Noorwegen

Autotour Kjerstin

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
Vanaf prijs p.p.
€1.051
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Kjerstin bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Geilo, 219 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Vanaf Oslo gaat de tocht langs de Tyrifjord naar Hønefoss en via het Hallingdal naar Gol en naar Ustedalen Hotel, Geilo voor overnachting.

3e dag: Geilo–Leikanger, 204 km

Indrukwekkende tocht door Hallings­karvet berggebied naar Aurlandsdalen. U kunt een bezoek brengen aan Flåm met het bekende bergtreintje Flåmsbanen. Daarna volgt u de oude bergweg die van Aurland over de berg, met prachtig uitzicht op de Aurlandsfjord voert richting Sognefjord naar Erdal. Ferry Fodnes–Mannheller en via Sogn­dal naar Leikanger Fjordhotel, overnachting.

4e dag: Verblijf Leikanger

Vele mogelijkheden vandaag: het ­gletsjermuseum, een mooie wandeling naar bv de Nigardsbreen, Veitastrand of rit over de hoogste bergpas Sognefjell, 1430 m.

5e dag: Leikanger–Loen, 155 km

Route via weg 5 langs de gletsjers naar Skei en langs de Innvikfjord naar het mooie Hotel Alexandra, Loen aan de Nordfjord voor overnachting.

6e dag: Verblijf Loen

Prachtige omgeving, bezoek het Loenmeer en Kjenndalgletsjer, of breng een bezoek aan Stryn.

7e dag: Loen–Geiranger–Stranda, 115 km

Opnieuw een mooie tocht door het fjordengebied. Via Hornindal en Geiranger-Hellesylt naar het Stranda Hotel, Stranda.

8e dag: Stranda-Oppdal, 250 km

Na het ontbijtbuffet gaat de route verder via Dombås en nationaal park Dovrefjell naar uw volgende overnachtingsadres Quality Hotel Skifer, Oppdal.

9e dag: Verblijf in Oppdal

Een dag ter vrije besteding. Bezoek het nationaal park Dovrefjell. De beste plek in Noorwegen om de muskusos in het wild te zien.

10e dag: Oppdal-Heggenes, 238 km

De route gaat zuidwaarts, langs nationaal park Rondane en Dombås via de Lesjavegen naar Heggenes. Verblijf in het Herangtunet Boutique Hotel.

11e dag: Heggenes–Oslo, 212 km

Via Fagernes en weg 16 terug naar Oslo, alwaar u om 14.00 uur aan boord gaat van de Color Line voor de overtocht naar Kiel.

12e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Routekaartje

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Excursies

Gletsjerwandelen
Regio Sogn og Fjordane

Maak onder leiding van een ervaren gids een indrukwekkende wandeling op de Tunsbergdalsgletsjer, een zijarm van de Jostedalsgletsjer,  de grootste gletsjer op het Europese vaste land. We lopen in het Nationaal Park over licht begaanbaar terrein langs de rivier. Het is een geweldige ervaring om op het helder blauwe ijs te staan en u één te voelen met de gletsjer. U passeert diepe kloven en gaat op sommige plaatsen zelfs onder het ijs door. Eenmaal terug in de lavvo-tent (tippi) - het basiskam0p - is er tijd voor koffie en uw meegebrachte lunchpakket.

Duur: 6-8 uur. Minimum leeftijd 10 jaar.
Prijs vanaf € 88 p.p.

Viewpoint Snøhetta
Regio Oppland-Dovrefjell

Fantastisch uitzicht over de hoogste berg van Dovrefjell. Snøhetta (2286m). Rijd op de E6 tot Hjerkinn, 50 km ten zuiden van Oppdal en volg de borden naar het uitzichtpunt bij de afslag van het Noorse wildedierencentrum. Vanaf de parkeerplaats is er een voetpad van ongeveer 1.5 km tot aan het uitzichtpunt, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Op de weg naar boven wandelt u langs een reeks informatieborden die de geschiedenis van Dovrefjell vanaf 8000 voor Chr. vertellen. In het zomerseizoen staat er gedurende vijf dagen per week een natuurgids ter beschikking.

Gratis toegang.

Muskusossensafari
Regio Oppland

Dovrefjell Nationaal Park is één van de weinige plaatsen ter wereld waar men de imposante ruig behaarde Arctische muskusos kan observeren. De muskusos is de grootste trots van Noorwegen. Vanaf begin juni tot september worden onder leiding van een ervaren gids wandelsafari's georganiseerd en kunt u deze tussen de 225 en 400 kg wegende dieren, die de laatste ijstijd hebben overleefd, vanaf minimaal 200 meter afstand bewonderen. De muskusos lijkt log maar ze kunnen een snelheid van 60 km per uur halen. Grote kans dat u ook rendieren ziet.

Duur: 5-6 uur.
Prijs vanaf € 52 p.p.

Autotour Kjerstin

Prijzen

 • Vanaf € 1.051 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een reisvoorstel op maat aan voor de door u gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2018 - 30/09/2018
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertochten Kiel-Oslo en Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m)
 • 9 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt.
 • Ferry Geiranger-Hellesylt, 2 personen en een auto

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Halfpension: vanaf € 260 per persoon
 • Toeslag upgrade kamer: vanaf € 143 per persoon.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.