IJsland

Shetland, Færöer en IJsland

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
11 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €3.748
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De kleurrijke scheepswerf Bryggen

Je avontuur begint al in Bergen, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Maak een wandeling door deze charmante stad en vergeet vooral niet de historische wijk Bryggen aan te doen. De scheepswerf hier is namelijk een UNESCO-site en wordt opgesierd door kleurrijke gevels uit de 14e eeuw. Je kunt ook een rit met de Fløibanen-kabelbaan maken voor een spectaculair uitzicht over de stad of nog even de vismarkt bezoeken voordat het tijd is om in te schepen op het MS Spitsbergen.

Dag 2: Zeearenden en het 'paard' beklimmen

Værlandet/Bulandet en Atløy/Nærvik zijn de meest westelijke archipel van Noorwegen en vormen het startpunt van onze reis in westelijke richting langs de Vikingroute. We zullen op de meest interessante plekken van het gebied proberen aan wal te gaan, zoals bij het 'Noorse paard': een steile berg van 480 m hoog in de vorm van een paard op het eiland Alden.

Dag 3: De goede buur van Noorwegen

Lerwick is de belangrijkste haven van de Shetlandeilanden en de meest noordelijke stad van Schotland. In de oude haven barst het van de jachten en vissersboten. De Shetlandeilanden staan bekend om hun schitterende landschappen en buitengewone concentratie aan archeologische vindplaatsen, waaronder twee dorpen uit de IJzertijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontstond een sterke band tussen de Shetlandeilanden en het Koninkrijk Noorwegen. De eilandbewoners vluchtten toen naar Noorwegen en stuurden via een clandestiene bootroute munitie terug om het Noorse verzet te ondersteunen. Deze route stond ook wel bekend als 'The Shetland Bus'.

Dag 4: Sint-Magnus staat op tegen de Vikingen

De stad Kirkwall op de Orkney-eilanden wordt gekenmerkt door de beroemde Sint-Magnuskathedraal. Volgens de legende werd de kathedraal vernoemd naar een eilandbewoner die Magnus heette. Hij zou naar verluid gemarteld zijn omdat hij weigerde met de Vikingen te vechten. Tegenwoordig is Kirkwall een van de mooiste en best bewaarde kleine steden van Schotland.

Dag 5: Mogelijk de kleinste hoofdstad ter wereld?

De Faeröereilanden liggen in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, halverwege de Shetlandeilanden en IJsland. Tórshavn is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, met slechts 15.000 inwoners. Dit charmante stadje werd gesticht in de 10e eeuw en de oorspronkelijke indeling uit de middeleeuwen is nog goed bewaard gebleven. Je vindt hier dan ook een kleurrijke mix van oud en nieuw.

Dag 6: Een dag in het teken van verkenning

Onze ervaren kapitein, expeditieleider en lokale experts zullen vandaag naar een unieke landingsplaats zoeken om eropuit te trekken in de natuur.

Dag 7: Steile kliffen, groene weides, witte schuimkoppen

Eiði is een oud vissersdorpje op de Faeröereilanden met ongeveer 600 inwoners, en dateert uit de Vikingperiode (9e eeuw n.Chr.). Vandaag de dag kun je in het omliggende gebied schitterende wandelingen maken, zoals een korte wandeling naar het 343 m hoge voorgebergte van Eiðiskollur.

Dag 8: Een paradijs voor vogelspotters

De lagen van zachte, vulkanische tufsteen en geërodeerd basalt op het eiland Mykines vormen een uitstekende ondergrond voor broedende vogels. In de zomer vind je hier zeekoeten, Atlantische papegaaiduikers, noordse stormvogels, drieteenmeeuwen en nog veel meer soorten. En er zijn per inwoner maar liefst 1.000 schapen!

Dag 9: Een dagje bijkomen op zee

Deze dag brengen we door op zee. Aan boord kun je genieten van alle faciliteiten of diverse lezingen en workshops bijwonen terwijl we richting IJsland varen. Misschien mag je zelfs een kijkje nemen achter de schermen en deelnemen aan ons 'Guest Expedition'-personeelsprogramma.

Dag 10: Het leefgebied van de papegaaiduikers

De Vestmannaeyjar, ook wel Westmaneilanden genoemd, zijn een groep van 15 spectaculaire eilanden en ongeveer 30 rotspilaren. De steile zeekliffen zijn een habitat voor talloze vogels, waaronder de schattige papegaaiduiker. Als de omstandigheden het toelaten, bezoeken we Heimaey: het grootste eiland en ooit een van de belangrijkste vissershavens van IJsland.

Dag 11: Het avontuur is alweer bijna voorbij

Onze reis eindigt in Reykjavik, ooit een nederzetting in de vroege Vikingperiode en nu de moderne hoofdstad van IJsland. De stad staat bekend om haar vele geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden. Wil je nog meer van IJsland zien? Plak dan nog een van de vele excursies aan je reis vast.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Shetland, Færöer en IJsland - In de voetsporen van de Vikingen

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 08/05/2019, boekingscode CENSPICE1901, 11 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.