IJsland/Spitsbergen

IJsland, Jan Mayen, Spitsbergen MS Fram

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
10 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €4.373
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Het land van vuur en ijs

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Noorse kolonisten noemden de plaats 'Rookbaai', naar de indrukwekkende hoeveelheid stoom die uit de plaatselijke warmwaterbronnen werd gespoten. Ontdek de natuurlijke schoonheid van het omringende landschap met zijn vele geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden voordat je aan boord van de MS Fram gaat.

Dag 2: Gletsjers en lava

We bereiken de westkant van IJsland, ook wel het 'Sagaland’ genoemd vanwege het diverse landschap. En dat wordt al gauw duidelijk in het stadje Stykkishólmur. Je vindt hier namelijk lava- en rotsformaties, gletsjers, vulkanische activiteiten en warm- en koudwaterbronnen. Je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke excursies, zoals kajak-, wandel- of paardrijtochten.

Het kleine eilandje Flatey rijst slechts 22 meter boven de zee uit en is niet permanent bewoond. Aan het begin van de zomer keren de kleurrijke papegaaiduikers weer terug naar hun holletjes op dit eiland om hier te broeden.

Dag 3: Schitterende zeekliffen

De Hornbjarg-klif ligt in het meest afgelegen gebied van IJsland; het noordwesten van de Westfjorden. Honderdduizenden zeevogels gebruiken deze rotswanden als hun broedplaats in de zomer. Kijk of je de alken, kortbekzeekoeten, gewone zeekoeten, drieteenmeeuwen en stormvogels kunt spotten. Geniet van het gevarieerde wildlife om je heen terwijl we langs de klif varen. Onvergetelijk toch? Reykjafjörður is een kiezelstrand genesteld tussen twee rotsruggen aan de noordkust. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we hier met onze tenderboten aan wal gaan om dit gebied te verkennen.

Dag 4: Noordwaarts door de Straat Denemarken

Geniet van de faciliteiten aan boord, probeer wildlife te spotten vanaf je favoriete plek op het bovendek of woon een lezing van het Expeditieteam bij.

Dag 5: Geïsoleerd in de Noordelijke IJszee

Het Noorse eiland Jan Mayen is een van de meest geïsoleerde plekken ter wereld en bevindt zich precies waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen samenkomen. Dit eiland wordt gekenmerkt door de Beerenberg, de meest noordelijke actieve vulkaan op aarde. In de 16e eeuw hadden de Nederlandse walvisvaarders hier een basis, maar tegenwoordig wordt alleen nog het weerstation bemand. Jan Mayen ziet eigenlijk heel weinig bezoekers. Als een van de weinige schepen die in dit gebied actief zijn, zal de MS Fram proberen een landing te maken op dit meest afgelegen Arctische eiland.

Dag 6: Door de Barentszzee

Terwijl we verder noordwaarts varen, zullen we worden begeleid door stormvogels die ter hoogte van de patrijspoorten vliegen!

Dag 7-9: Zie hoe fantastisch het Noordpoolgebied in de zomer is

We zetten vanaf Jan Mayen koers naar het noorden en laten ons door de weersomstandigheden leiden om te bepalen waar we kunnen landen. We zullen een aantal fjorden aandoen aan de westkant van Spitsbergen. Indien mogelijk varen we ook de Hornsund in om de immense Brepollen-gletsjer van dichtbij te bekijken. Of misschien maken we wel een 'brevandring’, oftewel een gletsjerwandeling. Verwar dit niet met ijsklimmen! We steken hierbij relatief gelijkmatig ijs over, maar het kan ook zijn dat we over kleine gletsjerspleten moeten. Iets verder naar het noorden ligt de St Jonsfjord. Aanschouw het schitterende schouwspel van contrasterende kleuren tussen de toendra en het ijs. Als we geluk hebben, kunnen we walrussen zien bij Poolepynten op Prins Karls Forland. Op de hele archipel Spitsbergen leven zo’n 3.000 ijsberen, waarschijnlijk de grootste populatie op aarde. IJsberen zijn solitaire dieren zonder vaste kolonie of woongebied. Waarschijnlijk zullen we de koning van het noordpoolgebied in actie kunnen zien op een ijsschots of aan de rand van het water kunnen spotten. We zullen op deze reis vaker ijsberen kunnen spotten. Niet elke dag en bijna nooit van dichtbij, maar zeg nooit nooit, want de natuur vaart altijd haar eigen koers.

Dag 10: Longyearbyen en ontscheping

We komen vroeg in de ochtend in Longyearbyen aan, het eindpunt van deze reis. We brengen je al vroeg naar het vliegveld voor je vlucht naar Oslo.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

IJsland, Jan Mayen, Spitsbergen – Verken de eilanden in het Arctisch gebied

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 26/05/2019, boekingscode CENFRICE1904, 10 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Longyearbyen-Oslo, incl. belastingen
 • Transfer schip-luchthaven Longyearbyen
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.