Rusland

Moermansk, Franz Josefland 2019

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €6.623 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Vertrekpunt voor de echte poolreizigers

Onze expeditie begint in de stad Tromsø, de toegangspoort tot het noordpoolgebied en een stad met een rijke poolgeschiedenis. Ga op verkenning in deze levendige stad en geniet van de vele bezienswaardigheden en activiteiten voordat je aan boord van het MS Spitsbergen gaat.

Dag 2: Wandel aan de rand van de wereld

Op het schilderachtige eiland Sørøya bezoeken we een vissersplaats zonder wegen of gaan we, als het weer het toelaat, er een wandeling maken.

Dag 3: Op Russisch grondgebied

Welkom in Rusland! Onze eerste stop is Moermansk. Een jonge stad die in 1916 werd gesticht met een strategisch doel, namelijk als zeehaven, en nu de grootste stad ten noorden van de poolcirkel is. We zullen hier een korte stop maken.

Dag 4-5: Verder in noordelijke richting

De dagen op zee zullen gevuld zijn met lezingen en briefings van ons Expeditieteam en hun Russische collega's om je voor te bereiden op onze landingen in het Russisch noordpoolgebied. De geschiedenis van Franz Josefland, het wildlife... het komt allemaal aan bod.

Dag 6-10: Fantastische eilanden met een fascinerende geschiedenis

De eerste geregistreerde landing op Franz Josefland – een archipel bestaande uit 192 eilanden – dateert uit 1873. Men trof hier brede stranden, steile kliffen met broedende zeevogels, poolvossen, ijsberen en walrussen aan. De landingsplaatsen en de volgorde hiervan zullen door de kapitein en de expeditieleider worden bepaald. We zullen vervolgens het maximale uit elke locatie halen. Tot de mogelijke landingsplaatsen behoren:

BELLEILAND

Belleiland is meestal ijsvrij in de zomer, we kunnen mogelijk een strandopruiming ondernemen. Hier staan ook de overblijfselen van het oudste gebouw op Franz Josefland uit 1880.

KAAP FLORA, NORTHBROOK

Hier zie je volop kortbekzeekoeten en zwartpotige drieteenmeeuwen die nestelen op de kliffen. Op dit eiland kwam de Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen toevallig de Britse ontdekkingsreiziger Fredrick Jackson tegen en werd zo in juni 1896 gered.

TIKHAYA BUCHTA ('RUSTIGE BAAI')

Meteorologen van het Russische Sedov-station werden hier gedurende de hele Tweede Wereldoorlog gestationeerd. Hoor kleine alken met hun kenmerkende gekwekker van en naar hun holletjes in de puinhellingen vliegen.

RUBINI-ROTS

Dit cilindervormige eiland vlak bij de rustige baai is een vulkanische prop met steile rode basaltwanden en een ideale plek voor vogels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier de beste vogelkliffen van de archipel zult aantreffen.

KAAP NOORWEGEN, JACKSONEILAND

Fridtjof Nansen overwinterde hier in september 1895 samen met Hjalmar Johansen op zijn mislukte Noordpoolexpeditie. Ze overleefden in een eenvoudige hut tot de volgende zomer, toen ze hun reis naar het zuiden hervatten. De 'stenen van de duivel' (geodes) zijn te vinden bij Kaap Triest, op Champeiland. Kijk of je walrussen kunt spotten terwijl we richting de wal varen in onze robuuste tenderboten.

ALEXANDRALAND

Op dit eiland is het Nationaal Park Arctisch Rusland gevestigd.

Dag 11-12: De Barentszzee

Willem Barentsz probeerde de Noordoostpassage te vinden toen hij per ongeluk de Barentszzee ontdekte. Hij ontdekte Spitsbergen ook in 1596. Kom even bij tijdens deze dag op zee. Relax in het bubbelbad op het bovendek of woon nog een interessante lezing van het Expeditieteam bij.

Dag 13: Een stukje WOII-geschiedenis

We zijn weer aangekomen in Moermansk. Al van ver zie je het statige oorlogsmonument 'Alyosha', ter nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog. De kerk met de gouden koepel, gebouwd in 2002 en gewijd aan de zeelieden van Moermansk die in vredestijd omkwamen, het vuurtorenmonument en de restanten van de noodlottige onderzeeër Koersk moet je absoluut gezien hebben.

Dag 14: Het meest noordelijke punt van Europa

Skarsvåg is een klein dorpje aan de noordkust van het eiland Magerøya, en mag zich het meest noordelijke vissersdorp ter wereld noemen. Doe mee aan de optionele excursie naar het spectaculaire Noordkaapplateau en het wereldbolmonument, de 'Globe'.

Dag 15: Einde van de expeditie

Aan elke fascinerende expeditiereis komt een einde. Voor velen was deze expeditie naar het uiterste puntje van de aarde, op slechts een paar honderd kilometer van de geografische noordpool, een echte mijlpaal. Juist omdat het niet voor iedereen is weggelegd.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Noorwegen, Moermansk en Franz Josefland

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 29/08/2019, boekingscode CENSPRUS1912, 15 dagen
 • 12/09/2019, boekingscode CENSPRUS1913, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.