Noorwegen

Noorderlichtbusreis Noorwegen

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
16 dagen
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Bij Noorderlichtbusreis Noorwegen bezoekt u de onderstaande accommodaties

Reisbeschrijving

Dag 1: 24/02/2022, Hengelo

We ontmoeten elkaar in het Van der Valk Hotel in Hengelo. Vanwege het vroege vertrek de volgende dag is er een superior hotelkamer voor u gereserveerd. Komt u met de auto naar Hengelo, dan is het goed om te weten dat u uw auto gratis kunt parkeren bij het hotel.

Dag 2: 25/02/2022, Naar de Kop van Noord-Denemarken (800 km)

Vandaag staat er een lange, maar comfortabele busreis op het programma. Het vertrek is gepland om 06:00 uur en voor een ontbijtpakket inclusief 2 warme dranken wordt gezorgd. De rit per luxe touringcar (inclusief extra beenruimte) brengt ons via Hamburg naar de Duits/Deense grens. Via Kolding, Vejle en Aalborg bereiken we de havenplaats Hirtshals in het uiterste puntje van Noord-Denemarken. Als voetpassagiers kunnen we inschepen aan boord van de Fjord Line. Om 20:00 uur vertrekken we per schip richting Noorwegen. Aan boord is een comfortabele hut voor u gereserveerd.

Dag 3: 26/02/2022, Aankomst in Bergen

Terwijl we ons al in de Noorse wateren begeven, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Om 12:30 uur komen we aan in de Hanzestad Bergen. Na ontscheping volgt een korte stadsrondrit per touringcar en zal onze reisbegeleidster u al de nodige informatie geven over deze bijzondere stad. De middag is ter vrije besteding en de stad leent zich perfect om het centrum op eigen tempo te voet verder te verkennen. Wandel eens over de beroemde hanzewerf Bryggen met zijn kleurrijke houten pakhuizen of zoek het hoger op en maak een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Fløien waar u getrakteerd wordt op een adembenemend uitzicht over de stad, de fjord en de omliggende bergen. Vanaf dit punt zult u het Hurtigruten schip vast al kunnen zien liggen! Rond 17:30 uur is er een bustransfer naar de kade, aansluitend de inscheping aan boord van MS Nordnorge. Op de eerste avond staat er een uitgebreid dinerbuffet voor u klaar. In de loop van de avond zet het schip koers naar het noorden.

Dag 4: 27/02/2022, Ålesund - Hjørundfjord - Molde

We varen langs talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. U heeft enkele uren de tijd om deze Jugendstil stad te verkennen. Aan het eind van de middag volgt een bezoek aan Molde en 's avonds laat nog een stop in Kristiansund.

Dag 5: 28/02/2022, Trondheim - Rørvik

's Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

Dag 6: 01/03/2022, Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in 'het land van het noorderlicht'. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

Dag 7: 02/03/2022, Tromsø

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, 'het Parijs van het Noorden' waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of het Polaria museum kunt bezoeken.

Dag 8: 03/03/2022, Honningsvåg en Noordkaap

Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kunt u (met een optionele excursie) een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal kunt u Europa's meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken.

Dag 9: 04/03/2022, Kirkenes

's Morgen bereiken we Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kunt u de havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan.

Dag 10: 05/03/2022, Honningsvåg - Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via 'de noordelijkste stad ter wereld' Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.

Dag 11: 06/03/2022, Vesterålen - Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær hebt u de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland.

Dag 12: 07/03/2022, Poolcirkel, Zeven Zusters

Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel en nemen we afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen 'de Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van 'Hestmannen', de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO.

Dag 13-14: 08-09/03/2022, Trondheim - Oslo

Vandaag bereiken we de mooie 'Kroningsstad' Trondheim. Na de rit per bus richting het station reist u per trein via het schitterende Nationaal Park 'Dovrefjell' naar Oslo. Hier verblijft u 2 nachten inclusief ontbijt in het Thon Hotel Opera in Oslo. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of het schiereiland Bygdøy met de Vikingschepen Fram en Kon Tiki.

Dag 15: 10/03/2022, Oslo - Kiel

Om 14:00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line voor de overtocht naar Kiel.

Dag 16: 11/03/2022, Kiel - Nederland

Aankomst in Kiel om 10:00 uur. Hier zal onze touringcar weer klaar staan om ons via Noord-Duitsland weer terug te brengen naar Hengelo. Optioneel kunt u een overnachting in Van der Valk Hotel bijboeken.

Excursies

Hurtigruten biedt diverse optionele excursie mogelijkheden tijdens de rondreis langs de Noorse fjordenkust. Deze excursies kunnen tot uiterlijk 4 weken voor vertrek bijgeboekt worden. Voor meer informatie: Hurtigruten excursies.

Noorderlicht busreis

Deze populaire noorderlichtreis met vertrek per touringcar vanuit Nederland betreft een vooraankondiging voor seizoen 2022. Mocht deze reis u aanspreken en wilt u als eerste op de hoogte worden gebracht wanneer de prijzen bekend zijn en het boekingssysteem geopend is, dan kunt u uw interesse alvast aan ons doorgeven. Dit kan via het offerteformulier in te vullen (oranje button, onder tabblad Intro). Het invullen van het offerteformulier is geheel vrijblijvend. Zodra wij de details van deze reis rond hebben, nemen wij contact met u op.