IJsland

IJsland Expeditie Zuidgaand 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €5.190 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De meest noordelijk gelegen hoofdstad

Reykjavík is 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad, met een omgeving die een fantastische natuurlijke schoonheid biedt, zoals geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden. Dit is een stad die de moeite waard is om te verkennen voordat je aan boord gaat van het hybride aangedreven expeditieschip MS Fridtjof Nansen.

Dag 2: Welkom thuis

Heimaey of ‘Thuiseiland’ verwelkomt ons voor een bezoek. Een gebied met vulkanische activiteit, het omliggende gebied bestaat voornamelijk uit steile kliffen, die goed begroeid zijn en een habitat zijn voor talloze vogels, waaronder de charmante papegaaiduiker.

Dag 3: Sagaland

Stykkishólmur heeft goed bewaarde oude huizen in het stadscentrum en is omgeven door een prachtig landschap. Geniet van het verkennen van de interessante musea van de stad of neem deel aan optionele excursies naar de iconische locaties van het schiereiland Snæfellsnes, zoals de basaltkliffen van Londithar of de zwarte zandstranden van Djúpalónssandur.

Dag 4: Patreksfjördur

Patreksfjördur is een charmante nederzetting aan de westkust met ongeveer 660 inwoners. Indien de weersomstandigheden het toelaten kun je in de pittoreske fjord prachtige wandelingen maken. Patreksfjördur ligt ook dichtbij de spectaculaire waterval van Dynjandi, en dicht bij Látrabjarg, een beroemde plek om vogels te spotten.

Dag 5: Wonderlijke Westfjorden

Geflankeerd door torenhoge bergen aan alle kanten, is Ísafjörður een bijna perfecte natuurlijke haven. Wandel rond om de architectuur te zien, koop verschillende lokale ambachtelijke producten en bekijk de oudste huizen in IJsland, inclusief het gebouw waarin het Maritiem Museum is gehuisvest.

Dag 6: Centrum van het Noorden

Het levendige Akureyri staat bekend om zijn botanische tuinen. Dit is de meest dichtbevolkte gemeenschap buiten Reykjavík, en dient als het centrum van handel, cultuur en diensten voor het noorden van IJsland. Akureyri ligt dichtbij veel van de beroemdste natuurlijke schatten van IJsland, zoals het meer Mývatn en de waterval Goðafoss.

Dag 7: Passeer de Poolcirkel

We zullen onze tenderboten gebruiken om het groene en met gras begroeide eiland Grimsey te bereiken. Het is waarschijnlijk het best bekend vanwege de nabijheid van de poolcirkel die over het eiland loopt. Onder gunstige omstandigheden heb je de kans om over die lijn te stappen, van noord naar zuid.

Dag 8: Noors erfgoed

Het Noorse erfgoed van het dorp Seyðisfjörður komt tot uiting in kleurrijke houten huisjes in Noorse stijl uit het begin van de 20e eeuw. De handgemaakte architectuur creëert een echt unieke identiteit in de nederzetting. Verken deze eigenzinnige stad, neem deel aan een georganiseerde wandeling of maak een optionele excursie naar Skálanes.

Dag 9: Op zee

Geniet van een ontspannende dag op zee als we richting Noorwegen varen. Aan boord worden diverse lezingen verzorgd door het expeditieteam en delen de teamleden hun kennis en ervaringen. Het is ook mogelijk om het wetenschapscentrum te bezoeken voor meer informatie.

Dag 10: De beroemde fjorden van Noorwegen

De Geirangerfjord heeft prachtige en idyllische dorpjes die over 100 km lange fjord verspreid liggen. Deze fjord is wereldberoemd om zijn schoonheid en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van het landschap terwijl we deze beroemde fjord binnenvaren, hopelijk met prachtige herfstkleuren op de hellingen!

Dag 11: Lysefjord

De Lysefjord is 40 kilometer lang en 422 meter diep. Het Preekstoel-plateau torent een indrukwekkende 604 meter uit boven de Lysefjord. We zullen de fjord binnenvaren om vanaf het dek te genieten van de geweldige uitzichten op het landschap en we hopen van onderaf een goed zicht te hebben op de Preekstoel.

Dag 12: Charmant Kristiansand

Kristiansand is een van de meest populaire zomerbestemmingen van de Noren dankzij de prachtige stranden, het charmante oude centrum, interessante lokale geschiedenis en een geweldige natuur binnen handbereik. Bezoek de vismarkt bij het dok of doe mee aan onze optionele excursie om meer van de regio te zien.

Dag 13: Op zee

Geniet van een idyllische dag op zee terwijl we richting Hamburg varen. Geniet van de panoramische uitzichten vanuit een van de vele uitzichtpunten op het schip, ontspan met een boek of neem deel aan een van de lezingen aan boord.

Dag 14: City Break Hamburg

Hamburg is de op een na grootste stad in Duitsland en een van de groenste stedelijke gebieden in Europa - met grote parken, botanische tuinen en natuurparken. Geniet van een overnachting aan boord, die je voldoende tijd geeft om de stad en enkele van de vele grachten te verkennen voordat deze expeditie cruise ten einde komt.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

IJsland Expeditie Zuidgaand

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 06/09/2020, tourcode FNICE2012, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.