Groenland

Thule en Diskobaai

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €7.499
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: De toegangspoort tot Groenland

Deze reis begint met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, waar het MS Fram al op je ligt te wachten.

Dag 2-4: Middernachtzon en hondensledetochten

De stad Sisimiut telt 5.600 inwoners die grotendeels afhankelijk zijn van de visserij en aanverwante activiteiten. Het ligt in een prachtig glooiend landschap aan de voet van een steile heuvel. In deze schitterende omgeving worden tal van boeiende en fysiek uitdagende excursies aangeboden.

Op het groene vulkanische eiland Disko maken we een stop in de enige stad die dit eiland telt: Qeqertarsuaq. Dit eiland is omringd door ijsbergen en biedt fantastische Arctische ervaringen. Je kunt hier deelnemen aan tal van optionele excursies, maar ook de vele archeologische vondsten en historische stukken bewonderen in het museum.

Het plaatsje Uummannaq ligt aan de voet van een 1.170 meter hoge, hartvormige berg. Het leven hier staat in het teken van de heilbotvangst. Breng een bezoek aan de prachtige kerk van deze nederzetting en het aandoenlijke oude turfhuisje.

Dag 5: Koers naar de wildernis

Terwijl we door de Straat Davis varen, de fantastische noordelijke wildernis in, kun je meer te weten komen over dit gebied tijdens de lezingen van ons Expeditieteam.

Dag 6: Het land van de jagers

Qaanaaq (of Thule) was het eerste deel van Groenland dat door de Inuits werd gekoloniseerd. Jagen op zeehonden, walvissen en ijsberen was een van de belangrijkste manieren om in hun levensonderhoud te voorzien. Tegenwoordig kun je hier originele kunst- en handwerken kopen die door de Inuits zijn gemaakt. Leuk als souvenir!

Dag 7: De meest noordelijke gemeenschap

Op slechts 1.362 km van de Noordpool ligt Siorapaluk, de meest noordelijke nederzetting ter wereld. Dit dorpje is vernoemd naar het kleine zandstrand aan de voorkant van het dorp, en staat bekend om zijn fantastische geologie.

Dag 8: Lezingen en fotografie

Dagen op zee staan in het teken van lezingen. Kom niet alleen meer te weten over de geschiedenis en het wildlife van het gebied, maar ook over de milieu-uitdagingen waarmee de oceanen worden geconfronteerd. Onze gevarieerde lezingen brengen de bestemmingen helemaal tot leven. Je kunt natuurlijk ook proberen om de basics van expeditiefotografie onder de knie te krijgen.

Dag 9: Een oude handelspost

We gaan aan wal om Dundas te verkennen. Deze kleine nederzetting wordt al 900 jaar bewoond en hier vind je schitterende overblijfselen uit verschillende tijdperken. Zo zijn er de nog oude turfhutten te zien, maar ook de handelspost die hier in 1910 door de Deense ontdekkingsreiziger Rasmussen werd gevestigd.

Dag 10: Even bijkomen op zee

Woon nog een aantal fascinerende lezingen bij en meng je onder de medeverkenners.

Dag 11: De plaats van de lente

Upernavik betekent 'plaats van de lente', omdat jagers hierheen verhuisden na de winter in het binnenland te hebben doorgebracht. Meer dan de helft van de 3.000 inwoners woont in tien nederzettingen verspreid over de 450 kilometer lange kustlijn.

Dag 12: Gletsjerwandeling en BBQ

Getuige zijn van de immense kracht van de natuur in actie is een echt hoogtepunt van deze reis. De iconische Eqip Sermia-gletsjer is ongeveer vijf kilometer lang en kalft ijsbergen af in de open oceaan. We gaan hier met tenderboten aan wal voor een BBQ en een wandeling op de gletsjer.

Dag 13: De IJsfjord van Ilulissat, een UNESCO-site

Ilulissat betekent 'ijsberg' en je zult al gauw zien waarom. Ilulissat ligt namelijk te midden van het schitterende landschap van de IJsfjord van Ilulissat die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Aan de rand van dit plaatsje zijn enorme ijsbergen vastgelopen. Ontdek de lange geschiedenis van Ilulissat en zijn rijke handelsverleden.

Dag 14: Het poolcirkeldorp

Itilleq is een klein pittoresk dorpje in een holte bovenaan de Itilleq Fjord en wordt omringd door bergen. Het ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Sisimiut. Het wordt ook wel het poolcirkeldorp genoemd, omdat de poolcirkel op slechts 200 meter ten zuiden hiervan loopt.

Dag 15: Sta oog in oog met de uitgestrekte ijskap

Kangerlussuaq is het eindpunt van deze fantastische reis. We maken hier nog een laatste excursie naar de ijskap van Groenland en de zogenaamde 'rendierengletsjer'. Deze uitgestrekte ijsvlakte van Arctische woestijnen en toendra's strekt zich uit over 2.400 km naar het noorden en bereikt hoogten tot wel 3.200 meter boven de zeespiegel. Geniet ter afsluiting nog van een barbecue voordat je terugvliegt naar Kopenhagen.

Dag 16: De stijlvolle hoofdstad van Denemarken

We komen al vroeg in de ochtend aan in Kopenhagen, en misschien heb je zelfs nog tijd om deze prachtige stad te verkennen voordat je huiswaarts gaat.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Thule & Diskobaai - Op verkenning onder de middernachtzon

Prijzen

Prijzen

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 05/08/2019, boekingscode CENFRGRE1911, 16 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq v.v. inclusief belastingen
 • Alle transfers in Kangerlussuaq
 • Excursie naar de ijskap inclusief BBQ na de reis
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.