Canada/Groenland

In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers 2021

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
26 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €17.490 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Vancouver

Uw reis begint met een overnachting in Vancouver, waardoor u de kans krijgt om de rijke cultuur, geweldige restaurants en onmiskenbare natuurlijke schoonheid van de Canadese stad te proeven.

Dag 2: Geen plek zoals Nome

We vliegen naar Nome om aan boord te gaan van MS Roald Amundsen. Gelegen op het puntje van het Seward-schiereiland, met uitzicht op de Beringzee, is Nome misschien wel de beroemdste goudkoortsstad in de geschiedenis van Alaska. Er zijn overal artefacten van het goudkoorts-tijdperk te zien, waaronder verlaten baggerwerken, stoommachines en oude spoorlijnen.

Dag 3-8: Golf van Amundsen

We varen door de Beringstraat, voordat we de Chukchi Zee in varen. Als we Point Barrow bereiken, het noordelijkste punt van de VS, gaan we de Beaufortzee in. We kijken uit naar grijze walvissen en misschien zien we ook al wat zee-ijs. We vervolgen de reis naar de Golf van Amundsen, waar we de opmerkelijke Smoking Hills hopen te observeren - een geweldig gezicht, met rook die opstijgt van de kliffen aan de oostkust van Cape Bathurst. Bruinkool - een combinatie van geërodeerde leisteen en pyriet - ontbrandt spontaan bij blootstelling aan lucht, waardoor dit fotogenieke fenomeen ontstaat.

Dag 9-17: Het hart van de Noordwestelijke Doorgang

Bijna 40 expedities probeerden deze zeeweg al sinds 1497 te bevaren. James Cook probeerde het in 1776 en velen zijn bekend met de noodlottige Franklin-expeditie van 1845. De Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen deed dit op een expeditie die duurde van 1903 tot 1906. Nu, in onze moderne tijd, willen we het kielzog van hun schepen volgen en ook door het centrum van de Noordwestelijke Doorgang varen. Tijdens onze reis zullen we landingen maken die verband houden met vroege ontdekkingsgeschiedenis, Inuit-gemeenschappen bezoeken en hopen Arctische dieren in het wild te spotten, zoals ijsberen, walvissen, zeehonden en grote kolonies zeevogels. Er zullen ook mogelijkheden zijn voor tochten per poolcirkelboot tussen ijsschotsen, en in ware expeditiestijl gaan we aan land en ervaren we de ongerepte wildernis uit de eerste hand. Afhankelijk van lokale weers - en ijsomstandigheden in ons doel de volgende plekken te bezoeken: Ulukhaktok, Cambridge Bay, Gjøa Haven, Fort Ross, Beechey Island, Devon Island en Pond Inlet.

Dag 18: Oversteek Street Davis

Deze straat is vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis die tussen 1585 en 1587 naar een route door de doorgang zocht. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht en walvisjachtmogelijkheden in het gebied, en om te laten zien dat de kabeljauwvisserij in Newfoundland zich zo ver noordelijk uitstrekte.

Dag 19: Ilulissat

Het prachtige landschap van de Isfjord van Ilulissat is UNESCO-Werelderfgoed. Aan de monding van de fjord kunt u vaak enorme ijsbergen zien die zijn vastgelopen. Deze zijn afkomstig van de Jakobshavn Gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond.

Dag 20: Moderne nederzetting met oude tradities

Sisimiut is gelegen op 40 km ten noorden van de poolcirkel en is een moderne nederzetting met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stad te verkennen; bezoek het kleine museum, wandel door de heuvels en koop lokale ambachtelijke producten.

Dag 21-22: Over de Labrador Zee.

We verlaten Groenland om richting open zee te varen. We zullen het zuidelijke deel van de Labrador Zee oversteken, deze keer varen we naar Newfoundland en Labrador in Canada.

Dag 23: Red Bay, Labrador

Red Bay, aan de kust van Labrador, is een klassieke buitenpost in Atlantisch Canada, een kustgemeenschap met minder dan 200 inwoners. In 2013 werd de Red Bay Basque Whaling Station aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Dwaal rond in de voormalige walvisstad en leer over de interessante geschiedenis ervan.

Dag 24: Corner Brook

Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Het gebied werd voor het eerst onderzocht door kapitein James Cook in 1767. Verken het charmante stadscentrum of geniet van de vele wandelpaden onder een deken van vroege herfstbladeren.

Dag 25: Een ontspannen dag op zee

Geniet van de ontspanning van een dag op zee terwijl het expeditieteam een samenvatting van onze fantastische reis maakt.

Dag 26: Einde van de expeditie

De reis door de Noordwestelijke Doorgang loopt ten einde in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Er zijn parken, een monumentale citadel, enkele musea van wereldklasse en een promenade van 4 km aan de kust.

N.B.

Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie cruise. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van uw expeditie cruise. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noordwestelijke Doorgang

In de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 15/08/2021, tourcode AMNWP2117

Inbegrepen

 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt, voorafgaand aan inscheping
 • Transfer hotel naar de luchthaven in Vancouver
 • Economy vlucht Vancouver - Nome inclusief belastingen
 • Transfer luchthaven naar het schip in Nome
 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Zie tabblad 'Extra's' over wat het Hurtigruten Premium Comfort inhoudt
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Het vooraf invullen van een medische verklaring is verplicht voor deze reis
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.