IJsland

IJsland Expeditie Noordgaand 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €5.690 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1-2: Start met een city break Hamburg

Hamburg is een van de groenste stedelijke gebieden in Europa - met grote parken, botanische tuinen en natuurparken. Geniet van een overnachting aan boord, waarmee je voldoende tijd hebt om de stad en enkele van de vele grachten te verkennen.

Dag 3: Op zee

Geniet van een idyllische dag op zee terwijl we richting Noorwegen varen. Geniet van de panoramische uitzichten vanaf een van de vele uitzichtpunten op het schip, ontspan met een boek of neem deel aan een van de lezingen aan boord en ontdek meer over de spannende dagen die voor je liggen.

Dag 4: Kristiansand

De prachtige stranden en archipel van Kristiansand, het charmante oude centrum, de interessante lokale geschiedenis en de nabijgelegen natuur maken het tot een populaire bestemming. Bezoek de vismarkten, neem deel aan onze optionele excursie of geniet van het buitenleven.

Dag 5: Lysefjord

De Lysefjord is 40 kilometer lang en 422 meter diep. Het beroemde Preekstoel-plateau torent een indrukwekkende 604 meter boven het wateroppervlak. We zullen de fjord in varen, genieten vanaf het dek van het geweldige landschap en hopen op een goed zicht van onderaf op de Preekstoel.

Dag 6: Geiranger (UNESCO-Werelderfgoedlijst)

Geirangerfjord biedt een adembenemende natuur en idyllische dorpjes uitgestrekt over 100 km. De fjord is wereldberoemd om zijn schilderachtige landschap en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Neem het landschap in je op terwijl we door dit beroemde gebied van adembenemende schoonheid varen.

Dag 7: Oversteek naar IJsland

Geniet van een ontspannende dag op zee met lezingen aan boord, terwijl we koers zetten richting IJsland. Het expeditieteam houdt lezingen en workshops en deelt hun kennis en ervaringen. Je krijgt ook de kans om ons Wetenschapscentrum te bezoeken om meer te weten te komen over interessante onderwerpen.

Dag 8: Seyðisfjörður

Het Noorse erfgoed van het dorp Seyðisfjörður komt tot uiting in kleurrijke houten huisjes uit het begin van de 20e eeuw in Noose stijl. De architectuur creëert echt een unieke identiteit van deze nederzetting. Verken deze eigenzinnige stad, neem deel aan een georganiseerde wandeling of maak een optionele excursie naar Skálanes.

Dag 9: Over de Poolcirkel

We zullen onze tenderboten gebruiken om het groene en met gras begroeide eiland Grímsey te bereiken. Het is waarschijnlijk het best bekend vanwege de nabijheid van de poolcirkel die over het eiland loopt. Afhankelijk van gunstige omstandigheden, krijg je de mogelijkheden om over die magische lijn te stappen, van Noord naar Zuid.

Dag 10: Centrum in het Noorden

Levendig Akureyri staat bekend om zijn botanische tuinen. Dit is de meest dichtbevolkte IJslandse gemeenschap buiten Reykjavík, en dient als het centrum van handel, cultuur en diensten in de regio. Akureyri ligt dicht bij veel van de beroemdste natuurlijke parels van IJsland, zoals het meer Mývatn en de waterval Goðafoss.

Dag 11: Wonderlijke Westfjorden

Geflankeerd door torenhoge bergen aan alle kanten, is Ísafjörður een bijna perfecte natuurlijke haven. Wandel rond om de architectuur te zien, koop verschillende lokale ambachtelijke producten en bekijk de oudste huizen van IJsland, inclusief het gebouw waarin het Maritiem Museum is gevestigd.

Dag 12: Patreksfjördur

Patreksfjördur is een charmante nederzetting aan de westkust met ongeveer 660 inwoners. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten kun je rondom de pittoreske fjord mooie wandeltochten maken. Patreksfjördur ligt ook dichtbij de spectaculaire waterval van Dynjandi. En bij Látrabjarg, een befaamde plek om vogels te spotten.

Dag 13: Sagaland

Stykkishólmur heeft prachtige en goed bewaarde oude huizen in het centrum van de stad en is omgeven door een prachtig landschap. Geniet van het verkennen van de interessante musea van de stad of neem deel aan optionele excursies naar de iconische locaties van het Snæfellsnes Schiereiland, zoals de basaltkliffen van Londithar of de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur.

Dag 14: Welkom thuis

Heimaey of ‘Thuis Eiland’ verwelkomt ons voor een bezoek. Het gebied beschikt over schilderachtige en steile kliffen, die goed begroeid zijn en een habitat vormen voor talloze vogels, waaronder de charmante papegaaiduiker.

Dag 15:  De meest noordelijk gelegen hoofdstad

De hoofdstad van IJsland biedt bezoekers een rijk stadsleven. Relatief dicht bij de stad vind je gletsjers, watervallen, geisers en bergen. Reykjavík zelf biedt uitstekende restaurants, musea en winkels. We komen aan in de ochtend en hier eindigt onze reis.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

IJsland Expeditie Noordgaand

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 24/06/2020, tourcode FNICE2007, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.