Noorwegen

Huttentocht Hydalen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 4 personen
vanaf €388 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Huttentocht Hydalen bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Langesund-Larkollen, 114 km

Via Denemarken naar de havenplaats Hirtshals waar u inscheept aan boord van Fjord Line voor een korte oversteek naar Langesund in Noorwegen. Een hotelovernachting in Duitsland of Denemarken voorafgaand aan deze overtocht behoort tot de mogelijkheden. Wanneer u rond het middaguur in Noorwegen arriveert gaat de reis in noordoostelijke richting via Larvik naar het plaatsje Horten. Hier dient u een ferry te nemen naar Moss. Eenmaal aan de overkant is het nog een korte rit naar Larkollen voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 3: Larkollen-Vang, 330 km

Na een paar vrije dagen aan de Oslofjord verruilt u vandaag het water voor het binnenland dat gekenmerkt wordt door veel natuurschoon. U passeert de hoofdstad Oslo en rijdt via Hønefoss en Fagernes naar Vang voor een verblijf van 3 nachten. De komende dagen kunnen ingevuld worden met wandeltochten, een mountainbikerit of een bezoek aan het gezellige toeristendorp Fagernes.

Dag 6: Vang-Hovet, 201 km

De etappe van vandaag brengt u als eerste naar Borgund waar u een goed bewaarde staafkerk kunt bezichtigen. Dan gaat het verder richting Aurland, een levendig dorp aan de Aurlandsfjord, een zijarm van bekende Sognefjord. Via diverse tunnels en zomerboerderijen arriveert u in Hovet voor een verblijf van 3 nachten. Vanuit hier zijn er volop mogelijkheden om de Hardanger Hoogvlakte te verkennen of een bezoek te brengen aan het levendige toeristendorp Geilo.

Dag 9: Hovet-Lofthus, 155 km

Vandaag bestaat de mogelijkheid om één van de bekendste watervallen van Noorwegen te bezichtigen, de Vøringfoss in het Måbødal. De waterval heeft een loodrechte val van maar liefst 145m! Ook kunt u de schitterende wilde natuur van dit dal per speciale trollentrein verkennen.Via Kinsarvik naar Lofthus, gelegen aan de Hardangerfjord voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 11: Lofthus-Haukeland, 147 km

Een korte rit terug naar Kinsarvik en vervolgens in westelijke richting naar Norheimsund en de plaats Haukeland als eindbestemming van deze dag. Vanuit hier kunt u de stad Bergen uitgebreid bezoeken. Bezoek de oude woning van de Noorse componist Edvard Grieg, flaneer over de Hanzewerf Bryggen (UNESCO Werelderfgoedlijst) en eet een vers visje op de plaatselijke vismarkt.

Dag 13: Haukeland-Bergen, 31 km

Om 13:30 uur vertrek per Fjord Line naar Hirtshals. Het is een mooi gezicht om de fjorden uit te varen en koers te zetten naar Noord-Denemarken.

Dag 14: Hirtshals

Aankomst in Hirtshals om 08:00 uur en via Jutland en Noord-Duitsland terug naar huis.

Alle overnachtingen

Dag 1-2: Larkollen Camping, Larkollen
Dag 3-5: Hugasyn, Vang
Dag 6-8: Birkelund Camping, Hovet
Dag 9-10: Lofthus Camping, Lofthus
Dag 11-12: Lone Camping, Haukeland
Dag 13: Aan boord Fjord Line

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

Huttentocht Hydalen

Prijzen

 • Vanaf € 388 per persoon (o.b.v. minimale bezetting 4 personen)
 • Vanaf € 629 per persoon (o.b.v. minimale bezetting 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertocht Hirtshals-Langesund met Fjord Line o.b.v 2 of 4 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m)
 • 12 overnachtingen in genoemde kampeerhutten
 • De bootovertocht Bergen-Hirtshals met Fjord Line o.b.v 2 of 4 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) en binnenhut.

Niet inbegrepen

 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Eventuele toeslagen zoals; bedlinnen, eindschoonmaak en hond dient u vooraf te reserveren en ter plaatse te voldoen.
 • Buitenhut Fjord Line vanaf € 25 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Fjord Line € 18 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Fjord Line € 44 per persoon per enkele reis.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.