Canada/Groenland

In de voetsporen van Roald Amundsen 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
29 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €18.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Verken Vancouver

Het bruisende Vancouver wordt omringd door een schilderachtig berglandschap, waardoor dit het hele jaar door een populaire toeristische bestemming is. Vancouver is een jonge stad met culturele en natuurlijke attracties die elk type reiziger aanspreken.

Dag 2: De expeditie begint

Na het ontbijt vlieg je naar het goudkoortsstadje Nome, waar onze epische reis begint. De kleurrijke lokale geschiedenis van deze grensstad is te zien in het Carrie M. McLain Museum. Ga aan boord van de MS Roald Amundsen.

Dag 3-8: Varen over spectaculaire zeeën

We varen door de Beringstraat, voordat we de Tsjoektsjenzee in varen. Het expeditieteam begint hun lezingenprogramma om je voor te bereiden op de komende dagen. Als we Point Barrow, het meest noordelijke punt van de VS, bereiken, betreden we de Beaufortzee. Hier werpen we een scherp oog over de zee uitkijkend naar de Groenlandse en grijze walvis, en het is ook mogelijk om zee-ijs te zien. We varen verder de Golf van Amundsen in, waar we de opmerkelijke rookheuvels hopen te zien - een verbazingwekkend gezicht, met rook die opwaait vanaf de kliffen aan de oostkust van Kaap Bathurst. Dit fotogenieke verschijnsel ontstaat wanneer plaatselijke bruinkool - een combinatie van leisteen en pyriet - spontaan ontbrandt wanneer het door de erosie van de heuvels aan de lucht wordt blootgesteld.

Dag 9: Het hart van de Noordwestelijke Doorgang

We streven ernaar om het hart van de Noordwestelijke Doorgang binnen te varen. Sinds het einde van de 15e eeuw was de zoektocht naar deze legendarische zeeweg door de Canadese Noordpool een heilige graal voor doorgewinterde avonturiers. Er zijn archiefstukken van bijna 40 expedities die deze wateren hebben gevaren. De eerste geregistreerde poging was de reis van John Cabot in 1497. De beroemdste reis was de mislukte poging van James Cook in 1776 om de doorgang te bevaren, en natuurlijk de noodlottige Franklin-expeditie van 1845. De eerste die de Noordwestelijke Doorgang per schip overwon was de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen op een expeditie die duurde van 1903 tot 1906.

De staat van het ijs varieert van jaar tot jaar, en dat is de reden waarom deze reis nog steeds uniek is. Onder gunstige omstandigheden hopen we enkele van de volgende plaatsen aan je te kunnen tonen:

Ulukhaktok is een nederzetting op Victoria Island in de Canadese Arctische Archipel. Vanwege de afgelegen locatie hebben de 460 inwoners van Ulukhaktokk weinig te maken gehad met de rest van de wereld en zijn veel aspecten van hun dagelijks leven traditioneel gebleven.

Cambridge Bay ligt op Victoria Island. In Inuinnaqtun wordt dit 'Iqaluktuuttiaq' genoemd, wat een 'goede visplaats' betekent. Het gehucht ligt dicht bij de Ekalluk-rivier, die bekend staat om zijn gigantische houtskool. Het is rijk aan archeologische geschiedenis en gezegend met een rijke aanwezigheid van vissen, zeehonden, ganzen, muskusossen en kariboes.

Gjøa Haven eert de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen, die hier vanaf 1903 overwinterde tijdens de Gjøa-expeditie. Hij had contact met de lokale Netsilik Inuit-bevolking en hij leerde veel van hen over het overleven en reizen in poolgebieden.

Fort Ross is een handelspost opgericht in 1937. Er zijn twee kleine hutten aan wal die worden onderhouden door de Canadese kustwacht.

Beechey Island is nauw verbonden met de geschiedenis van de verkenning van de Noordwestelijke Doorgang. De bekendste reis is de Britse expeditie onder leiding van Sir John Franklin. In 1845 voeren twee schepen de doorgang in, maar noch de schepen noch een van de 129 bemanningsleden werden ooit weer gezien. Het is bekend dat de Franklin-expeditie overwinterde op Beechey Island in 1845-1846.

Aan de zuidkust van Devon Island ligt Dundas Harbor, een verlaten nederzetting met een oud kamp van de Royal Canadian Mounted Police en verschillende archeologische vindplaatsen. Kom aan wal om de ruïnes van enkele van deze gebouwen te bekijken, samen met het indrukwekkend Thule-terrein.

Het pittoreske gehucht Pond Inlet, ook wel 'Mittimatalik' genoemd in Inuktitut, is een traditionele Inuit-gemeenschap, gelegen aan de noordpunt van Baffin Island, nabij de oostelijke toegang tot de Noordwestelijke Doorgang. Pond Inlet is omringt door bergketens, met tientallen gletsjers, schilderachtige fjorden en inhammen, ijsgrotten, geologische hoodoo en drijvende ijsbergen. Bovendien zullen we door geweldige doorgangen varen te midden van unieke natuur en hopelijk is er genoeg ijs voor uitstekende condities om wilde dieren te spotten.

Dag 20: Oversteek Davis Street

We steken Davis Street over, vernoemd naar de Engelse ontdekkingsreiziger John Davis, die tussen 1585 en 1587 drie expedities leidde in dit gebied. Davis was de eerste die de aandacht vestigde op zeehondenjacht en walvisjachtmogelijkheden in het gebied, en de eerste die liet zien dat de Newfoundlandse kabeljauwvisserij zich tot zo noordelijk als hier uitstrekte.

Dag 21: Ilulissat

Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de ijsfjord van Ilulissat, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Net buiten de stad, aan de monding van de fjord, zie je vaak enorme ijsbergen die aan de grond zijn gelopen. Ze zijn afkomstig van de Jakobshavn Gletsjer, een van de meest productieve gletsjers op het noordelijk halfrond. De ijsbergen banen zich een weg door de fjord met een lengte van 20 km, voordat ze Disko Baai binnengaan.

Dag 22: Sisimiut

Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel en is een moderne nederzetting met oude tradities. Kom aan wal om de kleurrijke stadje te verkennen; bezoek het kleine museum, wandel door de heuvels en koop lokale ambachtelijke producten.

Dag 23: Nuuk - hoofdstad van Groenland

Nuuk, de hoofdstad van Groenland is het politieke en sociale centrum van het land, en de oudste stad in Groenland, gesticht in 1728 door de Deens-Noorse missionaris Hans Egede. De locatie van de stad is prachtig, aan de monding van een van de grootste en meest spectaculaire fjord-systemen ter wereld.

Dag 24: Muskusossen

Ivittuut is een bolwerk voor muskusossen. De nederzetting werd gebouwd bovenop de zogenaamde Noorse middelnederzetting, waar Vikingen zich 1000 jaar geleden vestigde. Archeologen denken dat het de laatste nederzetting was die werd gesticht, en de eerste in het gebied die werd verlaten.

Dag 25: Op zee

Het is tijd om afscheid te nemen van Groenland en op weg te gaan richting nog een stuk open zee. We zullen het zuidelijke deel van de Labradorzee oversteken, dit keer richting Newfoundland en Labrador in Canada.

Dag 26: Red Bay, Labrador

Red Bay, aan de kust van Labrador, is een klassieke buitenpost aan de Atlantische kust van Canada, een kustgemeenschap met minder dan 200 inwoners. In 2013 werd Red Bay Basque Whaling Station aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Dwaal rond in de voormalige walvisstad en leer over de interessante geschiedenis ervan.

Dag 27: Corner Brook

Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Het gebied werd voor het eerst bezocht door Captain James Cook in 1767. Verken het charmante stadscentrum of geniet van de vele wandelpaden tussen bruisende herfstbladeren.

Dag 28: Op zee

Aan elk groot avontuur moet een einde komen. Er is gelegenheid om verder te praten met het expeditieteam en terug te blikken op gedeelde ervaringen en onze reis opnieuw samen te vatten.

Dag 29: Halifax

De Britten stichtten Halifax in 1749. Geniet van het uitzicht over de stad vanaf de heuvel waarop de citadel kroont. Deze kleurrijke toegangspoort is zowel hip als historisch en zeker een extra dag of twee waard voordat je weer naar huis gaat. Onze reisspecialisten kunnen je informeren over de verlengmogelijkheden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noordwestelijke Doorgang

In de voetsporen van Roald Amundsen

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 16/08/2020, tourcode AMNWP2018, 29 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Hotelovernachting (1x) in Vancouver inclusief ontbijt voorafgaand aan de reis
 • Transfer Vancouver van hotel naar luchthaven
 • Economy vlucht Vancouver-Nome inclusief belasting
 • Transfer Nome van luchthaven naar schip
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.