Noorwegen

Noorderlicht Fjorden Expeditie 2021/2022

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
bij min. bezetting van 2 personen
vanaf €4.243 p.p
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Noordelijke ontdekking

We zetten onze koers ten noorden van Dover richting de kust van het magische, met sneeuw bedekte landschap van Noorwegen, en gaan op jacht naar het noorderlicht! Dit verbazingwekkende natuurfenomeen is het resultaat van verstoringen die worden veroorzaakt door zonnewind - en creëert een kosmische lichtshow van oogverblindende kleuren en complexiteit. Uw kansen om het noorderlicht te ervaren worden groter naarmate we verder naar het noorden gaan. Als we de witte kliffen van Dover passeren en de Noordzee oversteken, ziet u vissersboten, tankers en zelfs helikopters die werknemers van en naar offshore olie- en gasplatforms vervoeren. Strek uw zeebenen en leer het MS Maud kennen. Zoek de voorzieningen die u het leukst vindt - het wetenschapscentrum, de bubbelbaden, de explorer-lounge of misschien die leuke plek op het dek met een mooi uitzicht en uit de wind. Tijdens de nacht maken we een technische stop in Calais.

Dag 2: Richting Noorwegen

Geniet van nog een dag op zee terwijl we verder noordwaarts gaan naar de Noorse kustlijn. Maak kennis met het expeditieteam, dat u voorbereidt op de spannende avonturen die voor u liggen. Luister naar lezingen van deze ervaren ontdekkingsreizigers die hun uitgebreide kennis delen over plaatsen, mensen en natuurfenomenen die we waarschijnlijk zullen tegenkomen, zoals het noorderlicht. Of misschien wilt u gewoon achteroverleunen en ontspannen. Bewonder het uitzicht, proef een aantal gerechten van het schip waarop uw oog is gevallen bij het lezen van het menu, of dwaal af in een goed boek terwijl u geniet van deze dag op zee.

Dag 3: Welkom in Stavanger

Stavanger staat bekend om zijn vele natuurlijke attracties in de buurt, waaronder de beroemde Preikestølen en lange zandstranden langs de Noordzee. De regio Stavanger staat op de radar van bijna elke bezoeker van Noorwegen. Het gebied trekt veel verschillende nationaliteiten aan, waardoor het een zeer internationale bestemming is. Het kosmopolitische karakter wordt weerspiegeld in de levendige, stedelijke sfeer van de stad, met creatieve restaurantmenu’s, leuke cafés en bars en een bloeiende culturele sector. Als u even weg wilt van de drukte, reis dan naar de vele zandstranden in de regio. De trotse geschiedenis van Stavanger is nooit ver uit het zicht. Oud Stavanger is een gebied met Europa's best bewaarde houten huizen met meer dan 170 witte houten structuren daterend uit de 18e eeuw. Stavanger is ook Europa's olie- en energiehoofdstad. Breng een bezoek aan het mooie Noorse Petroleummuseum. Leer meer over de belangrijkste industrie van Noorwegen door moderne interactieve tentoonstellingen. Bekijk hoe olie en gas miljoenen jaren geleden werden gevormd en hoe aardolie wordt gevonden, geproduceerd en geconsumeerd. U kunt kiezen uit vele andere optionele excursies in Stavanger, bijvoorbeeld een bezoek aan het Noorse Blikmuseum, dat het verhaal van de stad vertelt over zijn vroegere status als de sardine conservenhoofdstad van Noorwegen. Hoewel het minder waarschijnlijk is om het noorderlicht zo ver naar het zuiden te spotten, gebeurt dit soms wel. Houd uw ogen dus gericht op de horizon in het noorden.

Dag 4: Art-Nouveau

Vandaag komt u aan in de charmante kleine stad Ålesund, bekend om zijn prachtige Art-Nouveau-architectuur . Dit is te wijten aan een verwoestende brand die in 1904 een groot deel van de stad tot de grond heeft afgebrand. De hele stad werd vervolgens herbouwd in de modieuze art nouveau-stijl van die tijd. Grijp de kans om door de charmante geplaveide straten van Ålesund te wandelen en de vele torenspitsen, torens en zeer sierlijke gebouwen te bewonderen. Noorwegen is een land van visgerechten en Ålesund is de vissershoofdstad. Breng een bezoek aan het beroemde aquarium. Vanwege de uitstekende zee-omstandigheden langs de Noorse kust, beschikt het aquarium over een kleurrijk en spannend scala aan vissen en fauna, waaronder octopussen, zeehonden en pinguïns. U kunt ook kiezen voor een van onze interessante optionele excursies in en rond deze fascinerende Noorse kuststad.

Dag 5: De beroemde Torghatten

Welkom in Brønnøysund - een levendig en mooi stadje met 5000 inwoners op een smal schiereiland, omringd door eilanden en de zee. U bevindt zich nu halverwege de lange kustlijn van Noorwegen. Brønnøysund ligt in de buurt van de beroemde berg met een opening in het midden - Torghatten. Volg lokale gidsen voor een historische stadswandeling, stop bij een prachtige parochiekerk uit 1870 en bezoek kleinschalige producenten van lokale, regionale gerechten. Brønnøysund is ook de toegangspoort tot het eiland Vega - een UNESCO-Werelderfgoed. Neem deel aan een optionele excursie naar Vega, die de UNESCO-status heeft gekregen vanwege de manier waarop de gemeenschap zijn eeuwenoude duurzame manier van leven laat zien. Opmerkelijk is dat de eilandbewoners zeer succesvol zijn geweest in de nu unieke traditie van eiderteelt en eendendons. Bij het verlaten van Brønnøysund varen we langs de kust van Helgeland en passeren de beroemde bergketen de Zeven Zusters. Volgens de legende werden zeven knappe trollenzusters bij zonsopgang verrast en in steen veranderd, waardoor deze zeven prachtige bergpieken ontstonden. 's Avonds steken we de poolcirkel over - en nemen uw kansen om het noorderlicht te zien toe!

Dag 6: Ontdek de fantastische Lofoten

U zult uw eerste zicht op de Lofoten niet snel vergeten vanwege de indrukwekkende muur van bergen die opdoemen aan de horizon. De Lofoten-eilanden zijn wereldberoemd om hun kenmerkende spectaculaire bergpieken, beschutte baaien en ongerepte stranden - en dit is uw dag om ze te verkennen. De Lofoten staan ook bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden, pittoreske dorpjes en spannende activiteiten het hele jaar door. We meren 's morgens aan bij het idyllische Reine. Vissershutten verspreid over de kustlijn en besneeuwde granieten toppen die vanuit de fjord omhoogschieten, maken Reine tot een van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen. Ga met ons mee naar het nabijgelegen gehucht Å, een schilderachtig traditioneel vissersdorp. Hier kunt u het Noorse Vissersdorp museum bezoeken. Wandel tussen kustgebouwen van 100 jaar oud en krijg een beeld van het dagelijks leven in de Lofoten-visserij gedurende de afgelopen 250 jaar. U kunt ook deelnemen aan een van onze vele optionele excursies. Nadat we Reine hebben verlaten, varen we langs de enorme Lofoten-muur naar Svolvær. De eilanden, steile bergen, prachtige stranden en baaien die we passeren zijn een unieke bezienswaardigheid. Na een gehele dag de Lofoten te hebben verkend, varen we naar de Trollfjord, een geweldige plek waar verticale bergwanden surrealistisch uit de zee steken. In de winter is het niet mogelijk om de fjord in te varen, dus we bewonderen deze zeer speciale plek bij de ingang. Blijf naar de hemel kijken om het noorderlicht te zien!

Dag 7: Toegangspoort tot het Arctisch gebied

Op zoek naar een avontuurlijk winterwonderland? Tromsø is de perfecte bestemming. Kies winteractiviteiten zoals hondensleeën, langlaufen en wandelen in de sneeuw. Ook kunt u in Tromsø een ritje door de lucht met de Fjellheisen-kabelbaan maken. Hier wordt u getrakteerd op een adembenemend uitzicht op de stad, de bergen, fjorden - en hopelijk het noorderlicht! Tromsø bruist van fascinerende geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur. De Arctische IJszeekathedraal is een bezienswaardigheid in Tromsø zichtbaar vanaf de straat van Tromsø, met een enorm glas-in-loodraam. Wilt u een paar vriendelijke bewoners ontmoeten? Tromsø is de thuisbasis van 's werelds noordelijkste brouwerij, Mack Bryggeri, die ook Ølhallen runt, een levendig café waar stadsbewoners een praatje maken en een biertje drinken.

Dag 8: Levendige Poolstad

Nog een dag in Tromsø betekent nog een dag van ontdekking. Bereid u voor om in contact te gaan met de Arctische natuur.. Vanochtend kunt u het Noordpoolcentrum, Polaria bezoeken. Kijk, voel, ervaar en begrijp waarom het leven in zee en op het land onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Polaria is ook een van de twee plaatsen in Europa waar u baardrobben van dichtbij kunt zien. Historisch gezien was Tromsø het startpunt voor verschillende Noordpoolexpedities. Het was ook de eerste haven van jagers en ontdekkingsreizigers die terugkeerden naar de bewoonde wereld, waardoor het een stoere reputatie kreeg. Tegenwoordig wordt de stad vaak het Parijs van het Noorden genoemd vanwege de internationale en culturele diversiteit. Als we Tromsø na de lunch verlaten, brengen we de middag en avond door op het dek - jagend naar het noorderlicht.

Dag 9: Rand van de wereld

Vandaag bezoeken we een van de meest noordelijke punten in Europa, de Noordkaap. Dit is ook het meest noordelijk dat we gaan op deze winter expeditie cruise Noorwegen. Begin de dag met een toeristische busrit vanuit de stad Honningsvåg. We passeren kleine baaien en kleine dorpjes en steken een bergplateau over, voordat we aankomen bij de spectaculaire Noordkaap. Op 71°10'21 'NB ligt de Noordkaap op slechts 2.100 km afstand van de geografische noordpool. Ga aan de rand van de klif staan ​​en kijk uit over de zee. Alleen de Svalbard-archipel scheidt u van de noordpool. Noordkaap voelt als het einde van de wereld. Het is ook een geweldige plek om prachtige foto's te maken en er is genoeg tijd om de bioscoop van de Noordkaaphal te bezoeken, met een korte film over het Noordkaapplateau, en er zijn verschillende exposities voor bezoekers. Terug in Honningsvåg kunt u ervoor kiezen om rond te wandelen langs charmante huizen, leuke winkels en een kerk; het enige gebouw dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nog overeind stond. Dit is het keerpunt van het schip en vanaf hier beginnen we onze terugreis naar het zuiden.

Dag 10: Verborgen parel in het Noorse kustgebied

Vandaag meren we aan in Finnsnes, aan de andere kant van een brug naar het opmerkelijke eiland Senja. U kunt een busreis maken naar Senja, die door de Noren het 'sprookjeseiland' genoemd wordt vanwege zijn spectaculaire karakter. Onze roadtrip neemt ons mee naar de rand van het eiland langs de Noorse schilderachtige route. Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen en heeft iets minder dan 8.000 inwoners. Zoals u misschien al dacht, zijn visserij en aquacultuur hier de dominante industrieën. Kabeljauw en koolvis worden traditioneel gevangen in de wateren van Senja en zalm wordt gekweekt. Het eiland staat bekend om zijn gevarieerde landschappen en wordt vaak ‘Klein Noorwegen’ genoemd. Het landschap kan in een oogwenk spectaculair veranderen. De buitenring van Senja wordt gekenmerkt door hoge bergen die recht de zee in dalen, afgewisseld met geïsoleerde baaien en zandstranden. Zuid-Senja onderscheidt zich door rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van het Ånderdalen Nationaal Park. De oostkant van Senja heeft een zachter landschap met glooiende heuvels en berkenbossen. Er is hier weinig lichtvervuiling, waardoor uw kansen om het noorderlicht te zien groter worden.

Dag 11: Rust op zee

Vandaag kunt u tijd doorbrengen in de explorer-lounge van het schip, genieten in een bubbelbad of op het dek uitkijken naar het noorderlicht. Het Hurtigruten expeditieteam en onze fotografie-expert kunnen u helpen het noorderlicht te vinden en goede foto's te maken. Het expeditieteam zet ook zijn serie lezingen aan boord voort en deelt zijn enorme kennis en ervaring over de geografie, cultuur en geschiedenis van de lange en gevarieerde kustlijn van Noorwegen. Het team geeft ook een samenvatting van de reis tot nu toe en vertelt de plannen voor de spannende dagen die voor u liggen.

Dag 12: De Noorse Alpen

Een korte stop in Kristiansund. U kunt mee op een excursie over de Atlantische weg, een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. De bekende weg voert over acht bruggen door schilderachtige landschappen en over open zee. De excursie eindigt in Kristiansund, waar u weer aan boord van het schip komt.Na de lunch bereiken we de 'Stad van Rozen' in Noorwegen, namelijk Molde. Misschien wilt u het Romsdalsmuseet bezoeken, een van de grootste folkoremusea van Noorwegen, met historische regionale gebouwen en interieurs. Het schilderachtige uitzichtpunt van de stad, Varden, is een bezoek waard, met zijn prachtige vergezichten over Molde, de fjord en besneeuwde toppen van de Romsdal-Alpen in de verte.  De locatie van Kristiansund op vier zee-eilanden in de Noorse Zee heeft gestaag gezorgd voor levensonderhoud in de visserij-, scheepsbouw- en olie-industrie. Geïnteresseerd in geschiedenis? Een beslissende strijd tussen Deense en Noorse Vikingen werd hier in het jaar 955 uitgevochten en later genoemd in het beroemde 'Heimskringla', een verzameling van Noorse koningssaga’s van Snorre Sturlasson. Kristiansund staat tegenwoordig bekend als de 'gedroogde kabeljauwhoofdstad' van Noorwegen vanwege de historische export van gedroogde gezouten vis, vaak bacalao genoemd. Neem de tijd om langs de waterkant van deze interessante kleine stad te wandelen, langs oude scheepswerven en jachthavens.

Dag 13: Prachtig Bergen

Vandaag bezoek we de Hanzestad Bergen, een van de mooiste steden van Noorwegen en een geweldige plek om te voet te verkennen. Bergen werd gesticht in 1070 en was jarenlang de hoofdstad van Noorwegen. De stad heeft veel van haar lokale karakter, historie en charme behouden en is een centrum voor reizigers door Noorwegen. Maak een wandeling door het historische UNESCO-beschermde Bryggen, met zijn kleurrijke houten steigers die dateren uit de 14e eeuw. Neem de kabelbaan naar de berg Fløyen. De kabelbaan Fløibanen brengt u in slechts zes minuten naar de bergtop. Op de top krijgt u een fantastisch uitzicht over deze stad, omringd door zeven bergen en de zee. Dwaal bij terugkomst in de stad door de geplaveide straten en steegjes van deze betoverende, compacte stad. Loop langs in een van de vele cafés of bars en bestel een halve liter lokaal Hansa-bier, slenter langs unieke boetiekjes en bezoek musea van wereldklasse. Terug aan boord van het schip wacht het diner op u. We varen vanuit Bergen noordwaarts langs de Hjeltefjord, dezelfde route die de Vikingen namen naar de Shetland-eilanden en verder. We gaan naar het hoge noorden van Noorwegen. Breng de rest van de avond ontspannen door, wellicht in de panoralounge of op het dek. Hoewel het minder waarschijnlijk is dat het noorderlicht zo ver naar het zuiden zal verschijnen, gebeurt dit soms wel....

Dag 14: Ontspan en kom tot rust

Het is onze laatste dag op zee. Terwijl we de Noordzee oversteken, kunt u de gigantische gasfakkels bovenop een van de vele olie- en gasplatforms spotten. Misschien wilt u uzelf nog een laatste keer onderdompelen in het bubbelbad, ontspannen in de scheepslounge, uw foto's bewerken of het expeditieteam vergezellen terwijl ze de hoogtepunten doornemen van uw onvergetelijke winter  expeditie cruise Noorwegen. 's Nachts houden we een technische stop in Calais.

Dag 15: Terug naar Engeland

We passeren in de vroege ochtenduren de witte kliffen van Dover en meren aan bij de haven van de stad. Na het ontbijt is het tijd om uw verblijf van de afgelopen 2 weken te verlaten. Als u weer aan land gaat, neemt u de herinneringen aan Noorwegen in de winter mee - prachtige fjorden, fascinerende steden en dorpen, vriendelijke mensen en natuurlijk......het magische noorderlicht!

Kosteloze excursies, vooraf te reserveren

Bij deze reis worden een aantal excursies kosteloos aangeboden, echter u dient vooraf aan te geven voor welke excursies u zich wilt aanmelden! Gelieve contact op te nemen met onze reisspecialisten om één of meerdere van onderstaande excursies te reserveren zodat u verzekerd bent van deelname aan de gewenste excursie.

 

 • Dag 3: Stavanger - Bezoek aan het Noorse Petroleum Museum
 • Dag 4: Ålesund - Bezoek aan het Noorse aquarium
 • Dag 5: Brønnøysund - Stadswandeling
 • Dag 6: Reine en Svolvær - Bezoek aan het dorpje Å
 • Dag 7: Tromsø - Met de kabelbaan Fjellheisen
 • Dag 8: Tromsø - Bezoek aan het Polaria experience centre
 • Dag 9: Honningsvåg - Bezoek aan de Noordkaap
 • Dag 10: Senja - Mooie busrit over de Nationale toeristische weg
 • Dag 12: Molde en Kristiansund - Schildernachtige busrit over de Atlantische weg
 • Dag 13: Bergen - Met de kabelbaan Fløibanen

Optionele excursies (tegen betaling), vooraf te reserveren

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

Avontuurlijke verlengopties

Geef uw reis een extra dimensie door één van de avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hurtigruten Premium Comfort

Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort. Het Premium Comfort is inclusief:

 

 • Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
 • Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
 • Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
 • Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
 • Er worden geen fooien meer verwacht.

Noorderlicht & Fjorden Expeditie Cruise 2021/2022

 

Vertrek

 • 16/03/2021
 • 30/03/2021
 • 06/10/2021
 • 20/10/2021
 • 03/11/2021
 • 17/11/2021
 • 01/12/2021
 • 15/12/2021
 • 29/12/2021
 • 12/01/2022
 • 26/01/2022
 • 09/02/2022
 • 23/02/2022
 • 09/03/2022

Offerte

 • Heeft u interesse in deze reis? Vraag dan via de oranje offerte button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte op maat aan.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Premium Comfort aan boord (zie tabblad 'Extra's')
 • Koffie en thee gedurende de  hele reis.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op de internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Toeslagen

 • Alle hutten en suites zijn uiteraard ook voor alleengebruik te boeken. Onze reisspecialisten informeren u graag over de actuele 1-persoonsprijzen.

Extra's

 • Bij iedere Hurtigruten expeditiereis worden kosteloos een aantal excursies aangeboden. U dient zich wel vooraf aan te melden voor de gewenste excursie(s) om zeker te zijn van deelname. Het aanmelden voor deze excursie(s) kan via Norske Noorwegen Reizen. Zie tabblad "Extra's" om te zien welke kosteloze excursies van toepassing zijn voor deze reis.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.