Noorwegen

Autotour Ludvig

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
14 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.331 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Ludvig bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Kiel-Oslo

Om 14:00 uur vertrekt u met het comfortabele schip van Color Line voor de nachtafvaart naar Oslo. Aan boord is een comfortabele hut gereserveerd en zijn er tal van faciliteiten om uw oversteek naar Noorwegen zo aangenaam mogelijk te maken.

Dag 2: Oslo-Klækken, 63 km

Al varend door de Oslofjord doemt de Vikinghoofdstad Oslo al snel op. Dit is het ware begin van autotour Ludvig en de komende 2 weken zult u onder de indruk zijn van al het natuurschoon dat Noorwegen u te bieden heeft! Ontscheping om 10:00 uur. Aangezien uw eerste overnachtingsadres slechts 63 km verwijderd is van de terminal, is het aan te raden uw auto te parkeren in één van de publieke parkeergarages en uw dag te beginnen met een kennismaking van de stad Oslo. Vervolgens over wegnummer E16 naar Klækken voor de overnachting.

Dag 3: Klækken-Vinstra, 231 km

Vandaag staat er een mooie route op het programma. Via Gjøvik rijdt u naar het Olympische dorp Lillehammer. Dan noordwaarts door het Gudbrandsdal richting Vinstra en naar het historische Fefor Høyfjellshotel.

Dag 5: Vinstra-Geiranger, 241 km

Mooie dagtocht door fjord en berglandschap. Via Otta en Lom (bezoek de historische staafkerk) en langs Polfoss met de donderende waterval richting Grotli. Langs indrukwekkende bergmeren, de berg Dalsnibba en vervolgens de spectaculaire afdaling naar het fjorddorpje Geiranger. Hier zult u 1 nacht verblijven in een uiterst sfeervol hotel gelegen aan de fjord, het is alsof u zich in een ansichtkaart bevindt!

Dag 6: Geiranger-Ålesund, 207 km

Langs de fjord omhoog rijdt u naar Eidsdal. Onderweg heeft u opnieuw prachtig uitzicht op de Geirangerfjord. Een laatste blik op deze fjord en dan vervolgens per ferry  naar het plaatsje Linge. Via de indrukwekkende Trollstigenpas met vele haarspeldbochten naar Åndalsnes en langs de Romsdalfjord naar de Jugendstil stad Ålesund. De komende 2 nachten verblijft u in het prachtig ingerichte Hotel Brosundet midden in het centrum. Aanrader is de klim naar de top van de berg Aksla. Hiervandaan heeft u een panoramisch uitzicht over de stad, de eilanden en in de verte de toppen van de Sunnmøre Alpen.

Dag 8: Ålesund-Skei, 161 km

Vandaag dient u een aantal ferry overtochten te nemen om uw eindbestemming van deze dag te bereiken. Het nemen van een ferry is een uitgelezen kans om de natuur even rustig in u op te nemen en de fjorden vanaf de waterkant te bewonderen.

Dag 9: Skei-Voss, 191 km

Niet zomaar een dagetappe vandaag, maar één waarbij u een mooie excursie kunt maken. Noorwegen in een notendop wordt dit deel van Noorwegen ook wel genoemd, eenmaal in Flåm zult u begrijpen waarom. De Flåmsbaan is het spoorwegtraject van Myrdal naar Flåm v.v. Dit is een waar meesterstuk van ingenieurskunst. Flåm ligt op 2m en Myrdal op 867 m hoogte. Dit hoogteverschil wordt in 20 km overbrugd met o.a. 20 tunnels. Al rijdend heeft u een mooi uitzicht over het Flåmsdal en ziet u hoe machtige bergen en woeste watervallen elkaar afwisselen. Vanaf Flåm is het nog een korte rit naar Voss voor de overnachting.

Dag 10: Voss-Os, 130 km

Via Stalheim en Dale (bekend vanwege de Noorse truien) rijdt u naar Bergen. Neem de tijd om een aantal uren door het gezellige centrum te wandelen. Eet een vers visje op de beroemde vismarkt aan de haven en bewonder de oude gekleurde houten huizen op de Hanzewerf Bryggen (UNESCO Werelderfgoed). Vervolgens door het plaatsje Os. In het Solstrand Hotel & Bad, met prachtige ligging aan de fjord, zult u de komende nacht verblijven.

Dag 11: Os-Rjukan, 282 km

Via de ferry Hatvik-Venjaneset en Gjermundshamn-Arsnes over de Hardangerfjord. Route langs de Folgfonngletsjer naar Odda en langs de Hardangerhoogvlakte naar Rjukan voor een verblijf van 2 nachten. In dit deel van Noorwegen vindt u volop wandelmogelijkheden in deze aantrekkelijke omgeving met bossen, meren en berggebied. Een hiking tocht naar de top van de Gaustatoppen is een must!

Dag 13: Rjukan-Oslo, 179 km

Het laatste traject voert via Kongsberg en Drammen naar Oslo, alwaar u om 14:00 uur weer vertrekt met de Color Line naar Kiel.

Dag 14: Thuisreis

Aankomst in Kiel om 10:00 uur.

Alle overnachtingen

Dag 1: Aan boord Color Line
Dag 2: Klækken Hotel, Hønefoss
Dag 3-4: Fefor Høyfjellshotell, Vinstra
Dag 5: Union Hotel, Geiranger
Dag 6-7: Hotel Brosundet, Ålesund
Dag 8: Thon Hotel Jølster, Skei
Dag 9: Fleischers Hotel, Voss
Dag 10: Solstrand Hotel & Bad, Os/Bergen
Dag 11-12: Gaustablikk Hotel, Rjukan
Dag 13: Aan boord Color Line

Excursies

Bij deze reis kunnen wij de volgende excursies van harte aanbevelen. Deze excursies kunnen vooraf geboekt worden in combinatie met uw geboekte reis bij Norske Noorwegen Reizen.

 

Autotour Ludvig

Prijzen

 • Vanaf € 1.331 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2020 t/m 30/09/2020
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertocht Kiel-Oslo met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut
 • 11 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 2 m) en 2-persoonsbinnenhut.

Niet inbegrepen

 • De binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Buitenhut Color Line vanaf € 31 per persoon per enkele reis
 • Ontbijtbuffet Color Line € 17 per persoon per enkele reis
 • Dinerbuffet Color Line € 37,70 per persoon per enkele reis
 • Halfpension in de hotels vanaf € 253 per persoon (m.u.v. Ålesund)
 • Superior kamer in de hotels vanaf € 202 per persoon (m.u.v. Vinstra)
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.