IJsland/Groenland

Het land van de Vikingen – reisschema 1

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €4.999
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: ’s Werelds meest noordelijke hoofdstad

Ontdek de natuurlijke schoonheid van de stad Reykjavik met zijn vele geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden voordat je aan boord van het MS Roald Amundsen gaat.

Dag 2: Heimaey, welkom thuis!

De smalle haveningang van Heimaey, of 'Home Island', is veroorzaakt door een vulkaanuitbarsting in 1973 die de haven bijna blokkeerde. Elke zomer broeden hier zo’n acht miljoen papegaaiduikers. Geniet hier van dit fantastische schouwspel!

Dag 3: De Straat Denemarken

De Vikingen staken de Straat Denemarken meer dan 1.000 jaar geleden over om van IJsland naar Zuid-Groenland te migreren. In deze zeestraat werden tijdens WOII ook grote zeeslagen gevoerd tussen de Britse en Duitse marine.

Dag 4: In de voetsporen van Nansen

De baai van Umivik wordt omringd door vele gletsjers waarvan enorme ijsbergen afkalven en in de zee storten. We maken hier een landing, net zoals de Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen dit 131 jaar geleden ook deed en als eerste de Groenlandse ijskap overstak.

Dag 5: Diepe fjorden, hoge bergtoppen

Onze reis gaat verder langs diep uitgeslepen fjorden naar het onbewoonde eiland Skjoldungen. Om de top van de imposante Azimuthbjerg te kunnen zien, zul je wel heel erg ver omhoog moeten kijken.

Dag 6: Een dag in het teken van verkenning

Vandaag zal de natuur ons activiteitenprogramma bepalen. Zo kan het zijn dat we een landing gaan maken op Igdlukulik in de Lindenow-fjord, of een boottocht tussen de ijsbergen door.

Dag 7: Bergen, gletsjers en ijsbergen

Geniet van het spectaculaire landschap van Prince Christian Sound – een lang, smal fjordenstelsel dat omgeven is door steile bergen. Geniet vanaf het dek van de afkalvende ijsbergen die met veel kabaal in de zee storten.

Dag 8: Natuurlijke warmwaterbronnen

Het onbewoonde eiland Uunartoq is bezaaid met natuurlijke warmwaterbronnen. Heerlijk om even in bij te komen. De temperatuur van het water is hier aangenaam warm, zo’n 34-38 graden Celsius, zelfs in de ijskoude winters.

Dag 9: Een stukje Vikinghistorie en weelderige vegetatie

Het plaatsje Qassiarsuk met zijn groene velden, witte schapen en weelderige vegetatie vormt een kleurrijk contrast met het kale ijslandschap. Hier bouwde Viking Erik de Rode zijn landgoed Brattahlíð in 982 n.Chr., nadat hij verbannen was uit IJsland. Neem deel aan een begeleide geschiedeniswandeling en bezoek onderweg het longhouse van Erik, of ga bijvoorbeeld op verkenning in een kajak.

Dag 10: Het religieuze hart van Noord-Groenland

Igaliku is een van de mooiste dorpen in Groenland. Zo vind je hier met sneeuw bedekte bergtoppen, grazende schapen in weelderige valleien, karakteristieke zandstenen huizen en bovenal: een adembenemend uitzicht op de Igaliku-fjord. De indrukwekkende bisschoppelijke residentie Garðar werd gebouwd in de 12e eeuw en was de grootste kerk op Groenland in de Middeleeuwen. In Hvalsey vind je nog enkele van de best bewaarde ruïnes uit de Noorse periode. We gaan met onze poolcirkelboten aan land om dit gebied verder te verkennen.

Dag 11: Muskusossen en een Noorse nederzetting

De verlaten mijnstad Ivittuut is nu het leefgebied van de muskusossen. Ontdek de geschiedenis van deze originele Noorse middeleeuwse nederzetting, die meer dan duizend jaar geleden werd gebouwd.

Dag 12: De hoofdstad van Groenland

Een bezoek aan Nuuk is niet compleet zonder de historische gebouwen in de 'Kolonihaven' te hebben gezien, of de universiteit en het Nationaal Museum van Groenland, waar zich de mummies van Qilakitsoq bevinden. Je kunt hier natuurlijk ook deelnemen aan tal van optionele excursies: stadsrondleidingen, wandelingen en rondvluchten.

Dag 13: Volgende stop: Kapisillit

Kapisillit is een kleine nederzetting bovenaan de Nuuk-fjord. De adembenemende reis naar en van Kapisillit over de rustige wateren van de fjord is al een onvergetelijke ervaring op zich.

Dag 14: Het Venetië van Groenland

Maniitsoq ligt genesteld tussen de Eternity-fjord en enorme gletsjers en wordt vanwege de vele smalle natuurlijke kanalen ook wel het 'Venetië van Groenland' genoemd. Rotsachtige heuvels bepalen de indeling van dit stadje, dat gekenmerkt wordt door smalle paden en houten trappen die de kleurrijke huizen met elkaar verbinden. Kijk of je de speelse bultrugwalvissen kunt spotten in de oceaan, of maak een wandeling door dit charmante stadje.

Dag 15: Sta oog in oog met de uitgestrekte ijskap

We ontschepen in Kangerlussuaq. Maak van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een laatste excursie naar de Groenlandse ijskap en de schitterende omringende natuurlijke landschappen. Deze excursie wordt 's avonds afgesloten met een BBQ waarna je naar de luchthaven wordt gebracht voor je terugvlucht naar Kopenhagen.

Dag 16: De stijlvolle hoofdstad van Denemarken

We komen al vroeg in de ochtend aan in Kopenhagen en misschien heb je zelfs nog tijd om deze prachtige stad te verkennen voordat je huiswaarts gaat.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

IJsland en Groenland - Het land van de Vikingen

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 06/08/2019, boekingscode CENAMGRE1910, 16 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Excursie naar de ijskap inclusief BBQ na ontscheping
 • Transfer schip naar luchthaven in Kangerlussuaq
 • Economy vlucht Kangerlussuaq - Kopenhagen inclusief belastingen
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.