Noorwegen

Autotour Mette

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
13 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €1.307 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Autotour Mette bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: Hirtshals-Kristiansand

Via Noord-Duitsland en Denemarken bereikt u de havenplaats Hirtshals waar u aan boord gaat van Fjord Line voor een snelle oversteek naar Zuid-Noorwegen. Uw eerste overnachtingsadres is in de gemoedelijke stad Kristiansand. De stad ligt aan de kust bij de monding van de rivier de Otra. Gedurende de zomermaanden is de vijfde stad van Noorwegen de 'place to be' voor veel Noren. De charmante stad leent zich perfect voor lange zomerdagen en wordt in de volksmond ook wel de Noorse rivièra genoemd.

Dag 2: Kristiansand-Hovden, 211 km

Vandaag vervolgt u de reis meer landinwaarts en rijdt u langs de Byglandsfjord, een 34 km lang fjord waar vandaag de dag nog steeds veel boten heen en weer varen en daarbij meerdere sluizen moeten trotseren. Hovden is het toeristencentrum van de regio Setesdal en een uitstekend wandelgebied. U verblijft hier 1 nacht in het Hovden Resort.

Dag 3: Hovden-Rosendal, 205 km

Een prachtige autorit op het programma over de Haukelifjell. Deze weg is één van de oudste verbindingen tussen oost en west. De weg is gebouwd tussen 1868 en 1889 en door maar liefst 5 tunnels verbonden. In Røldal kunt u een korte stop maken om de oude staafkerk te bezoeken. Ook heeft u iets verderop een prachtig uitzicht over het Røldalsmeer. De reis gaat verder in westelijke richting en u passeert daarbij een brug over de waterval Langfoss. Via een ferry bereikt u het fruitbomen district van Noorwegen. Verblijf van 2 nachten in Rosendal.

Dag 5: Rosendal-Balestrand, 230 km

We nemen afscheid van de regio Hardanger. De reis gaat in noordwaartse richting en u zult tweemaal een ferry moeten nemen. Een welkome afwisseling van een mooie autorit naar uw volgende overnachtingsadres. U passeert viskwekerijen, oude kerkjes, zomerboerderijen en openluchtmusea. Vanuit Vangsnes en Dragsvik heeft u een mooi uitzicht over de fjord richting Kvamsøy, Fjærland en uw eindbestemming van vandaag: Balestrand.

Dag 6: Balestrand-Hjelle, 231 km

Gooit u af en toe een vishengel uit? Dan kunt u vandaag een paar mooie stops inlassen. Na zo'n 100 kilometer bereikt u Jølstraholmen aan de Jølstrarivier waar u goede vismogelijkheden heeft. Het naastgelegen Jølstermeer is 30 km lang en het visrijkste meer van West-Noorwegen. Breng ook eens een bezoek aan een van de vele 'husfliden' winkels in de kleine dorpen met een ruim aanbod ambachten en huisvlijt.  Over de toeristische weg 51 bereikt u Hjelle voor een verblijf van 2 nachten.

Dag 8: Hjelle-Sæbø, 135 km

Een iets kortere tocht vandaag waarbij u nog iets verder richting het westen rijdt. In Sæbø zult u twee nachten verblijven en biedt u de gelegenheid om de mooie Art-Nouveau stad Ålesund te bezoeken. De binnenstad met de diverse Jugendstil gebouwen is de moeite waard, maar sportievelingen wordt zeker aanbevolen de klim te maken naar de top van de berg Aksla, waar u getrakteerd wordt op een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

Dag 10: Sæbø-Grotli, 67 km

U bevindt zich in één van de bekendste Noorse regio's! Met de auto gaat u aan boord van de ferry Hellesylt-Geiranger. Eenmaal aangekomen in het toeristenplaatsje Geiranger bestaat de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Dalsnibba te rijden (tolweg). Dan verder over weg 63 richting Grotli voor de overnachting.

Dag 11: Grotli-Fagernes, 209 km

Via de waterval Pollfossen bereikt u het toeristenplaatsje Lom. Een leuke lunchstop is de plaatselijke bakkerij. Bezoekt u ook de staafkerk of het Norsk Fjellmuseum. Via Hindseter en Beitostølen bereikt u Fagernes voor een verblijf van 1 nacht. Hier kunt u ook het Valdres openluchtmuseum bezoeken.

Dag 12: Fagernes-Oslo, 191 km

De laatste rit door Noorwegen brengt u naar de Vikinghoofdstad Oslo. Om 14:00 uur is het vertrek gepland met de Color Line naar de Noord-Duitse havenstad Kiel. Een mooie afsluiting van deze autotour is de vaartocht door de Oslofjord.

Dag 13: Aankomst in Kiel

Om 10:00 uur aankomst in Kiel en de laatste autorit terug naar huis.

Alle overnachtingen

Dag 1: Hotel Norge, Kristiansand
Dag 2: Hovden Resort, Hovden
Dag 3-4: Rosendal Fjord Hotel, Rosendal
Dag 5: Balestrand Hotel, Balestrand
Dag 6-7: Hjelle Hotel, Hjelle
Dag 8-9: Sagafjord Hotel, Sæbø
Dag 10: Grotli Hotel, Grotli
Dag 11: Scandic Valdres Hotel, Fagernes
Dag 12: Aan boord Color Line
Dag 13: Thuisreis

Excursies

Op dit moment zijn er helaas geen excursies beschikbaar voor deze reis.

Autotour Mette

Prijzen

 • Vanaf € 1.307 per persoon.
 • Heeft u al een exacte vertrekdatum in gedachten? Vraag dan via de offerte button een offerte aan voor de gewenste vertrekdatum.

Vertrek

 • Periode: 01/05/2021 t/m 30/09/2021
 • Vertrekdag: dagelijks

Inbegrepen

 • De bootovertocht Hirtshals-Kristiansand met Fjord Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m)
 • 11 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt
 • Ferry Hellesylt-Geiranger obv 2 personen inclusief autovervoer
 • De bootovertocht Oslo-Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m) en 2-persoonsbinnenhut.

Niet inbegrepen

 • Eventuele overige binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Ontbijtbuffet Color Line € 16 per persoon
 • Dinerbuffet Color Line € 36 per persoon
 • Buitenhut Color Line vanaf € 31 per persoon
 • Halfpension in de hotels: op aanvraag
 • Superior kamer in de hotels: op aanvraag
 • 1-persoonskamer: op aanvraag.

Extra informatie

 • De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september
 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoonsaccommodaties
 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.