Noorwegen

Huttentocht Femundsmarka

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
22 dagen
bij min. bezetting van 4 personen
vanaf €639 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur vanuit Kiel per Color Line.

Dag 2: Oslo–Os, 371 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route langs Lillehammer en via Venabu naar Os. Verblijf van 1 nacht op Røste Hyttetun, gelegen op 11 km van het koperstadje Røros.

Dag 3: Os–Overhalla, 372 km

De toeristische route gaat via weg 705 langs Selbu naar Trondheim. Na een bezoek aan Trondheim via Steinkjer naar Overhalla.

Dag 4: Overhalla–Velfjord, 198 km

Lange de toeristische weg 17 via Hommelstø naar Velfjord.  Verblijf 1 nacht aan de voet van Lomsdal-Visten Nationaal Park en dichtbij Børgefjell Nationaal Park en de kust van Helgeland. Er zijn in deze regio volop zomeractiviteiten.

Dag 5: Velfjord–Fauske, 397 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar Fauske voor overnachting.

Dag 6: Fauske-Laukvik, 230 km

Via weg 80 naar Bodø voor de oversteek naar Moskenes op de Lofoten. Verblijf van 2 nachten in Laukvik. De hoofdstad van de Lofoten is Svolvær. Bezoek de karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær, met rode huizen op palen, 'rorbuer' genaamd. Of maak een zee-arendsafari op de Trollfjord.

Dag 8: Laukvik - Bø i Vesterålen, 116 km

Vandaag gaat je reis verder naar de Vesterålen. Je bereikt deze eilandengroep door de oversteek te maken van Fiskebøl naar Melbu. De Vesterålen staat bekend om zijn contrasten van de witte stranden en idyllische landerijen tot de steile bergtoppen die oprijzen uit de zee. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang of Stø voor een walvissafari. 1 Overnachting op Bø I Vesterålen.

Dag 9: Bø i Vesterålen–Ballangen, 282 km

Via Sortland en langs de prachtige Ofotfjorden naar Ballangen.

Dag 10: Ballangen–Tromsø, 306 km

De reis gaat via Bjerkvik richting Nordkjosbotn voor je overnachtingsadres in Tromsø. Deze stad wordt ook wel 'Parijs van het Noorden' genoemd. Hier in 'het land van de middernachtzon' is het in de zomer 24 uur licht en één en al levendigheid in de gezellige binnenstad met cafeetjes en restaurants, een kabelbaan met mooi uitzicht op de stad. Overnachting in Krokelvdalen.

Dag 11: Tromsø-Alta, 301 km

Omringd door indrukwekkende fjorden met grijsblauwe bergen rijden we bocht na bocht langs de Lyngenfjord en Kvaenanngen naar Alta voor overnachting. Je maakt op dit traject tweemaal een oversteek per ferry. Van Breivikeidet - Svensby en van Lyngseidet - Olderdalen. Bezienswaardigheden: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar oud zijn. De rotstekeningen staan op UNESCO's Werelderfgoedlijst.

Dag 12: Alta-Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Van hieruit is het niet ver meer naar de Noordkaap, het 307 m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kun je hier vanavond en anders misschien morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook Kirkeporten en de kleine vissersdorpen Gjesvær en Skardsvåg. Twee overnachtingen in Honningsvåg.

Dag 14: Honningsvåg-Karasjok, 238 km

Afscheid van de Noordkaap en op naar Noors Lapland, een provincie met een rijke Sami cultuur. Overnachting in Karasjok.

Dag 15: Karasjok-Skibotn, 428 km

Geniet van het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda richting Kautokeino. Vervolgens gaan we een stukje door Finland en Zweden door de Skibotndalen, naar Skibotn voor een verblijf van 1 nacht.

Dag 16: Skibotn-Ballangen, 275 km

Verder zuidwaarts naar Nordkjosbotn en langs Narvik naar Ballangen, 38 km onder Narvik voor overnachting.

Dag 17: Ballangen-Mo i Rana, 373 km

Je begint de dag met een oversteek over de Tysfjord per ferry van Skarberget naar Bognes. De reis gaat verder zuidwaarts richting Fauske. Vanaf Fauske is het voor u een bekende route naar Mo I Rana voor overnachting.

Dag 18: Mo i Rana–Steinkjer, 365 km

We passeren de poolcirkel en zijn terug in Trøndelag. Bij Grong vind je de langste zalmtrap van Noord Europa en het zalmmuseum. Overnachting in Steinkjer.

Dag 19: Steinkjer–Oppdal, 239 km

Via Trondheim en over de indrukwekkende Dovrefjellpas naar Oppdal voor overnachting.

Dag 20: Oppdal–Fagernes, 259 km

Via Dombås en Lesja over de tolweg Slådalsvegen naar Vågå en langs de Jotunheimen berggebied met zijn hoge bergtoppen, over de Valdresflya, naar Fagernes. Overnachting op de gezellige camping.

Dag 21: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14.00 uur per Color Line.

Dag 22:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

 

 

 

Excursies

Muskusossensafari
Regio Oppland

Dovrefjell Nationaal Park is één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante ruig behaarde Arctische muskusos kan observeren. De muskusos is de grootste trots van Noorwegen. Vanaf begin juni tot eind september worden onder leiding van een ervaren gids wandelsafari's georganiseerd en kun je deze tussen de 225 en 400 kg wegende dieren, die de laatste ijstijd hebben overleefd, vanaf minimaal 200 meter afstand bewonderen. De muskusos lijkt log maar ze kunnen een snelheid van 60 km per uur halen. Grote kans dat je ook rendieren ziet.

Duur: 5-6 uur
Periode: 01/06/2019 t/m 31/08/2019
Kinderen tot 12 jaar: € 25 pp
Volwassenen: € 51 pp

Koningskrab Safari
Regio Finnmark

Ga mee op een onvergetelijke koningskrab safari in de omgeving van de Noordkaap. Koningskrabben zijn wereldwijd een delicatesse. Een ervaren visser neemt je mee en laat u zien hoe je deze enorme dieren moet vangen, bereiden en opeten! Je gaat met een RIB boot op de Sarnesfjord op zoek naar een goede ankerplaats om de krabben te vangen. De gigantische krabben kunnen maar liefst een spanbreedte van 2 meter en een gewicht tot wel 10 kilo hebben. In een traditionele lavvu tent wordt de vers gevangen koningskrab bereid tot een heerlijke maaltijd.

Duur: ca. 3,5 uur
Periode: 20/05/2019 t/m 30/09/2019
Kinderen tot 12 jaar: € 101 pp
Volwassenen: € 171 pp

Birdsafari Gjesvær
Regio Finnmark

Vlak voor de kust van Gjesvær, 15 km ten westen van de Noordkaap, ligt het eiland Gjesværstappan, een beschermd natuurgebied. Hier nestelen van april tot september honderdduizenden zeevogels. Grote kolonies papegaaiduikers en drieteenmeeuwen. Maar ook zeekoeten, aalscholvers, stormvogels, Jan van Genten en zelfs zeearenden. Door de warme stroming is er een overvloed aan vis voor de vele vogels. Het gebied is beschermd, maar vanaf de boot heb je een goed uitzicht op de kolonies. Tijdens deze boottocht zul je vele vogels zien en misschien nog wel een zeehond!

Periode: 01/05/2019 t/m 01/09/2019
Duur: 1,5 uur
Kinderen: 0-12 jaar: € 42 pp
Volwassenen: € 77 pp

Paardrijden
Regio Nordland

Paardrijden is populair in Noorwegen. En paardrijden op de Lofoten is helemaal een bijzondere ervaring. Via witte zandstranden, de overblijfselen uit de Vikingtijd, de historische houten kerk in het pittoreske dorpje Gimsøy rij je richting het kleine, maar gezellige vissersplaatsje Hovsund. Je voelt je één met de natuur! Het tempo en het type paard wordt afgestemd op de ervaringen van de ruiter. Een transfer tussen Svolvær en Henningsvær kan worden geregeld bij minimaal 2 personen.

Periode: Het gehele jaar door kan er een 1,5 uur durende tocht gemaakt worden om 11:00 uur en 17:00 uur. Tijdens de Middernachtzon periode (mei-augustus) kan er een 2 uur durende tocht gemaakt worden om 22:00 uur.
Lofoten te paard: 1,5 uur; € 80 pp
Middernachtzontour: 2 uur; € 106 pp

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland - Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell, Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1,5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandel je langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Gratis toegang!

Raften in Sjoa
Regio Oppland

Een actieve excursie voor het hele gezin en voor diegene die niet bang zijn een beetje nat te worden! De Sjoa is één van de vele Noorse rivieren waar je kunt raften. Je kunt kiezen uit een tocht die echt laat zien hoe sterk de stroming is, of een tocht met het gezin over de rustig stromende Otta rivier. Je komt langs watervallen, stroomversnellingen en nauwe kloven. In deze beide tochten is de raft-uitrusting inbegrepen inclusief professionele begeleiding en het vervoer van en naar de rivier.

Periode: 01/05/2019 t/m 30/09/2019
Korte trip (3 uur; vanaf 15 jaar): ma-vr € 88 pp / za-zo € 94 pp
Familietrip (4 uur; vanaf 7 jaar): € 74 pp

 

Huttentocht Femundsmarka

Prijzen

 • Prijs vanaf € 639 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 1.189 per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel - Oslo en Oslo - Kiel met Color Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • 19 overnachtingen in genoemde kampeerhutten
 • Ferry Bodø - Moskenes.

Niet inbegrepen

 • De overige binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Eventuele toeslagen zoals; bedlinnen, eindschoonmaak en hond dien je vooraf te reserveren en ter plaatse te voldoen.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.