Noorwegen

Arctische winter & noorderlicht Expeditie 2021/2022

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
12 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €2.699 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Ontdek Bergen vóór vertrek

Voordat uw expeditie cruise Noorwegen begint, heeft u wellicht tijd om Bergen te verkennen. Waarom begint u uw winteravontuur niet met een kabelbaanrit naar de top van de bergen Fløyen of Ulriken? Vanaf beide bergen heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Bergen heeft ook geweldige winkels, van bekende merken tot kleine nichewinkels. Nog een tip is om een ​​wandeling te maken door Bryggen. Dit door UNESCO beschermd gebied is een van de populairste attracties in Bergen. Inscheping aan boord van MS Trollfjord.

Dag 2: Art Nouveau en de wonderen van de zee

Ålesund is een stad die bekend staat om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Een verwoestend vuur heeft een groot deel van de stad in 1904 plat gebrand. De hele stad is herbouwd in de modieuze stijl van die tijd, Art Nouveau. Maak een wandeling door de stad en bekijk alle kleine details die deze huizen zo mooi maken. Het Atlanterhavsparken is een van de meest kenmerkende aquariums in Europa. Het aquarium is ingebouwd in het kustlandschap en toont het zeeleven in zijn authentieke habitat. Het aquarium beschikt over een spectaculaire buitenruimte met uitzicht op de Atlantische Oceaan, evenals een pinguïnpark, zeehondenbaai en onderwater observatorium.

Dag 3: Bergen, mythen en UNESCO-bezienswaardigheden

Inmiddels heeft u wellicht al deelgenomen aan verschillende lezingen van het expeditieteam. Of misschien heeft u genoten van een moment in de jacuzzi van het schip met uitzicht over het winterlandschap. Brønnøysund is onze volgende aanloophaven. Ga mee met de lokale gidsen met een stadswandeling om meer te leren over deze aantrekkelijke kustgemeenschap waar het leven draait om handel en vis in de haven. Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Noorwegen ligt dicht bij Brønnøysund. Het wordt gezegd dat de berg Torghatten, met een opvallende opening in het midden, de hoed van de trollenkoning van Brønnøy is. Uw kans om het noorderlicht te zien neemt vanaf hier toe, dus houd uw ogen goed open!

Dag 4: In het gebied van het bijzondere noorderlicht

We zijn nu in het gebied van het noorderlicht. Het noorderlicht verschijnt vaak direct boven ons schip. We hebben geen controle over het weer, maar voor een beter zicht op de hemel kunnen we binnen enkele minuten langs eventuele bewolking varen. Bezoek het kleine vissersdorpje Å. Hier kunt u het Noorse Vissersdorpmuseum bezoeken. Wandel tussen de oude kustgebouwen om een ​​beeld te krijgen van het dagelijks leven in de Lofoten-visplaatsen in de afgelopen 250 jaar. Na de hele dag op de Lofoten te hebben doorgebracht, gaan we verder naar de geweldige Trollfjord. Hier stijgen verticale bergwanden recht uit de zee. In de winter is het niet mogelijk om de fjord in te varen, dus we bewonderen dit natuurlijke wonder bij de ingang.

Dag 5: Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

Als u op zoek bent naar een avontuurlijk winterwonderland, is Tromsø de perfecte bestemming. De attracties van de stad zijn wildlife, natuur, geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur. Tromsø ligt tussen grote eilanden en hoge bergen. Met een overvloed aan cafés, winkels en restaurants doet Tromsø zijn reputatie als 'Parijs van het Noorden' meer dan eer aan.

Dag 6: Rand van de wereld

We varen nu naar het hart van de Arctische wildernis. Dit is de thuisbasis van de prachtige Noordkaap, bekend als een van de meest noordelijke punten op het Europese vasteland. Begin uw dag met een busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien en kleine dorpjes, over een bergplateau, voordat u aankomt bij de Noordkaap. Staand aan de rand, bent u op 71°10'21 ´NB, op slechts 2.100 km afstand van de Noordpool. Kijk uit vanaf de klif bij het iconische wereldbolmonument en kijk uit over de zee. Alleen de Svalbard-eilanden scheiden u van de bovenkant van de aardbol.

Dag 7: De stad van het noorderlicht

Ontdek hoe Alta het epicentrum werd van baanbrekend onderzoek naar het noorderlicht. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw was de Noorse wetenschapper Kristian Birkeland vastbesloten om de reden voor dit fenomeen te achterhalen. Het noorderlicht had duizenden mensen bang gemaakt en verwonderd. Leer alles over het poollicht met een interactieve tentoonstelling in de kathedraal van het noorderlicht. Alta ligt ruim boven de poolcirkel op een breedtegraad van 70 graden noord. Het is de grootste stad in de uitgestrekte wildernis van Finnmark.

Dag 8: Wildernis en oorlogsgeschiedenis

Historisch Narvik ligt in prachtige Arctische natuur. De bezetting van Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog begon hier in 1940. Maak een excursie naar het Narvik Oorlogsmuseum met exposities die meer informatie geven over het conflict, evenals universele vraagstukken met betrekking tot oorlog, conflict en mensenrechten. Als u liever de dag buiten doorbrengt in de winterse natuur, heeft u verschillende geweldige opties. Neem deel aan een excursie per kabelbaan naar een bergtop voor adembenemende uitzichten of breng de dag door in het meest noordelijke natuurpark ter wereld. Zie beren, vossen, lynxen, wolven, elanden, muskusossen en andere pooldieren.

Dag 9: Bergen en Vikingen

Het meest bekende in Sandessjøen is wellicht wel de bergketen Zeven Zusters. U heeft vanaf het dek een geweldig uitzicht op de bergtoppen wanneer we de stad naderen. Sandnessjøen heeft een rijke Viking-geschiedenis en vandaag nodigen we u uit om meer te leren over de lokale stammen. De machtigste leider van Noord-Noorwegen is nagebouwd in Sandnes in Sandnessjøen.

Dag 10: Van kabeljauw tot rozen

De locatie van Kristiansund op vier zee-eilanden in de Noorse Zee heeft de stad veel kansen gegeven in de visserij-, scheepsbouw- en olie-industrie. Tegenwoordig staat Kristiansund bekend als de 'gedroogde kabeljauwhoofdstad' van Noorwegen, vanwege de historische export van gezouten gedroogde vis. Maak een toeristische busrit langs de beroemde Atlantische weg- een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. De 8,2 km lange snelweg - een van de nationale toeristenroutes van Noorwegen – overspant in totaal acht bruggen en is omgeven door prachtige landschappen en open zee. De excursie eindigt in Molde, waar u weer aan boord van het schip gaat.

Dag 11: Gletsjers en prachtig fjordenlandschap

In de ochtend varen we de langste fjord van Noorwegen in, Sognefjorden. We varen diep de fjord in naar het kleine gehucht Fjærland. Ga aan land en ontdek dit idyllische dorp met slechts 300 inwoners en vele charmante oude gebouwen. De Jostedalsbreen-gletsjer is de grootste gletsjer op het Europese continent. Het heeft verschillende kleinere gletsjerarmen die zich in vele richtingen uitstrekken. In Fjærland kunt u heel dicht bij twee van deze gletsjer-armen komen, Bøyabreen en Supphellebreen. Fjærland is de perfecte plek om meer te leren over hoe gletsjers de prachtige fjorden van Noorwegen hebben gevormd.

Dag 12: Uitkijken naar een volgend avontuur

In de vroege ochtend komen we aan in Bergen, waar u van boord gaat. Hopelijk heeft u het magische noorderlicht meerdere keren gezien en genoten van heerlijke, unieke en authentieke ervaringen van de Noorse cultuur, geschiedenis, wilde dieren en prachtige natuur. We hopen u snel weer aan boord te mogen zien voor nieuwe avonturen.

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 2: Ålesund - Bezoek aan Aquarium
 • Dag 3: Brønnøysund - Stadswandeling en concert
 • Dag 4: Reine - Bezoek aan het vissersdorp Å
 • Dag 6: Honningsvåg - Bustour naar de Noordkaap
 • Dag 7: Alta - Bezoek aan de Noorderlicht kathedraal
 • Dag 8: Narvik - Bezoek aan het oorlogsmuseum
 • Dag 9: Sandnes - Maak kennis met de Vikingen
 • Dag 10: Kristiansund - Busreis over de Atlantische weg
 • Dag 11: Fjærland - Bezoek aan de Jostedalsbreen

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Hurtigruten Premium Comfort

Voor alle Hurtigruten Expeditie Cruises geldt dat u aan boord verblijft op basis van het Premium Comfort. Het Premium Comfort houdt het volgende in:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noorwegen

Arctische winter & noorderlicht Expeditie

Vertrek

 • 11/01/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 22/01/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 02/02/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 13/02/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 24/02/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 02/10/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 13/10/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 24/10/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 04/11/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 15/11/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 26/11/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 07/12/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 18/12/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 29/12/2021, tourcode TFNOR2122WI
 • 09/01/2022, tourcode TFNOR2122WI
 • 20/01/2022, tourcode TFNOR2122WI
 • 31/01/2022, tourcode TFNOR2122WI
 • 11/02/2022, tourcode TFNOR2122WI

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via het offerte formulier een reisvoorstel aan.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en Premium Comfort aan boord
 • Koffie en thee gedurende de gehele reis
 • Een uitgebreid programma met inbegrepen activiteiten op alle Hurtigruten expeditie zeereizen die zo zijn ontworpen dat u wordt ondergedompeld in de bestemmingen die u bezoekt, inclusief tochten per poolcirkelboot en aan wal gaan onder begeleiding van het ervaren expeditieteam
 • Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Lezingen aan boord van het expeditieteam

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Deze reis is onderdeel van het Hurtigruten expeditieprogramma. Voor deze reis is het enige toegestane reisdocument een geldig paspoort.
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.