IJsland/Spitsbergen

Ontdek de Arctische eilanden MS Fram

Intro
Details
Extra's
Prijzen
Reisduur
15 dagen
Vanaf prijs p.p
vanaf €7.248
Vul uw gegevens in, wij sturen
u dan een offerte toe.
Offerte

Reisbeschrijving

Dag 1: Van 59° noorderbreedte naar 78° noorderbreedte

Je Arctische reis begint met een avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen.

Dag 2: Een stukje Noorwegen in het hoge poolgebied

Na een goede nachtrust in een van de hotels kun je deelnemen aan een boeiende excursie om het unieke stadje Longyearbyen en de omliggende omgeving te verkennen voordat je aan boord van de MS Fram gaat. Dit kleine stadje aan de rand van de Arctische wildernis is verrassend kosmopolitisch en heeft werkelijk alles te bieden: charmante bars en restaurants, boetiekjes en een museum.

Dag 3-4: De kolossale fjorden en hun fascinerende geschiedenis

De noordwesthoek van de archipel is bezaaid met eilanden en fjorden. Dit gebied is bij uitstek geschikt om de walvisvaartgeschiedenis van Spitsbergen te verkennen. Kongsfjorden is een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen. Dit gebied is omringd door schitterende bergformaties en imposante gletsjers en staat bekend om de afkalvende ijsmassa's die met veel kabaal in de zee storten. Aan de kust ligt de voormalige mijnbouwnederzetting Ny-Ålesund, nu een internationaal onderzoekscentrum. In de buurt van de Magdalenefjorden en Gravneset kunnen we misschien zelfs wel zwemmen in de Arctische wateren of een wandel- of kajaktocht maken. De enorme Monaco-gletsjer behoort ook tot de mogelijkheden, maar is alleen toegankelijk met de tenderboten.

Dag 5-8: Op verkenning in het noordpoolgebied

Aan de oostkant van Spitsbergen tref je de grootste populatie ijsberen op deze archipel aan. Kijk of je ze kunt spotten! Als de omstandigheden het toelaten, varen we ook naar Isflakbukta op Phippsøya, waar duizenden zeevogels paren en walrussen duiken naar schelpdieren. In Sorgfjorden, dat grenst aan het Natuurreservaat Noordoost-Spitsbergen, kunnen we een wandeling in het mooie Eolsneset of met de tenderboten een tocht door de Hinlopenstraat maken. Of we brengen misschien een bezoek aan Torellneset, ook een fantastische plek om walrussen te spotten. Onze reis gaat verder richting Edgeøya, het op twee na grootste eiland van deze archipel, en daarna naar het zuidelijkste puntje van Spitsbergen: Hornsund. Deze imposante fjord staat bekend om zijn prachtige gevarieerde geologie. Het ijs in de fjorden trekt de ijsberen aan. Dus als we geluk hebben kunnen we er misschien enkele spotten.

Dag 9: Lezingen, workshop fotografie en ontspanning

Terwijl we in zuidelijke richting varen, kun je van de expeditiefotograaf alle ins en outs leren om fantastische foto’s te maken. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van alle faciliteiten aan boord of nog een lezing bijwonen.

Dag 10: Geïsoleerd in de Noordelijke IJszee

Het Noorse eiland Jan Mayen is een van de meest geïsoleerde plekken ter wereld. Dit eiland wordt gekenmerkt door de Beerenburg, de meest noordelijke actieve vulkaan op aarde. Slechts een handvol meteorologen woont hier, en die bemannen het weerstation. Jan Mayen ziet eigenlijk heel weinig bezoekers. De MS Fram is dan ook een van de weinige schepen die actief is in dit gebied.

Dag 11: Ontspan met adembenemende vergezichten

Geniet van het uitzicht op het bovendek of meng je onder de medeverkenners in de Panorama lounge. Doe wat aan sport in onze fitnessruimte met panoramisch uitzicht op de oceaan, of kom even bij in het bubbelbad op het buitendek.

Dag 12: Schitterende zeekliffen

Als de omstandigheden het toelaten, kunnen we met onze tenderboten bij Reykjafjörður aan wal. Dit is een kiezelstrand dat werkelijk wemelt van de waadvogels. In de zomer vormen de rotswanden van de Hornbjarg-klif een broedplaats voor honderdduizenden zeevogels. Kijk of je de alken, kortbekzeekoeten, gewone zeekoeten, drieteenmeeuwen en stormvogels kunt spotten.

Dag 13: Bewaakt door zeemonsters

Een van de best bewaarde geheimen van IJsland zijn de Westfjorden, die naar men zegt bewaakt worden door de zeemonsters van Arnarfjörður. In het afgelegen dorpje Bíldudalur kun je de sfeer proeven van een typische vissersgemeenschap. Later op de dag varen we ook nog rond het puntje van het schiereiland Látrabjarg. Bij helder weer zul je de vuurtoren van Bjargtangar vanaf het dek kunnen zien.

Dag 14: Gletsjers en lava

Dit deel van IJsland wordt ook wel vaak 'The Sagaland' genoemd, omdat het iets mystieks over zich heeft. We gaan vandaag op verkenning in het stadje Stykkishólmur, met zijn lavasteenformaties, gletsjers, vulkanische activiteiten en warm- en koudwaterbronnen. Je kunt hier deelnemen aan allerlei leuke excursies, zoals kajak-, wandel- of paardrijtochten.

Dag 15: Einde van de expeditie

We komen aan in Reykjavik, het eindpunt van onze reis. Maak na ontscheping gebruik van de gelegenheid om het omringende landschap van deze fantastische stad te verkennen met zijn vele geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden.

Avontuurlijke verlengopties en excursiemogelijkheden

Geef uw reis een extra dimensie door één van de volgende avontuurlijke verlengopties toe te voegen aan uw expeditie. Haal het beste uit uw reis door een hotelverblijf of excursies toe te voegen voorafgaand of na afloop van uw expeditie. Onze reisspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Spitsbergen, Jan Mayen, IJsland - Ontdek de Arctische eilanden

Prijzen

Offerte

 • Spreekt deze reis u aan? Vraag dan via de oranje offerte-button onder het tabblad Intro vrijblijvend een offerte aan.

Vertrek

 • 27/06/2019, boekingscode CENFRSPI1908, 15 dagen

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Economy vlucht Oslo-Longyearbyen, incl. belastingen
 • Hotelovernachting (1x) in Longyearbyen incl. ontbijt en lunch
 • Transfer hotel-schip incl. stadstour in Longyearbyen
 • Wind - en regenafstotend jack
 • Activiteiten aan boord en aan wal
 • Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
 • Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 • Koffie en thee aan boord.

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Transfer(s) in aansluiting op internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten € 27 per boeking
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Extra informatie

 • Vermelde prijzen in euro per persoon
 • Norske maakt graag een offerte-op-maat voor een aansluitend vliegarrangement
 • Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te leen
 • Norske is niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.