Noorwegen

Autotour Kjerstin

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.155 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Kjerstin bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

Dag 2: Oslo–Geilo, 230 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Vanaf Oslo gaat de tocht langs de Tyrifjord naar Hønefoss en via het Hallingdal naar Gol en naar Geilo voor overnachting.

Dag 3: Geilo–Leikanger, 204 km

Indrukwekkende tocht door Hallings­karvet berggebied naar Aurlandsdalen. Je kan een bezoek brengen aan Flåm met het bekende bergtreintje Flåmsbanen. Daarna volg je de oude bergweg die van Aurland over de berg, met prachtig uitzicht op de Aurlandsfjord voert richting Sognefjord naar Erdal. Ferry Fodnes–Mannheller en via Sogn­dal naar Leikanger voor overnachting.

Dag 5: Leikanger–Loen, 155 km

Route via weg 5 langs de gletsjers naar Skei en langs de Innvikfjord naar het mooie Loen aan de Nordfjord voor overnachting. Prachtige omgeving, bezoek het Loenmeer en Kjenndalgletsjer, of breng een bezoek aan Stryn.

Dag 7: Loen–Geiranger–Stranda, 115 km

Opnieuw een mooie tocht door het fjordengebied. Via Hornindal en Geiranger-Hellesylt naar Stranda.

Dag 8: Stranda-Oppdal, 250 km

Na het ontbijtbuffet gaat de route over de Trollstigen via Dombås en nationaal park Dovrefjell naar jouw volgende overnachtingsadres voor twee overnachtingen in Oppdal. Een dag ter vrije besteding. Bezoek het nationaal park Dovrefjell. De beste plek in Noorwegen om de muskusos in het wild te zien.

Dag 10: Oppdal-Heggenes, 238 km

De route gaat zuidwaarts, langs nationaal park Rondane en Dombås via de Lesjavegen naar Heggenes.

Dag 11: Heggenes–Oslo, 212 km

Via Fagernes en weg 16 terug naar Oslo, alwaar je om 14.00 uur aan boord gaat van de Color Line voor de overtocht naar Kiel.

Dag 12: Kiel

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Ustedalen Hotel
Dag 3-4: Leikanger Fjordhotel
Dag 5-6: Hotel Alexandra
Dag 7: Stranda Hotel
Dag 8-9: Bjerkeløkkja
Dag 10: Herangtunet Boutique Hotel
Dag 11: Aan boord Color Line

 

Excursies

Gletsjerwandelen

Maak onder leiding van een ervaren gids een indrukwekkende wandeling op de Tunsbergdalsgletsjer, een zijarm van de Jostedalsgletsjer,  de grootste gletsjer op het Europese vaste land. We lopen in het Nationaal Park over licht begaanbaar terrein langs de rivier. Het is een geweldige ervaring om op het helder blauwe ijs te staan en u één te voelen met de gletsjer. Je passeert diepe kloven en gaat op sommige plaatsen zelfs onder het ijs door. Eenmaal terug in de lavvo-tent (tippi) - het basiskam0p - is er tijd voor koffie en het meegebrachte lunchpakket.

Duur: 6-8 uur. Minimum leeftijd 10 jaar.
Prijs vanaf € 88 p.p.

Viewpoint Snøhetta

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell. Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1.5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandel je langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Gratis toegang.

Muskusossensafari

Dovrefjell Nationaal Park is één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante ruig behaarde Arctische muskusos kan observeren. De muskusos is de grootste trots van Noorwegen. Vanaf begin juni tot september worden onder leiding van een ervaren gids wandelsafari's georganiseerd en kunt u deze tussen de 225 en 400 kg wegende dieren, die de laatste ijstijd hebben overleefd, vanaf minimaal 200 meter afstand bewonderen. De muskusos lijkt log maar ze kunnen een snelheid van 60 km per uur halen. Grote kans dat u ook rendieren ziet.

Duur: 5-6 uur.
Prijs vanaf € 52 p.p.

Super raften

Een excursie voor echte avonturiers! Tijdens een 3,5 uur durende tocht trotseer je de snelle stroming van de Numedalslågen rivier. Waterpret en een flinke dosis adrenaline verzekerd! Vergeet niet een handdoek en setje warme kleding mee te nemen voor na afloop. De minimale leeftijd voor deze tocht is 12 jaar.

Periode: 18/05/2019 t/m 06/10/2019
Prijs per persoon: € 85
Prijs per gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): € 320

Klimpark

Balanceren van boom tot boom, een leuke en avontuurlijke activiteit voor jong en oud. Bij het klimpark in Geilo is er een niveau voor iedereen en maak je gebruik van verschillende klimelementen zoals ladders, trapjes, klimnetten en tunnels. Uiteraard start je met een uitgebreide instructie over de veiligheidsvoorschriften en krijg je de juiste uitrusting aangemeten.

Periode: 23/06/2019 t/m 15/08/2019
Prijs per persoon 1,10m-1,40m: € 30
Prijs per persoon boven 1,40m: € 35

Paardrijden

Het maken van een paard rijtocht is een unieke manier om het schitterende natuurschoon van de Hardangervidda in je op te nemen. Onder begeleiding van een professionele gids kun je een tocht maken variërend van 1 tot 3 uur, een halve of zelfs een hele dag. Neem wat extra kleding mee, in de bergen kan het koud zijn.

Periode: 24/06/2019 t/m 13/10/2019
1 uur paardrijden: € 43 per persoon
2 uur paardrijden: € 64 per persoon
3 uur paardrijden: € 80 per persoon

Wandelen met een husky

Vind je nieuwe beste vriend en neem hem mee voor een wandeling in de Noorse natuur! In Dagali Fjellpark kun je ’s zomers de husky’s bezoeken. Je leert alles over het leven van de dieren op een hondenboerderij en samen maak je een mooie wandeling over speciale tracks. Onderweg wordt een lichte lunch bereid en geniet je van een prachtig uitzicht bovenop de berg.

Periode: 04/06/2019 t/m 02/08/2019
Tijd: 11:00-15:00 uur
Prijs per kind (0-14 jaar): € 85
Prijs per volwassene: € 106
Prijs per gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): € 320

Familie raften

Met een focus op veiligheid en kwaliteit bereiden ervaren gidsen je voor op een leuke rafting tocht voor het hele gezin. De tocht gaat over één van de beste rafting rivieren van Europa. Via snellere stroomversnellingen en rustiger vaarwater maak je met elkaar een leuke - en soms natte - tocht!

Periode: 18/05/2019 t/m 06/10/2019
Prijs per persoon: € 59
Prijs per gezin (2 volwassenen + 2 kinderen): € 214

 

Autotour Kjerstin

Prijzen

 • Vanaf € 1.155 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2019 - 30/09/2019
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 9 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.
 • Ferry Geiranger-Hellesylt, 2 personen en een auto

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: op aanvraag
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 143 per persoon.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.