Noorwegen

Huttentocht Svartisen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
22 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.962
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur met Color Line.

2e dag: Oslo–Fagernes, 191 km

Via Hønefoss naar Fagernes. Misschien heeft u nog even tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Overnachting op Fagernes Camping.

3e dag: Fagernes–Oppdal, 259 km

Vandaag langs het mooie Jotunheimengebied en Valdresflya richting Vågåmo. Hiervandaan over de mooie toeristische route de Slådalsveien (tolweg) via Lesja en Dombås naar Opddal. Overnachting op Granmo Camping, Oppdal.

4e dag: Oppdal–Overhalla, 333 km

U vervolgt de route richting Trondheim. Bij Asp over de Kystrikvei 17 via Namsos naar Overhalla en verblijf van één nacht op Bjøra Camping.

5e dag: Overhalla–Mo I Rana, 302 km

Door het Namdal, langs het mooie Majavatn, via Mosjøen naar Mo I Rana. Verblijf 2 nachten op Yttervik Camping. Activiteiten: Mo I Rana, Grønligrotta (kalksteen grot) 20 km ten noorden van Mo I Rana, Gletsjer Svartisen.

7e dag: Mo I Rana–Fauske, 184 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar uw overnachtingsadres in Fauske. Verblijf van één nacht op Fauske Camping.

8e dag: Fauske–Laukvik, 230 km

Oversteek per boot van Bodø naar Moskenes. Welkom op de Lofoten! Verblijf van 2 nachten op Sandsletta Camping in Laukvik, met schitterende ligging in een inham aan zee. Ideaal voor een mooie zonsondergang! Svolvær is de hoofdplaats op de Lofoten. Bezoek karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær met de 'rorbuer', de rode houten huizen op palen of maak een boottocht of zee-arend safari naar de indrukwekkende Trollfjord.

10e dag: Laukvik–Bø I Vesterålen, 116 km

Via Fiskebøl, ferry naar Melbu over Sortland naar Bø aan de Vesterålsfjord. Mooi uitgangspunt voor verkenning van Vesterålen. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang. Overnachting op Fjordcamp Bø i Vesterålen, Kråkberget.

11e dag: Bø I Vesterålen–Gullesfjordbotn, 76 km

Een korte route naar Gullesfjordbotn Camping. Een mooie dag om de Vesterålen te verkennen.

12e dag: Gullesfjordbotn-Skibotn, 329 km

Via Bjerkvik noordwaarts naar Skibotn. 1 nacht verblijf op Skibotn Camping.

13e dag: Skibotn–Alta, 284 km

Langs de prachtige fjordenkust, Reisafjorden en Altafjorden naar Alta. Overnachting op Camp Alta. Bezienswaardig: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar zijn. De rotstekeningen staan op UNESCO's Wereld­erfgoedlijst.

14e dag: Alta–Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Van hieruit is het niet meer ver naar de Noordkaap, het 307m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kunt u hier vanavond en anders morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook de Kirkeporten en de kleine vissersdorpen Gjesvær en Skardsvåg. 2 Overnachtingen op de Nordkapp Camping.

16e dag: Honningsvåg–Tromsø

's Morgens vroeg checkt u in aan boord van Hurtigruten. U vaart langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld. Via Øksfjord en Skjervøy komt u voor middernacht aan in Tromsø. Mogelijkheid voor de excursie 'IJzeekathedraal met middernachtconcert'.

17e dag: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Svolvær is de hoofdstad van en grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen, bestemd voor export als stokvis. Via Svolvær maakt u een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund.

18e dag: Poolcirkel, Zeven zusters

U passeert de poolcirkel bij 66" en 33'N met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen 'De Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou van 'de pijl van Hestmannen'. De Vega Archipel behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.

19e dag: Trondheim en de Westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om de Kroningsstad Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip, op loopafstand van het centrum, in de haven. Bezoek de middeleeuwse Nidarosdom of maak een stadswandeling. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra vaart u over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen' en vervolgens naar Kristiansund.

20e dag: Bergen-Haukeland, 31 km

Aankomst om 14.30 uur in Bergen. Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid om deze prachtige stad te bezichtigen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan en geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en Troldhaugen; het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, dat nu als museum is ingericht. Overnachting in Lone Camping, Haukeland.

21e dag: Haukeland-Bergen en ferry Bergen–Hirtshals, 31km

Vertrek om 13.30 uur per Fjord Line.

22e dag:

Aankomst Hirtshals om 08.00 uur.

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

Excursies

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland - Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell, Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1,5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandelt u langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Gratis toegang!

Muskusossensafari
Regio Oppland

Dovrefjell Nationaal Park is één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante ruig behaarde Arctische muskusos kan observeren. De muskusos is de grootste trots van Noorwegen. Vanaf begin juni tot eind september worden onder leiding van een ervaren gids wandelsafari's georganiseerd en kunt u deze tussen de 225 en 400 kg wegende dieren, die de laatste ijstijd hebben overleefd, vanaf minimaal 200 meter afstand bewonderen. De muskusos lijkt log maar ze kunnen een snelheid van 60 km per uur halen. Grote kans dat u ook rendieren ziet.

Prijs vanaf € 52 per persoon

Paardrijden
Regio Nordland

Paardrijden is populair in Noorwegen en paardrijden op de Lofoten is al helemaal een bijzondere ervaring. Via witte zandstranden, de overblijfselen uit de Vikingtijd, de historische houten kerk in het pittoreske dorpje Gimsøy rijdt u richting het kleine, maar gezellige vissersplaatje Hovsund. U voelt zich één met de natuur! Het tempo en het type paartd wordt afgestemd op de ervaringen van de ruiter. Een transfer tussen Svolvær en Henningsvær kan worden geregeld.

Lofoten te paard: 1,5 uur; periode: gehele jaar.
Middernachtzontour: 2 uur; periode: mei-augustus.

Prijs vanaf € 83 per persoon.

Alta Museum
Regio Finnmark

Het Alta Museum is het belangrijkste museum over de prehistorie en de cultuurhistorie van Finnamark en de Samen. Het museum is vooral een bezoek waard om het interessante openluchtgedeelte Hjemmeluft, met 2500 tot 6000 jaar oude rotstekeningen. De authentieke rotstekeningen (UNESCO Werelderfgoedlijst) kunt u bezichtingen via een 3 km lang pad met loopbruggen over de zandsteenrotsen langs de baai. Deze afbeeldingen werden gemaakt om de Goden te vereren als rituelen voor een goede jacht of visvangst, of om de vruchtbaarheid en gezondheid van de mensen te garanderen.

Prijs vanaf € 13 per persoon.

Birdsafari Gjesvær
Regio Finnmark

Vlak voor de kust van Gjesvær, 15 km ten westen van de Noordkaap, ligt het eiland Gjesværstappan, een beschermd natuurgebied. Hier nestelen van april tot september honderdduizenden zeevogels. Grote kolonies papegaaiduikers en drieteenmeeuwen. Maar ook zeekoeten, aalscholvers, stormvogels, Jan van Genten en zelfs zeearenden. Door de warme stroming is er een overvloed aan vis door de vele vogels. Het gebied is beschermd, maar vanaf de boot heeft u een goed uitzicht op de kolonies. Tijdens deze boottocht zult u vele vogels zien en misschien nog wel een zeehond!

Duur: 1,5 uur.
Prijs vanaf € 81 per persoon.

Koningskrab Safari
Regio Finnmark

Ga mee op een onvergetelijke koningskrab safari in de omgeving van de Noordkaap. Koningskrabben zijn wereldwijd een delicatesse. Een ervaren visser neemt u mee en laat u zien hoe u deze enorme dieren moet vangen, bereiden en opeten! U gaat met een RIB boot op de Sarnesfjord op zoek naar een goede ankerplaats om de krabben te vangen. De gigantische krabben kunnen maar liefst een spanbreedte van 2 meter en een gewicht tot wel 10 kilo hebben. In een traditionele lavvu tent wordt de vers gevangen koningskrab bereid tot een heerlijke maaltijd.

Duur: ca. 3,5 uur.
Prijs vanaf € 172 per persoon.

Fløyen, Bergen
Regio Hordaland

Een must-visit in de Hanzenstad Bergen is de berg Fløyen, bereikbaar per kabelbaan vanaf het centrum van Bergen. De kabelbaan is 850 meter lang en overbrugt in 7 minuten een hoogteverschil van 300 meter. boven op de berg heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Bergen en de schilderachtige haven. Op het uitkijkpunt bevindt zich een souvenirwinkel en een paar restaurants. Tip: een echte Noorse wafel bij de koffie. Ook is het een fijne uitvalsbasis voor een aantal mooie wandeltochten.

Er gelden speciale tarieven voor kinderen van 4-15 jaar.
Prijs vanaf € 12 per persoon.

 

Huttentocht Svartisen

Prijzen

 • Prijs vanaf € 1.962 per persoon (bij 4 personen)
  of vanaf € 2.494 per persoon (bij 2 personen)
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018  - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks.

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo met Color Line en Bergen-Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut
 • Hurtigruten traject Honningsvåg - Bergen obv 2 pers. binnenhut d/t, volpension en vervoer auto
 • 15 overnachtingen in genoemde kampeerhutten
 • Ferry Bodø - Moskenes.

Niet inbegrepen

 • De overige binnenlandse ferry's en eventueel ter plaatse te betalen toeslagen
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is, wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken
 • Ook voor andere hutcategorieën geldt: prijs op aanvraag. Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.