Noorwegen

Huttentocht Reisa

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
20 dagen
bij min. bezetting van 4 personen
vanaf €612 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Huttentocht Reisa bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek om 14:00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Svingvoll, 207 km

Tijdens het ontbijt vaart u de Oslofjord in. Het schip legt om 10:00 uur middenin Oslo aan. Van Oslo via Eidsvoll, waar in 1814 de grondwet werd afgekondigd, naar Hamar. Langs het grootste meer van Noorwegen ‘Het Mjøsameer’ via Lillehammer en Ringbu naar Svingvoll voor een verblijf van 1 nacht.

Dag 3: Svingvoll–Viggja, 333 km

Vandaag een mooie tocht over de Dovrefjell via Dombås en Oppdal, via Orkangerdalen naar Viggja voor 1 nacht. Misschien ziet u onderweg al een muskusos, maar pas op kom niet te dichtbij. De muskusos ziet er misschien wat lomp en suffig uit, maar het dier kan een snelheid van wel 60 km per uur halen.

Dag 4: Viggja–Overhalla, 249 km

Vandaag begint bij Steinkjer de mooie 650 km lange Kystriksveien en eindigt in Bodø. Een prachtige kustroute met tal van eilandjes en scheren, spitse bergen en heldere fjorden. Vandaag rijdt u over de Kystriksvei 17 via Namsos naar Overhalla waar u 1 nacht verblijft.

Dag 5: Overhalla–Vennesund, 125 km

Naar Holm, ferry naar Vennesund. Net naast de pont ligt de camping waar u 3 nachten verblijft.

Dag 8: Vennesund–Nesna, 146 km

Iets voor Brønnøysund, passeren we de beroemde berg Torghatten, met de vorm van een hoed. Volgens de sagen zou het grote gat midden in de berg veroorzaakt zijn door een pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. Per ferry Horn–Anndalsvågen, links de Vega archipel (Unesco) met op het hoofdeiland in Nes het E-huset museum, eidereend museum. Ferry Forvik–Tjotta. Op weg naar Sandnessjøen passeren we Alsthaug en het historische Peter Dass museum. Langs de prachtige bergketen de ‘Zeven Zusters’. Ferry Levang–Nesna. Verblijf 1 nacht in Nesna.

Dag 9: Nesna–Halsa, 123 km

Voor de kust ligt het eiland Løvund bekend om zijn puffins, papegaaiduikers. Ferry’s Kilboghamn–Jektvik en Ågskardet–Forøy. Verblijf 1 nacht in Halsa. Gletsjertocht met gids naar de Svartisen is hier mogelijk, wel een dag tevoren reserveren. De boot vertrekt uit Holand naar Svartisen, daar zijn fietsen te huur om bij de gletsjer te komen.

Dag 10: Halsa–Fauske, 196 km

Langs Saltstraumen,’s werelds krachtigste getijdenstroom. Aankomst in Bodø betekent het einde van weg 17. Langs de fjord naar Fauske voor overnachting.

Dag 11: Fauske–Moskenes-Laukvik, 230 km

Mooie tocht via de ferry Bodø naar Moskenes, langs de traditionele vissersdorpjes Reine, Nusfjord en Stamsund via Svolvær naar Laukvik. Een verblijf van 2 nachten met schitterende ligging in een inham aan zee. Ideaal voor een mooie zonsondergang! Svolvær is de hoofdplaats op de Lofoten. Bezoek karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær met de ‘rorbuer’, de rode houten huizen op palen of maak een boottocht of zeearendsafari naar de indrukwekkende Trollfjord.

Dag 13: Laukvik–Lødingen–Fauske, 272 km

Via Svolvær, Kanstad naar Lødingen en per ferry naar Bognes verder zuidwaarts langs Narvik naar Fauske voor een overnachting.

Dag 14: Fauske–Bjerka, 213 km

Mooie route door Saltdalen, we passeren de poolcirkel en rijden langs Saltfjellet Nationaal Park en Svartisen Gletsjer (het zwarte ijs) voor 2 nachten verblijf in Bjerka.

Dag 16: Bjerka–Steinkjer, 336 km

Vandaag rijden we zuidwaarts, passeren het mooie Majavatn en rijden via Grong naar Steinkjer. We rijden langs de langste zalmtrap van Noord Europa. Iets voor Grong kunt u een kijkje nemen in het zalmmuseum. U verblijft 1 nacht in Steinkjer.

Dag 17: Steinkjer–Oppdal, 239 km

Over het prachtige Dovrefjell naar Oppdal waar u 1 nacht verblijft. Activiteiten: Viewpoint Snøhetta, Muskusossensafari, elandsafari, raften, kanoën.

Dag 18: Oppdal–Fagernes, 259 km

Via Dombås en Lesja over de tolweg Slådalsvegen naar Vågå en langs de Jotunheimen over de Valdresflya naar Fagernes waar u 1 nacht verblijft.

Dag 19: Fagernes–Oslo, 191 km

Via Hønefoss rijdt u naar Oslo. Vertrek vanuit Oslo om 14:00 uur per Color Line.

Dag 20: Aankomst in Kiel

Aankomst in Kiel om 10:00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Skeikampen, Svingvoll
Dag 3: Tråsåvika, Viggja
Dag 4: Bjøra Camping, Overhalla
Dag 5-7: Vennesund Camping, Vennesund
Dag 8: Havblikk Camping, Nesna
Dag 9: Furøy Camping, Halsa
Dag 10: Fauske Camping, Fauske
Dag 11-12: Sandsletta Camping, Laukvik
Dag 13: Fauske Camping, Fauske
Dag 14-15: Bjerka Camping, Bjerka
Dag 16: Føllingstua Camping, Steinkjer
Dag 17: Granmo Camping, Oppdal
Dag 18: Fagernes Camping, Fagernes
Dag 19: Aan boord Color Line

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

Huttentocht Reisa

Prijzen

 • Vanaf € 612 per persoon (o.b.v. minimale bezetting 4 personen)
 • Vanaf € 1.035 per persoon (o.b.v. minimale bezetting 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line o.b.v 2 of 4 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 17 overnachtingen in genoemde kampeerhutten
 • Ferry Bodø-Moskenes
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line o.b.v 2 of 4 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m).

Niet inbegrepen

 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Eventuele toeslagen zoals; bedlinnen, eindschoonmaak en hond dient u vooraf te reserveren en ter plaatse te voldoen.
 • Buitenhut Color Line vanaf € 31 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 17 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 37,70 per persoon per enkele reis.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.