook zomers kan het verraderlijk koud zijn!

Prijs vanaf € 18 per persoon.

Alta Museum
Regio Finnmark

Het Alta Museum is het belangrijkste museum over de prehistorie en de cultuurhistorie van Finnamark en de Samen. Het museum is vooral een bezoek waard om het interessante openluchtgedeelte Hjemmeluft, met 2500 tot 6000 jaar oude rotstekeningen. De authentieke rotstekeningen (UNESCO Werelderfgoedlijst) kunt u bezichtingen via een 3 km lang pad met loopbruggen over de zandsteenrotsen langs de baai. Deze afbeeldingen werden gemaakt om de Goden te vereren als rituelen voor een goede jacht of visvangst, of om de vruchtbaarheid en gezondheid van de mensen te garanderen.

Prijs vanaf € 13 per persoon

 

Huttentocht Femundsmarka

Prijzen

 • Prijs vanaf € 611 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.136 per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel - Oslo en Oslo - Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 19 overnachtingen in genoemde kampeerhutten
 • Ferry Bodø - Moskenes.

Niet inbegrepen

 • De overige binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.