IJsland/Spitsbergen

IJsland, Jan Mayen, Spitsbergen MS Spitsbergen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €5.623
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: ’s Werelds meest noordelijke hoofdstad

Reykjavik is een charmante maar toch ook levendige, moderne stad met uitstekende restaurants, interessante musea en schilderachtige smalle straatjes. En dit alles omringd door een fenomenaal landschap. Ga zeker nog even op verkenning in deze boeiende stad voordat je aan boord van de MS Spitsbergen gaat voor je Arctische avontuur.

Dag 2: Welkom in het 'Sagaland'

West-IJsland wordt ook wel het 'Sagaland' genoemd. We gaan vandaag op verkenning in het sprookjesachtige landschap rondom het stadje Stykkishólmur met zijn lavasteenformaties, gletsjers, vulkanische activiteiten en warm- en koudwaterbronnen. Verken de stad op eigen gelegenheid of doe mee aan een optionele excursie naar het schiereiland Snæfellsnes en de Snæfellsjökull-gletsjer. Onze volgende stop is bij het charmante eilandje Flatey.

Dag 3: Verborgen parels

Een van de best bewaarde geheimen van IJsland zijn de mystieke Westfjorden. We varen in de ochtend ook nog rond het puntje van het schiereiland Látrabjarg. Bij helder weer zul je de vuurtoren van Bjargtangar vanaf het dek kunnen zien. Dit is het meest westelijke punt van Europa.

Dag 4: De adembenemende Westfjorden

Ísafjörður wordt aan alle kanten geflankeerd door torenhoge bergen en is een bijna perfecte natuurlijke haven. Maak een wandeling door dit stadje en geniet hier van de architectuur, oude ambachten en oudste huizen van IJsland. Je kunt natuurlijk ook deelnemen aan allerlei excursies, zoals een sightseeingtour te paard.

Dag 5: Een paradijs voor vogelspotters

De Hornbjarg-klif is een van de grootste habitats voor zeevogels van IJsland. We zullen in kleine boten proberen hier aan land te gaan. Reykjafjörður is een kiezelstrand genesteld tussen twee rotsruggen aan de noordkust en alleen bereikbaar te voet of per boot. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we hier met onze tenderboten aan wal gaan om dit gebied te verkennen.

Dag 6: Laat alle indrukken bezinken

Vijzel je kennis op tijdens onze lezingen terwijl we koers zetten naar Jan Mayen. Het Expeditieteam deelt graag zijn kennis en ervaring met je om je zo voor te bereiden op wat je nog allemaal te wachten staat.

Dag 7: Een afgelegen post waar niet veel toeristen komen

Het Noorse eiland Jan Mayen is een van de meest geïsoleerde plekken op aarde en ziet eigenlijk heel weinig bezoekers, laat staan toeristen. Als een van de weinige schepen die in dit gebied actief zijn, zal de MS Spitsbergen proberen een landing te maken op dit imposante vulkanische eiland, dat gekenmerkt wordt door de berg Beerenberg.

Dag 8: Laat de wereld aan je voorbijgaan

Geniet in de lounge van een drankje, maak een heerlijke wandeling op het bovendek of meng je onder de medeverkenners om ervaringen te delen. Misschien krijg je zelfs de kans om deel te nemen aan ons 'Guest Expedition'-personeelsprogramma.

Dag 9-11: De kolossale fjorden en hun fascinerende geschiedenis

De noordwesthoek van Spitsbergen is bezaaid met eilanden, fjorden en stranden. In dit deel van de wereld ligt de zee vol met drijfijs en verandert het bevroren landschap voortdurend. In dit gebied houdt de kapitein dan ook nauwlettend de omstandigheden in de gaten voordat hij beslist waar we kunnen landen of varen. Mochten we kunnen landen, dan krijg je misschien de overblijfselen te zien van de oude blubberovens die gebruikt werden om walvisolie te maken. Het kan ook zijn dat we een bezoek brengen aan de schitterende Kongsfjord met haar enorme afkalvende gletsjers, omringd door een spectaculair berglandschap. Hier bevindt zich ook de voormalige mijnbouwnederzetting Ny-Ålesund, nu een internationaal onderzoekscentrum. De enorme Monaco-gletsjer in de Liefdefjord staat mogelijk ook op het programma. Een tocht met kleinere boten en een wandeling aan wal behoren hier tot de mogelijkheden. Op het zandstrand in de Magdalenefjorden kunnen de echte diehards misschien zelfs wel zwemmen. Een unieke kans om je Arctische zwembrevet te behalen. Of niet soms? En, als de omstandigheden het toelaten, zit er misschien ook nog wel een kajaktocht in.

Dag 12: Einde van de expeditie

Aan elke fantastische expeditiereis komt een einde. We brengen je al vroeg naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Oslo.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

IJsland, Jan Mayen, Spitsbergen – Ontdek de Arctische eilanden

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 01/07/2019, boekingscode CENSPSPI1906, 12 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen, incl. belastingen
 • Transfer luchthaven Longyearbyen-schip
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.