Canada/Groenland

In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
20 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €11.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De festivalstad van Canada

Geniet, voordat je expeditie begint, van de levendige en kleurrijke stad Edmonton. De reis start met een hotelovernachting in deze kleurrijke stad.

Dag 2: Een goede visplek

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Cambridge Bay. In het Inuinnaqtun wordt Cambridge Bay 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, wat een 'goede vis plek’ betekent, omdat het bekend staat om gigantische trekzalmvangst in de lokale wateren. Er is een overvloed aan flora en fauna in de omgeving: zeehonden, ganzen, muskusossen en kariboes. Hier begint onze expeditiereis met het recent gerenoveerde MS Fram.

Dag 3-10: Het hart van de Noordwestelijke Doorgang

We streven ernaar het hart van de Noordwestelijke Doorgang in te varen. Sinds het einde van de 15e eeuw was de zoektocht naar deze legendarische zeeweg door de Canadese Noordpool een heilige graal voor doorgewinterde avonturiers. De eerste geregistreerde reis werd in 1497 geleid door John Cabot. De beroemdste reis was de mislukte poging van James Cook in 1776, en natuurlijk de noodlottige Franklin-expeditie van 1845. De eerste die de doorgang per schip overwon was de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, op een expeditie die duurde van 1903 tot 1906. De ijsomstandigheden variëren, zodat elke reis hier uniek is. Onder voorbehoud van gunstige omstandigheden, hopen we dat het mogelijk is om een ​​aantal van de volgende plekken te verkennen:

Gjøa Haven eert de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, die hier uit 1903 overwinterde op de Gjøa expeditie. Hij noemde de plaats 'het mooiste kleine haventje ter wereld’. Hij leerde veel van de lokale Netslik Inuit bevolking over overleven en reizen in poolgebieden.

Fort Ross is gesticht in 1937. Er zijn twee kleine hutten aan wal die in stand worden gehouden door de Canadese kustwacht, en af ​​en toe door lokale Inuit gebruikt worden als onderdak.

Beechey Island is nauw verbonden met de geschiedenis van de verkenning van de Noordwestelijke Doorgang, in het bijzonder de reis onder leiding van Sir John Franklin, waarbij in 1845 twee schepen de doorgang invoeren, maar nooit terugkeerden. Het is bekend dat de Franklin Expeditie hier in 1845 overwinterde.

Radstock Bay wordt gedomineerd door de rots Caswell Tower. De kustlijn is hier uitstekend geschikt voor korte wandelingen naar een prehistorische Inuit locatie. Ook kun je hier een pittige wandeling maken naar de top van Caswell Tower voor een fantastisch uitzicht.

Dundas Harbour is een verlaten nederzetting met een oud kamp van de Royal Canadian Mounted Police, en een aantal archeologische vindplaatsen uit de Thule-periode.

Het pittoreske Pond Inlet, genaamd 'Mittimatalik' in het Inuktitut, is een traditionele Inuit-gemeenschap op Baffineiland. Pond Inlet wordt omringd door bergketens, waar je gletsjers, prachtige fjorden, ijsgrotten, geologisch hoodoo en drijvende ijsbergen kunt bewonderen. vGedurende de reis zullen we door ongerepte zeestraten varen die rijk zijn aan flora en fauna, zodat we continu uit zullen kijken naar geweldige dieren, zoals ijsberen.

Dag 11: Oversteek Street Davis

Deze straat is vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis die tussen 1585 en 1587 naar een route door de doorgang zocht. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht en walvisjachtmogelijkheden in het gebied, en om te laten zien dat de kabeljauwvisserij in Newfoundland zich zo ver noordelijk uitstrekte.

Dag 12: Ilulissat

Het prachtige landschap van de Isfjord van Ilulissat is UNESCO-Werelderfgoed. Aan de monding van de fjord kun je vaak enorme ijsbergen zien die zijn vastgelopen. Deze zijn afkomstig van de Jakobshavn Gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond.

Dag 13: Moderne nederzetting met oude tradities

Sisimiut is gelegen op 40 km ten noorden van de poolcirkel en is een moderne nederzetting met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stad te verkennen; bezoek het kleine museum, wandel door de heuvels en koop lokale ambachtelijke producten.

Dag 14: Nuuk, hoofdstad van Groenland

Nuuk is het politieke en sociale centrum van Groenland en is de oudste stad van het land, gesticht in 1728. Het heeft een prachtige omgeving, aan de monding van een van de meest spectaculaire fjord-systemen ter wereld. Dit is een plaats waar oude en nieuwe tradities samenkomen, van pittoreske oude gebouwen in de Kolonihaven tot de moderne architectuur van het Greenland Home Rule-gebouw.

Dag 15: Kvanefjord

Kvanefjord is een 48 km lange fjord aan de westkust van Groenland. We zullen de dag doorbrengen met het verkennen van dit geweldige gebied.

Dag 16: Labradorzee

We verlaten Groenland om richting open zee te varen. We zullen het zuidelijke deel van de Labradorzee oversteken, deze keer varen we naar Newfoundland en Labrador in Canada.

Dag 17: Red Bay, Labrador

Red Bay, aan de kust van Labrador, is een klassieke buitenpost in Atlantisch Canada, een kustgemeenschap met minder dan 200 inwoners. In 2013 werd de Red Bay Basque Whaling Station aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Dwaal rond in de voormalige walvisstad en leer over de interessante geschiedenis ervan.

Dag 18: Corner Brook

Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Het gebied werd voor het eerst onderzocht door kapitein James Cook in 1767. Verken het charmante stadscentrum of geniet van de vele wandelpaden onder een deken van herfstbladeren.

Dag 19: Een ontspannen dag op zee

Geniet van de ontspanning van een dag op zee terwijl het expeditieteam een samenvatting van onze fantastische reis maakt.

Dag 20: Halifax

De Britten stichtten Halifax in 1749. Geniet van een wandeling naar de door de citadel bekroonde heuvel met uitzicht over de historische provinciehoofdstad. Halifax is tegenwoordig zowel hip als historisch, en zeker een extra dag of twee waard voordat je naar huis gaat. Onze reisspecialisten informeren je graag over de verlengmogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

In de voetsporen van grote ontdekkingsreizigers

Reisschema 2 - Van Cambridge Bay naar Halifax

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 30/08/2020, tourcode FRNWP2013, 20 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting (1x) in Edmonton inclusief ontbijt voorafgaand aan de expeditie
 • Transfer Edmonton van hotel naar luchthaven
 • Economy vlucht Edmonton-Cambridge Bay inclusief belastingen
 • Transfer Cambridge Bay van luchthaven naar schip
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.