Noorwegen

Autotour Linna

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
18 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.641 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Linna bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel-Oslo

Om 14:00 uur vertrek per Color Line vanuit Kiel voor de nachtafvaart naar Oslo. Aan boord is het prima vertoeven in één van de gezellige restaurants, winkelstraat en panoramalounge.

Dag 2: Oslo

Aankomst om 10:00 uur in Oslo. Er is een centraal gelegen hotel voor u gereserveerd vanwaar u de belangrijkste bezienswaardigheden te voet kunt bezoeken. De winkelstraat Karl Johann, de boulevard Aker Brygge en het Koninklijk Paleis, u zult zich geen moment vervelen tijdens het verblijf in deze levendige stad.

Dag 3: Oslo-Vinstra, 272 km

Via Eidsvoll rijdt u langs het Mjøsameer naar schaatsstad Hamar en het Olympische Lillehammer. Vervolgens door het schilderachtige Gudbrandsdal naar Vinstra voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 5: Vinstra-Oppdal, 169 km

De dagetappe gaat noordwaarts via Otta en Dombås over de Dovrefjell naar Oppdal.

Dag 7: Oppdal-Trondheim, 119 km

Vandaag gaat de reis via de Noorse provincie Sør-Trøndelag via Støren naar Trondheim. In deze gezellige stad zult u 2 nachten verblijven. Er is genoeg te zien en te ondernemen! De oude stadsbrug, vrolijk gekleurde houten koopmanshuizen in de wijk Bakklandet en de imposante Nidarosdom zijn slechts een greep uit het aanbod van deze gemoedelijke stad.

Dag 9: Trondheim-Kristiansund, 197 km

U rijdt in zuidwaartse richting via Orkanger over de kustroute en dient hierbij een ferry te nemen van Halsa naar Kanestraum. Overnachting in Kristiansund

Dag 10: Kristiansund-Molde, 95 km

Een mooie rit over de bekende Atlanterhavsveien. Vele eilanden zijn hier verbonden met bruggen en al slingerend gaat de reis door het Noorse landschap naar Molde voor de overnachting. De stad geniet bekendheid vanwege het jaarlijkse jazzfestival. De rozenstad aan de Romsdalfjord vormt een prachtige combinatie met de bergen op de achtergrond.

Dag 11: Molde-Hjelle, 187 km

Via de ferry Sølsnes-Åfarnes langs de fjord naar Åndalsnes. Over de Trollstigenpas met de bergtoppen Bispen, Kongen en Dronningen die hoog boven de omgeving uit torenen. Neem de ferry van Linge naar Eidsdal en rijd over de Ørneveien verder richting het beroemde fjorddorp Geiranger. Uiteraard een mooie plek om een korte stop in te lassen, maar de komende dagen zult u ook nog in de gelegenheid zijn om hier tijdens een dagexcursie terug te komen en wat langer de omgeving van de Geirangerfjord te verkennen. Vanaf Geiranger is het slechts 48 km naar uw volgende overnachtingsadres Hjelle, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 13: Hjelle-Leikanger, 195 km

Via Stryn gaat de reis naar Fjærland. Een leuke stop is een bezoek aan het Norsk Bremuseum. Hier kunt u van alles te weet komen over de gletsjers in dit gebied. Vervolgens gaat de reis verder via een aantal tunnels en door de Sogndal naar het plaatsje Leikanger voor de overnachting.

Dag 14: Leikanger-Lofthus, 218 km

De etappe van vandaag begint al snel met de oversteek per ferry van Mannheller naar Fodnes. Vervolgens over de oude zomerweg naar Aurland, met prachtig uitzicht op de fjord. Via Flåm en Gudvangen rijdt u door een indrukwekkend fjord - en berglandschap via Voss naar Lofthus. Hier op een prachtige locatie aan de fjord, zult u 2 nachten verblijven.

Dag 16: Lofthus-Hønefoss, 308 km

Via Måbødalen, langs de mooie Vøringfoss waterval rijdt u via het toeristenplaatsje Geilo naar Hønefoss voor de laatste overnachting in Noorwegen.

Dag 17: Hønefoss-Oslo, 63 km

De ochtend kunt u besteden door een bezoek te brengen aan Hadeland Glasfabriek. Ook is het mogelijk om vroeg te vertrekken en nog enkele uren door te brengen in de hoofdstad Oslo, alvorens u inscheept aan boord van Color Line voor de terugreis naar Kiel.

Dag 18: Aankomst in Kiel

Om 10:00 uur aankomst in Kiel en thuisreis.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Thon Hotel Terminus, Oslo
Dag 3-4: Fefor Hotel, Vinstra
Dag 5-6: Bjerkeløkkja, Oppdal
Dag 7-8: Thon Hotel Nidaros, Trondheim
Dag 9: Thon Hotel Kristiansund, Kristiansund
Dag 10: Scandic Seilet Hotel, Molde
Dag 11-12: Hjelle Hotel, Hjelle
Dag 13: Leikanger Fjord Hotel, Leikanger
Dag 14-15: Ullensvang Hotel, Lofthus
Dag 16: Klækken Hotel, Hønefoss
Dag 17: Aan boord Color Line

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

Autotour Linna

Prijzen

 • Vanaf € 1.641 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut
 • 15 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut.

Niet inbegrepen

 • Eventuele binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Ontbijtbuffet Color Line € 17 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 37,70 per persoon per enkele reis
 • Buitenhut Color Line vanaf € 31 per persoon per enkele reis
 • Halfpension in de hotels vanaf € 345 per persoon (m.u.v. Oslo, Oppdal, Trondheim)
 • Superior kamer in de hotels vanaf € 354 per persoon (m.u.v. Oppdal)
 • 2-persoonskamer met zee - of fjordzicht vanaf € 126 per persoon (mogelijk in Molde en Lofthus)
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.