IJsland/Groenland

Het land van de Vikingen – reisschema 2

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
17 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €6.249
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: ’s Werelds meest noordelijke hoofdstad

De natuurlijke schoonheid van de stad Reykjavik (dat 'Rookbaai' betekent) met zijn vele geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden, is zeker het verkennen waard. En dat kun je het beste doen door mee te doen aan een van de excursies uit ons voorprogramma voordat je aan boord van de MS Fram gaat.

Dag 2: Gletsjers en lava

We gaan vandaag op verkenning in 'The Sagaland' van het stadje Stykkishólmur, met zijn lavasteenformaties, gletsjers, vulkanische activiteiten en warm- en koudwaterbronnen. Je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke excursies, zoals kajak- of paardrijtochten.

Dag 3-4: De Straat Denemarken

We steken de historische Straat Denemarken over die de Groenlandse Zee met de Irmingerzee verbindt. De Vikingen staken deze straat over om Zuid-Groenland te bereiken en hier werd in de Tweede Wereldoorlog ook een zeeslag gevoerd.

Dag 5: Bergen, gletsjers en ijsbergen

Prince Christian Sound is een 100 km lang, smal fjordenstelsel dat omgeven is door steile bergen. Geniet vanaf het dek van de afkalvende ijsbergen die met veel kabaal in de zee storten. En zie de kracht van de natuur!

Dag 6: Natuurlijke warmwaterbronnen en 'kaffemik'

De natuurlijke warmwaterbronnen op het eiland Uunartoq zijn niet alleen omringd door een adembenemend landschap, maar met een watertemperatuur van 34-38°C ook het hele jaar door zeer aangenaam. Maak in Qaqortoq een wandeling tussen de kleurrijke huizen op de heuvels, doe mee aan een optionele excursie naar de lokale leerlooierij Great Groenland of drink samen met de inwoners een kopje koffie tijdens een 'kaffemik'.

Dag 7: Christelijke wortels en Noorse ruïnes

In het pittoreske dorpje Igaliku vind je Garðar, een van de eerste Christelijke nederzettingen in Groenland, terwijl Hvalsey juist bekend staat om zijn goed bewaarde ruïnes uit de Noorse periode. We gaan met onze poolcirkelboten aan land om dit gebied verder te verkennen.

Dag 8: Een stukje Vikinghistorie en weelderige vegetatie

Aangetrokken door het vruchtbare land, vestigde Erik de Rode zich in 982 n.Chr. in Qassiarsuk en bouwde hier zijn landgoed Brattahlíð. Je waant je echt even terug in die tijd. En nog steeds grazen hier schapen op de weelderige vlaktes. Bezoek de reconstructie van Eriks longhouse, ga op verkenning in een kajak of maak een wandeling.

Dag 9: Muskusossen en een Noorse nederzetting

Ivittuut is het leefgebied van een grote kudde harige, gehoornde muskusossen. Het is zelfs zo dat je hier meer ossen vindt dan mensen. Dit oude mijnstadje is tevens de kleinste van de Noorse nederzettingen op Groenland.

Dag 10: De hoofdstad van Groenland

In Nuuk kun je tussen de historische gebouwen in de 'Kolonihaven' wandelen, een bezoek brengen aan de mummies van Qilakitsoq in het Nationaal Museum van Groenland, maar ook een optionele stadstour of rondvlucht maken.

Dag 11: Een nederzetting in een holte

De kleine nederzetting Itilleq, op slechts 200 meter van de poolcirkel, is gelegen in een holte die omringd wordt door bergen en gletsjers. Dit kleine dorpje telt zo’n 130 inwoners die voornamelijk leven van de jacht en visserij.

Dag 12: Camp Freida, vernoemd naar expeditieteamlid Friederikke Bonny

We bezoeken vandaag een locatie nabij Saqqaq, zo rond de 70°N 51°W, die tot 2013 nog geen naam had. Het werd daarna officieel Camp Frieda genoemd naar Friederike Bronny, een expeditieteamleider bij Hurtigruten.

Dag 13: Gletsjers, IJsfjord en UNESCO

Ilulissat ligt te midden van het prachtige landschap van de IJsfjord van Ilulissat, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de prachtige kleuren van de vastgelopen ijsbergen terwijl de middernachtzon hierop weerkaatst. Je kunt aan wal deelnemen aan diverse optionele excursies, waaronder een boottocht naar de IJsfjord.

Dag 14: Diskobaai

Qeqertarsuaq is de enige stad op het vulkanische eiland Disko. Dit groene eiland is omringd door ijs en biedt fantastische Arctische ervaringen. Neem deel aan een optionele excursie, zoals een kajaktocht of een boottocht tussen de immense ijsformaties.

Dag 15: Sisimiut: 'waar vossenholen zijn’

Sisimiut is een moderne nederzetting waar oude tradities in stand worden gehouden. De naam betekent 'de mensen die leven op een plek waar vossenholen zijn’. Aan wal kun je deelnemen aan een optionele boottocht, maar ook de plaatselijke ambachtslieden aan het werk zien.

Dag 16: Sta oog in oog met de uitgestrekte ijskap

Kangerlussuaq is het eindpunt van deze fantastische reis. We maken hier nog een laatste excursie naar de ijskap van Groenland en de zogenaamde 'rendierengletsjer'. Geniet ter afsluiting nog van een barbecue voordat je naar het vliegveld wordt gebracht voor je vlucht naar Kopenhagen.

Dag 17: Stijlvol Kopenhagen

Maak bij aankomst in Kopenhagen van de gelegenheid gebruik om deze fantastische hoofdstad te verkennen voordat je huiswaarts keert.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

IJsland en Groenland - Het land van de Vikingen

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 11/07/2019, boekingscode CENFRGRE1909, 17 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Excursie naar de ijskap inclusief BBQ na ontscheping
 • Transfer schip naar luchthaven in Kangerlussuaq
 • Economy vlucht Kangerlussuaq - Kopenhagen inclusief belastingen
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.