Rusland

Moermansk, Franz Josefland 2020

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €6.990 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Vertrekpunt voor de echte poolreizigers

Onze reis begint in Tromsø. Verken dit stadje voordat je aan boord gaat van het MS Spitsbergen. Neem de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van de Fløyfjellet en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad en de fjorden. Voor inspiratie kun je het Polar Museum bezoeken om meer te weten te komen over de vroege verkenningsgeschiedenis voordat je begint aan je eigen ontdekkingsreis boven de Poolcirkel.

Dag 2: Wandel aan de rand van de wereld

Sørøya - het op drie na grootste eiland in Noorwegen - heeft een grote hoeveelheid wildernis en weinig inwoners. We stappen aan wal om een van de vissers nederzettingen zonder wegen te bezoeken of, als het weer het toelaat, gaan we wandelen door dit relatief gemakkelijke gebied om een fantastisch uitzicht te krijgen.

Dag 3: Op Russisch grondgebied

Welkom in Rusland! Moermansk is een jonge stad, gesticht in 1916, en is de grootste stad ten noorden van de poolcirkel. De oorsprong van Moermansk ligt in de behoefte aan een noordelijke zeehaven en het is de maritieme industrie die er vandaag de dag nog steeds domineert. We zullen hier een korte stop maken voordat we richting het noorden varen.

Dag 4-5: Verder in noordelijke richting

Het expeditieteam bereidt je voor op de landingen met een reeks lezingen en een mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en het dierenleven op Franz Jozefland. Kijk uit naar de eerste ijsschotsen, terwijl we steeds verder richting het noorden varen.

Dag 6-10: Fantastische eilanden met een fascinerende geschiedenis

Fridtjof Nansen arriveerde voor het eerst op Franz Jozefland om er in september 1895 te overwinteren. Cape Flora dankt zijn naam aan de bemesting door duizenden zeevogels die nestelen op de kliffen. Dit is een gebied met veel Brünnichs-zeekoeten en drieteenmeeuwen met zwarte poten. Op Bell Island vinden we de overblijfselen van het oudste gebouw op Franz Jozefland, achtergelaten door een Britse expeditie in 1880. In Tikhaya Buchta moest een team meteorologen van het Russische Sedovstation vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog tot 1945 overleven, helemaal op zichzelf aangewezen.

Het is waarschijnlijk dat de Pomors of Noorse zeehondenjagers Franz Jozefland al kenden, maar de eerste geregistreerde landing op de 192 eilanden die de archipel vormen, werd in 1873 gemaakt door het zeilschip Admiral Tegetthoff. Ze vonden brede stranden, steile kliffen met broedende zeevogels vergezeld door poolvossen, ijsberen en walrussen. We hopen veel van hetzelfde aan te treffen. De exacte volgorde en de keuze van onze landingen zal worden bepaald door de kapitein om te profiteren van de ijs- en weersomstandigheden zoals we deze aan zullen treffen.

Dag 11-12: De Barentsz-zee

Willem Barentsz was een ontdekkingsreiziger die op zoek was naar de Noordoostelijke Doorvaart. De komende twee dagen zullen we de naar hem vernoemde zee oversteken. Terwijl we over zee varen, heb je de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van de jacuzzi's op het dek, deel te nemen aan lezingen van het expeditieteam.

Dag 13: Een stukje WOII-geschiedenis

We keren terug naar Moermansk om de stad te verkennen. Er is een groot monument voor Russische soldaten met uitzicht over de haven. Verderop is een kerk onderdeel van een gedenksteencomplex ter ere van de zeelui van Moermansk. Vlak eronder is een deel gewijd aan de noodlottige onderzeeër Koersk.

Dag 14: Het meest noordelijke punt van Europa

Skarsvåg beweert het meest noordelijk gelegen vissersdorp ter wereld te zijn. Ga mee op de optionele excursie naar de Noordkaap en voel hoe het is om aan het einde van de wereld te staan. Op het plateau kun je meer te weten komen over de Noordkaap en een panoramisch uitzicht zien die je langs de vier seizoenen van dit adembenemende landschap voert.

Dag 15: Einde van de expeditie

Aan elke grote ontdekkingsreis komt een einde. Het lijkt misschien alsof de tijd voorbijvloog. We hebben gereisd waar weinig anderen naartoe zijn gegaan, naar de top van de wereld, slechts een paar honderd kilometer van de geografische noordpool.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef je reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan je expeditie. Haal het beste uit je reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand, tijdens of na afloop van je expeditie. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noorwegen, Moermansk en Franz Josefland

Prijzen

Reisvoorstel

 • Deze reis boeken? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Vertrek

 • 12/09/2020, tourcode SBRUS2017, 15 dagen
 • 26/09/2020, tourcode SBRUS2018, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat je wordt ondergedompeld in de bestemmingen die je bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam
 • Hurtigruten Premium Comfort (zie tabblad Extra's)

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfers in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.