Groenland/Canada

In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
19 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €12.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld

Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat 'Rokende Baai' betekent) naar het stoom dat opkwam uit de warmwaterbronnen in het gebied en een diepe indruk op hen maakten. De omgeving biedt een fantastische natuurlijke schoonheid met geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden die de moeite waard zijn om te verkennen voordat je aan boord gaat van het MS Fram.

Dag 2-3: De straat van Denemarken

We varen door de Straat van Denemarken, waarover Vikingen al zo'n 1.000 jaar geleden migreerden van IJsland naar Zuid-Groenland. We zullen de dagen van de overtocht besteden aan het voorbereiden op ons komende avontuur. Geniet van lezingen van het expeditieteam en bezoek ons wetenschapscentrum of ontspan met een boek, bezoek de sauna en jacuzzi of maak kennis met je mede-ontdekkingsreizigers.

Dag 4: Bergen, gletsjers en ijsbergen

Prins Christian Sound scheidt Groenland van Sammisoq en de Kaap Vaarwel Archipel. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we door dit smalle kanaal varen en genieten van het spectaculaire landschap. De Sound zelf is ongeveer 100 km lang en erg smal, soms slechts 500 meter breed. Als het kanaal geblokkeerd wordt door ijs, varen we rond Nunap Isua (Kaap Vaarwel).

Dag 5: Kvanefjord

Kvanefjord is een 48 km lange fjord aan de westkust van Groenland. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van dit geweldige fjord.

Dag 6: Nuuk, de hoofdstad van Groenland

Nuuk is de oudste stad in het land, gesticht in 1728. De naam Nuuk betekent schiereiland, omdat het aan de monding van een van de meest spectaculaire fjord-systemen ter wereld ligt. Tegenwoordig is Nuuk een plek waar oude en nieuwe tradities samenkomen, van pittoreske oude gebouwen in de Kolonihaven tot het moderne gebouw van het overheidsgebouw van Groenland.

Dag 7: Moderne nederzetting met oude tradities

Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel en is een moderne nederzetting met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stad te verkennen; bezoek het kleine museum, wandel door de heuvels en koop lokale ambachtelijke producten.

Dag 8: Ilulissat

Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de Isfjord van Ilulissat, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Net buiten de stad kun je vaak enorme ijsbergen zien die afkomstig zijn van de Jakobshavn Gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond. De ijsbergen banen zich een weg door de 20 km lange fjord voordat ze de Disko Baai binnengaan.

Dag 9: Labradorzee

Vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis, die hier tussen 1585 en 1587 expedities leidde op zoek naar een route door de Noordwestelijke Doorgang. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht en walvisjachtmogelijkheden in het gebied, en die liet zien dat de kabeljauwvisserij van Newfoundland zo ver noordelijk was uitgestrekt.

Dag 10: Oostkust van Baffineiland

Sam Ford Fjord is gelegen aan de oostkust van Baffineiland. De fjord staat bekend om zijn gletsjers en granieten kliffen die vanaf de kust steil stijgen tot een hoogte van 1500 meter boven de zeespiegel.

Dag 11-17: Hart van de Noordwestelijke Doorgang

Vervolgens hebben we als doel het hart van de historische Noordwestelijke Doorgang in te gaan. De eerste geregistreerde reis alhier werd in 1497 geleid door John Cabot. De beroemdste reis was de mislukte poging van James Cook om in 1776 de doorgang te bevaren, en natuurlijk de noodlottige Franklin-expeditie van 1845. De eerste die de doorgang per schip overwon was de Noors Roald Amundsen met een expeditie die duurde van 1903 tot 1906. Het ijs varieert van jaar tot jaar, dus we hopen je enkele van de volgende plekken te kunnen laten zien:

Pond Inlet, genaamd 'Mittimatalik' in Inuktitut, is een traditionele Inuit-gemeenschap omringd door bergen, gletsjers, fjorden, ijsgrotten, geologische hoodoo en drijvende ijsbergen.

Dundas Harbour is een verlaten nederzetting met een oud kamp van de Royal Canadian Mounted Police en verschillende archeologische vindplaatsen. Ga aan land om de ruïnes van enkele van deze gebouwen te bekijken, tezamen met een indrukwekkend Thule-terrein.

Radstock Bay wordt gedomineerd door de opvallende uitloper van Caswell Tower. De kustlijn is hier ideaal voor wandelingen naar een prehistorische Inuit-woning. Ook kun je een uitdagende wandeling maken naar de top van de Caswell Tower voor een geweldig uitzicht.

Beechey Island staat bekend om de noodlottige Franklin-expeditie. Twee schepen voeren in 1845 de passage in, maar geen van beide werden ooit weer gezien. Het is bekend dat de Franklin-expeditie overwinterde op Beechey Island tussen 1845-1846.

Fort Ross is een handelspost opgericht in 1937. Er zijn twee kleine hutten aan wal die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.

Gjøa Haven eert de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, die hier vanaf 1903 overwinterde. Hij had contact met de lokale Netsilik Inuit-bevolking en leerde veel van hen over overleven en reizen in poolgebieden.

Gedurende de hele reis zullen we door fantastische straten varen te midden van unieke natuur en hopelijk genoeg ijs om continu uit te kijken naar dieren in het wild.

Dag 18: Cambridge Bay

In Inuinnaqtun heet Cambridge Bay 'Iqaluktuuttiaq', wat een 'goede vis plek' betekent, door de gigantische trekzalm die in de buurt wordt gevangen. Lokale fauna is er in overvloed: zeehonden, ganzen, muskusossen en kariboes. Hier eindigt onze expeditie en word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Edmonton. De reis eindigt met een verblijf van 1 nacht in een hotel in Edmonton.

Dag 19: Verken Edmonton

Geniet nog even van de stad Edmonton voordat je weer naar huis afreist of verleng je verblijf. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers

Reisschema 1 - Van Reykjavik naar Cambridge Bay

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 14/08/2020, tourcode FRNWP2012, 19 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Transfer Cambridge Bay van schip naar luchthaven
 • Economy vlucht Cambridge Bay-Edmonton inclusief belastingen
 • Transfer Edmonton van luchthaven naar hotel
 • Hotelovernachting (1x) in Edmonton inclusief ontbijt na afloop van de expeditie
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.