Groenland & Canada

In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14/15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €9.998 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Deze expeditie wordt zowel in westwaartse als oostwaartse richting aangeboden. Hieronder wordt het reisschema voor de westwaartse reis toegelicht.

Dag 1: Startpunt: je vlucht naar het noorden

Je expeditie begint met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, waar het MS Fram 's avonds al op je ligt te wachten.

Dag 2: Een moderne nederzetting met oude tradities

Kijk of je op het bovendek de verschillende walvissoorten kunt spotten. Je vindt hier namelijk bultruggen, vinvissen en dwergvinvissen. En laten we vooral de bruinvissen en zadelrobben niet vergeten! Op slechts 40 km ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, een moderne en kleurrijke stad waar oude tradities in stand worden gehouden.

Dag 3: Zie hoe ijsbergen ontstaan

Ilulissat ligt te midden van het schitterende landschap van de IJsfjord van Ilulissat, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Langs deze 20 km lange fjord drijven enorme ijsbergen die vastlopen in de Diskobaai. Het kleuren- en geluidenspel is hier gewoonweg ongelooflijk. Je kunt hier wandel- en boottochten maken, maar ook rondvluchten over de IJsfjord.

Dag 4-5: Oversteek van de Straat Davis

We steken de Straat Davis over, vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis die tussen 1585 en 1587 drie expedities leidde en de Hudson Straat ontdekte.

Dag 6: Een van Canada’s pareltjes

Pond Inlet is vernoemd naar een gerenommeerde Britse astronoom. De Inuits hebben het Mittimatalik genoemd. Het is een traditionele Inuit-gemeenschap aan de noordkant van het eiland Baffin, die omringd is door bergen, tientallen gletsjers, schilderachtige fjorden, ijsgrotten en drijvende ijsbergen. Kijk of je ijsberen en grote groepen narwallen kunt spotten. Mis vooral de culturele dans en muziek niet van de dorpelingen.

Dag 7: Verlaten nederzettingen en wildlife spotten

Devoneiland is het grootste onbewoonde eiland op aarde. Hier ligt Dundas Harbour, een verlaten nederzetting met diverse archeologische ruïnes waaronder een oude Thule-nederzetting. Dit eiland is een walhalla voor natuurliefhebbers. Zo kent Croker’s Bay een rijke flora en fauna met ijsberen, poolhazen en muskusossen. Een ideale plek ook voor een boottocht om walrussen, witte dolfijnen en narwallen van dichtbij te aanschouwen.

Dag 8: Interessante locaties voor geschiedenisliefhebbers

Vandaag bezoeken we de baai van Radstock, die gekenmerkt wordt door de Caswell Tower – een opvallend uitstekend afzettingsgesteente. Loop via de kust naar een prehistorische Inuit-woning, of wandel naar de top voor een fantastisch panoramisch uitzicht.

Beechey-eiland is waar de gedoemde Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin overwinterde in 1845-46. Het lot van de schepen en de 129 bemanningsleden blijft tot op heden een groot raadsel. Drie graven aan de kust en de ruïnes van het Northumberland House, dat gebouwd werd door het zoekteam, zijn het enige bewijs van deze expeditie.

Dag 9: Zeer sterke stromingen en ijsbergen

De Bellot Straat verbindt de Prince Regent Inlet met Peel Sound en de Franklin Straat. Deze twee kilometer brede zeestraat wordt gekenmerkt door zeer sterke stromingen, tot wel 15 km/u. Voordat we door deze nauwe passage zullen varen, brengen we nog een bezoek aan het Fort Ross, een oude handelspost van het bedrijf Hudson Bay Company.

Dag 10: Een dag op zee

Bij aankomst in Conningham Bay zullen we met onze tenderboten de baai gaan verkennen. Kijk of je witte dolfijnen en ijsberen kunt spotten!

Dag 11: Door de James Ross Straat

Deze gelijknamige zeestraat ter ere van de Britse poolreiziger loopt tussen het eiland King William en het schiereiland Boothia. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we hier aan wal gaan voor een wandeling of boottocht in kleinere boten.

Dag 12: Het hart van de Noordwestelijke Doorvaart

Gjøa Haven is vernoemd naar de Gjøa-expeditie van Roald Amundsen. Amundsen bracht hier maar liefst twee jaar door en leerde van de lokale Netsilik Inuit hoe hij kon overleven in het poolgebied. Deze Inuits staan ook bekend om hun kunstnijverheid. In de warmere maanden broeden de poolvogels in deze omgeving, waaronder jagers, plevieren, sneeuwgorzen en sneeuwuilen.

Dag 13: 'Een goede visplek'

Inuinnaqtun heeft een rijke archeologische geschiedenis en staat bekend om de grote zalmforel. De aankomst in de haven van Cambridge Bay betekent ook gelijk het einde van deze expeditie. We brengen je vanaf de haven naar het vliegveld voor je vlucht naar Edmonton, waar je ook zult overnachten.

Dag 14: Canada’s toegangspoort tot het noorden

Vlieg huiswaarts of verleng je reis om Edmonton, de hoofdstad van Alberta, ook nog te verkennen.

N.B.

Het dagelijkse reisschema voor de oostwaartse reis volgt de route in omgekeerde richting en duurt één dag langer vanwege een overnachting in Edmonton. Dit avontuur eindigt met een nachtvlucht van Kangerlussuaq naar Kopenhagen.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Door de Noordwestelijke Doorvaart – in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers

Prijzen

Vertrek

 • 19/08/2019, westwaarts, boekingscode CENFRNWP1912, 14 dagen
 • 30/08/2019, oostwaarts, boekingscode CENFRNWP1913, 15 dagen

Inbegrepen

 • CENFRNWP1912: Economy vlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq inclusief belastingen, transfer luchthaven naar schip in Kangerlussuaq, transfer schip naar de luchthaven Cambridge Bay, economy vlucht Cambridge Bay-Edmonton inclusief belastingen, hotelovernachting (1x) in Edmonton inclusief ontbijt na de reis.
 • CENFRNWP1913: Hotelovernachting (1x) in Edmonton inclusief ontbijt voor de reis, transfer hotel naar de luchthaven in Edmonton, economy vlucht Edmonton-Cambridge Bay inclusief belastingen, transfer luchthaven naar het schip in Cambridge Bay, transfer schip naar luchthaven Kangerlussuaq, economy vlucht Kangerlussuaq-Kopenhagen inclusief belastingen.
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.