Noorwegen

Noorse Feestdag aanbieding

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
6-12 dagen
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

De Noorse feestdag aanbieding is geldig voor de trajecten Bergen-Kirkenes-Bergen (12 dagen), Bergen-Kirkenes (7 dagen) en Kirkenes-Bergen (6 dagen). Onderstaande route beschrijft de volledige 12-daagse reis.

Dag 1: Bergen, inscheping Hurtigruten

De 12-daagse rondreis begint in de mooie stad Bergen, omringd door zeven bergen. Misschien is er gelegenheid de historische stad te verkennen, voor inscheping aan boord van Hurtigruten. Na het dinerbuffet is er een informatieavond. In de loop van de avond zet het schip koers naar het Noorden.

Dag 2: Ålesund-Geiranger-Molde

We varen langs de talrijke rotseilanden van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. Na een korte stop zetten we koers richting Molde en Kristiansund.

Dag 3: Trondheim-Rørvik

Deze ochtend leggen we aan in Trondheim. Er is gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug en karakteristieke houten koopmanshuizen. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe 3 koninginnen en 7 koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Om 12.00 uur vertrekt het schip en vaart langs talrijke eilanden naar Rørvik.

Dag 4: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden. Na een korte stop in Stamsund met zijn traditionele 'rorbuer' de rode houten huizen op palen, varen we langs de imposante rotsformatie 'Lofotveggen' naar Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten.

Dag 5: Tromsø, toegangspoort tot de IJszee

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Vesterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, het 'Parijs van het Noorden'en startpunt van vele poolexpedities. Tijdens het verblijf kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een stadstour met bezoek aan de moderne IJszeekathedraal met zijn glasmozaïeken en Polaria museum met o.a. informatie over de poolexpedities (optioneel).

Dag 6: Honningsvåg en de Noordkaap

Na Hammerfest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap (optioneel), de 307 m hoge leisteenrots die stijl uit de Noordelijke IJszee oprijst. Op het Noordkaap plateau heb je het onbeschrijfelijke gevoel op het einde van de wereld te staan. In de Noordkaaphal vind je het noordelijkste postkantoor, een kapel, souvenirwinkel en cafetaria. Er wordt een schitterende 180° panorama film vertoond over de Noordkaap en de regio Finnmark in 4 jaargetijden.

Dag 7: Kirkenes, keerpunt Hurtigruten

's Morgens meert het schip aan in Kirkenes, het keerpunt van je reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om een optionele excursie te maken naar de Russische grens, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kun je havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. 's Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd.

Dag 8: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honnigsvåg en via Havøysund naar Hammerfest. De noordelijkste stad ter wereld werd in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en is nog steeds een belangrijke vissershaven. In de straat kom je een ijsbeer tegen en je kunt lid worden van de ijsberenclub! Rond het middaguur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht aankomst in Tromsø. Mogelijkheid voor optionele excursie naar de IJszeekathedraal.

Dag 9: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøykanaal, speciaal voor Hurtigruten aangelegd om de 'binnenvaart'voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken (entree ca. NOK 50 p.p) Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten en de economie draait hier om de visserij. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen - bestemd voor export als stokvis. Tijdens de stop heb je de gelegenheid om Svolvær te verkennen. Het schip vertrekt vervolgens voor een mooie tocht langs de Lofotenwand naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.

Dag 10: Poolcirkel

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel. Met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen' De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

Dag 11: Trondheim en de westkust

Vanochtend is er nog even tijd om Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. Dan varen we langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen'. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook de steile toppen van de Romsdal Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de 'stokvismetropool' Kristiansund.

Dag 12: Aankomst Bergen, ontscheping

Vandaag zul je het schip, dat je zo vertrouwd geworden is, alweer verlaten. Maar eerst wacht nog een fascinerend landschap van de schilderachtige Nordfjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer en een paar zeemijlen zuidelijker wacht de Sognefjord. Op de route naar Bergen passeren we een prachtig scherenlandschap. Met aankomst in Bergen is de rondreis ten einde. Maar de herinneringen aan de 'mooiste zeereis ter wereld' en nieuwe contacten met je reisgenoten neem je mee naar huis!

Excursies

Ontdek nog méér van Noorwegen tijdens de vele excursies die optioneel bijgeboekt kunnen worden tijdens uw Hurtigruten rondreis. Tot uiterlijk 2 weken voor vertrek kunnen wij de excursies voor u vastleggen. Er zijn meer dan 90 excursies om de Noorse kust nog beter te verkennen, zowel op zee als aan wal heeft u de keuze uit een uitgebreid excursieprogramma. Voor een overzicht zie: Hurtigruten Excursies.

Noorse Feestdag aanbieding Hurtigruten

Prijsinformatie

Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem dat afgestemd is op vraag en aanbod. De hutprijzen zijn in de basis op ieder schip gelijk, echter kunnen afhankelijk van de actuele bezettingsgraad op een schip variëren zolang er nog geen definitieve boeking is gemaakt.

Deze unieke Noorse Feestdag aanbieding is uitsluitend geldig voor de tariefgroep Basic. De eerste persoon betaalt de actuele prijs, de tweede persoon in dezelfde hut betaalt een vaste prijs van € 199 (ongespecificeerde Polar binnenhut), € 299 (ongespecificeerde Polar buitenhut) of € 399 (ongespecificeerde Arctic Superior buitenhut). In de prijstabellen kunt u bij de gewenste hutcategorie een ‘vanaf’ prijs (prijs inclusief vroegboekkorting) en een zogenaamde ‘tot’ prijs zien. De tot-prijs is de hoogste prijs die u voor een bepaalde hutcategorie kunt betalen op de gewenste vertrekdatum.

Inbegrepen

 • Hurtigruten reis in de gekozen hutcategorie op basis van Basic
 • Verzorging op basis van volpension aan boord

Niet inbegrepen

 • (Aansluitende) vluchten
 • Transfers in Bergen en/of Kirkenes
 • Evt. optionele excursies,  indien gewenst
 • Evt. reis en/of annuleringsverzekering, indien gewenst
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Aanbieding boeken?

Wilt u deze unieke Hurtigruten cruise langs de Noorse fjorden boeken? Geef dan uw reserveringsaanvraag door via de oranje-offerte-button. Gezien de korte looptijd van deze aanbieding en de beperkte beschikbaarheid kunt u ook telefonisch contact opnemen met onze reisspecialisten via +31 (0)23-5289856 zodat wij direct de mogelijkheden met u door kunnen nemen en de boeking in orde kunnen maken. Bij reservering is het handig de volgende gegevens bij de hand te hebben;

 

 • Eerste voornaam en achternaam conform paspoort/ID-kaart beide reizigers
 • Geboortedata
 • Adresgegevens
 • Is een reis en/of annuleringsverzekering gewenst?
 • Telefoonnummer en naam thuisblijvers